Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaką nagrywarke dvd? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-dvd-37415/)

B@rtek 29.07.2004 20:34

Cytat:

Napisany przez G-Vader
^_^ :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz:

Ty
Co ty się wcinasz miedzi nas ***8211; no chyba ze chcesz po siorbać kisiora.
Z VIZZARDEM to ja wymieniłem parę słów i nikt z nas się nie wysilał żeby kogoś ...cuuuś tam ***8211;a ty się nie wcinaj miedzy nas(jest to nasza sprawa a nie twoja i dupy nie musisz chlipać){Z VIZZARDEM tak się trochę poszarpaliśmy- ale to nasza sprawa}
jakoś VIZZARDA zacząłem go jakoś lubić ***8211; bo jest nareszcie gościu co można z nim po konsultować , a nie słuchać jakiś tam pierdołek ,i jak już ktoś się drapnie to koniec jaka zaraz obraza ***8211;Polacy , to co w naszym sejmie to nie MY to oni nas tak .... (za przeproszeniem do wszystkich kolegów, dajcie spoko do nerwów na forum- raczej tam trzeba się zorganizować i to ***8211;wygonić z Polskiego kraju ***8211;BO nas ZJEDZĄ.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych Polaków
A jeszcze jedno-no my co jesteśmy w sieci to jeszcze mamy prace , bo ile ludzi co znam mieli (O pracy nie wspomnę ) Internet ale , niestety koniec bo te C... b... cw....sprzedali NAS i WSZYSTKO !!!Trzeba się obudzić ***8211;bo raczej żonie to , ***8211; dupunkę można siorbnąć , a niemcu ( Polacy nie dali nigdy) a już będziemy lizać -!!!!!przez naszych ***8211;no kogo?
Pytanie za GF 6800
Żeby nie ------ci kmiotki to byście mieli na GF 6800 no lub jak ktoś lubi X800-a teraz -....
Pozdrawiam

A już dam spokój

:O ładna wypowiedź ^_^

G-Vader 29.07.2004 20:21

Cytat:

Napisany przez kiewas
Ja bym brał Litka 832S, widziałem na Allegro za 409zł.

G-Vader, zluzuj z tym uwielbieniem do Pionka:-) bo to już będzie chyba drugi temat G-Vader vs Vizzard... a z Vizzardem to raczej szans nie masz :D

^_^ :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz:

Ty
Co ty się wcinasz miedzi nas ***8211; no chyba ze chcesz po siorbać kisiora.
Z VIZZARDEM to ja wymieniłem parę słów i nikt z nas się nie wysilał żeby kogoś ...cuuuś tam ***8211;a ty się nie wcinaj miedzy nas(jest to nasza sprawa a nie twoja i dupy nie musisz chlipać){Z VIZZARDEM tak się trochę poszarpaliśmy- ale to nasza sprawa}
jakoś VIZZARDA zacząłem go jakoś lubić ***8211; bo jest nareszcie gościu co można z nim po konsultować , a nie słuchać jakiś tam pierdołek ,i jak już ktoś się drapnie to koniec jaka zaraz obraza ***8211;Polacy , to co w naszym sejmie to nie MY to oni nas tak .... (za przeproszeniem do wszystkich kolegów, dajcie spoko do nerwów na forum- raczej tam trzeba się zorganizować i to ***8211;wygonić z Polskiego kraju ***8211;BO nas ZJEDZĄ.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych Polaków
A jeszcze jedno-no my co jesteśmy w sieci to jeszcze mamy prace , bo ile ludzi co znam mieli (O pracy nie wspomnę ) Internet ale , niestety koniec bo te C... b... cw....sprzedali NAS i WSZYSTKO !!!Trzeba się obudzić ***8211;bo raczej żonie to , ***8211; dupunkę można siorbnąć , a niemcu ( Polacy nie dali nigdy) a już będziemy lizać -!!!!!przez naszych ***8211;no kogo?
Pytanie za GF 6800
Żeby nie ------ci kmiotki to byście mieli na GF 6800 no lub jak ktoś lubi X800-a teraz -....
Pozdrawiam

A już dam spokój

kiewas 28.07.2004 23:10

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A co do marek - to praktyka potwierdza, że tak było i będzie
Choć równie dobrze na mniej markowym, a równie dobrym można lecieć sprzęcie :D

Dokładnie, co do PIONEERA to tej firmie chciałbym powierzyć car-aurdio, ale to też na siłę (ALPINE panie, kto wie o czym mowa :D) Chociaż samochodu nie mam :D

PIONEER robi dobre staacjonarki :D

VIZZARD 28.07.2004 22:59

[QUOTE=kiewas][QUOTE=VIZZARD]Sam z ciekawości zobaczyłbym testy płytek w kProbe nagrane na Pionku - bo na forum nikt chyba nie zamieszczał
Cytat:

Widziałem kilka wykresów na cd freaks, i wcale cudnie to nie wyglądało, więc ja nie wiem za co się płaci kupując taką nagrywarkę (chyba tylko za markę). OC-Freak napisał na owym forum, że używa Pionka 106D bodajże, bo najlepiej naggyrwa nośniki MCC... a czy jest nagrywarka która SŁABO nagrywa owe nośniki?
Otóż to właśnie!

Dlatego jednak kProbe choć wyrocznią nie jest to może być traktowany jako pewnego rodzaju wyznacznik i jakieś porównanie się ma :taktak:

Zagraniczne testy różne bywają - do cdfreaks dotarłem także - i także te same wrażenia miałem

Ale jeżeli dla kogoś wyznacznikiem nie jest kProbe - to jak porównamy tę nagrywarkę do innych?

Dlatego właśnie pisałem, że z Pionka testy chciałbym zobaczyć :taktak:

A co do marek - to praktyka potwierdza, że tak było i będzie
Choć równie dobrze na mniej markowym, a równie dobrym można lecieć sprzęcie :D

kiewas 28.07.2004 21:46

[QUOTE=VIZZARD]Sam z ciekawości zobaczyłbym testy płytek w kProbe nagrane na Pionku - bo na forum nikt chyba nie zamieszczał [QUOTE]

Widziałem kilka wykresów na cd freaks, i wcale cudnie to nie wyglądało, więc ja nie wiem za co się płaci kupując taką nagrywarkę (chyba tylko za markę). OC-Freak napisał na owym forum, że używa Pionka 106D bodajże, bo najlepiej naggyrwa nośniki MCC... a czy jest nagrywarka która SŁABO nagrywa owe nośniki?

VIZZARD 28.07.2004 09:46

Cytat:

Napisany przez sts
No tak dystans trzeba miec, ale wybrac cos przy zakupie też trzeba czy X czy Y? :matrix:
Propozycja zakupu Litka 832S za 399 wydaje sie atrakcyjna, dozbierac trzeba troche kaski i bedzie dobrze chyba?

Spoko rokokoko!

Tylko zależy czy kupujesz tak :klnie: czy tak :jupi:

Powiem w ten sposób:

Jeżeli kogoś kręci zabawa w przeróbki, @, żonglowanie biosami kilku różnych firm, oglądanie wykresów kProbe, dobieranie nośników, itp. - niech kupi Liteona 812S, a za niewiele więcej nawet już 832S (teoretycznie pewny Double Layer za parę PLN więcej :D). Naprawdę świetna zabawa! :jupi:

A jeżeli ktoś chce kupić palnik, który dobrze nagrywa, zgrywa, kopiuje, łamie, extrahuje - włożyć go do kompa i zapomnieć nawet jak się nazywa, byleby dobrze funkcjonował - to może być to Pioneer 107D, który TU stoi już za jedyne 376PLN. W tym przypadku jednak trzeba się modlić o bios support DL - ale czy to nastąpi ..... ?

Powyższe propozycje są obowiązujące gdy chcemy jeden napęd w kompie

Jeżeli stać nas jednak na dwa ..... :banan2:

nie zastanawiajcie się i kupujecie dobry czytnik DVD-ROM (np Liteon :D, Toshiba) oraz Neca 2500A/2510A

UWAGA!

Propozycje powyższe obowiązują w dolnym pułapie cenowym w zależności o portfela zasobności :kasa: :mruga:

Wiadomo, że jest wiele droższych (lepszych?) napędów :taktak:

Sam miałbym chrapkę na to cudo, ale kiedy i za co? :buu:

Poza tym patrząc na TO może warto poczekać na jakiś test LG GSA-4120B

sts 28.07.2004 00:15

No tak dystans trzeba miec, ale wybrac cos przy zakupie też trzeba czy X czy Y? :matrix:
Propozycja zakupu Litka 832S za 399 wydaje sie atrakcyjna, dozbierac trzeba troche kaski i bedzie dobrze chyba?

VIZZARD 27.07.2004 23:45

Cytat:

Napisany przez kiewas

Nie tylko na Allegro. W podobnej cenie jest już na przykład TU i TU :taktak:

Cytat:

Napisany przez kiewas
G-Vader, zluzuj z tym uwielbieniem do Pionka:-) bo to już będzie chyba drugi temat G-Vader vs Vizzard... a z Vizzardem to raczej szans nie masz :D

Miłe!

Aż łza się w oku kręci :czar:

Ale nie ma co wracać do przeszłości :nie:

Chodzi generalnie o to, że Pioneer robi dobre napędy - czy to 107D czy to A07D XLA

Tylko, że przy takich stwierdzeniach czasami należałoby jakieś argumenty przytoczyć :taktak:

Sam z ciekawości zobaczyłbym testy płytek w kProbe nagrane na Pionku - bo na forum nikt chyba nie zamieszczał

I na koniec dodam, że zaiste na pograniczu dziecinady jest fakt ogólnego hołubienia i uwielbienia jakichś gestów, zachowań, rzeczy, przedmiotów - w tym przypadku - nieważne czy to Pioneer, Liteon, Nec, TDK, ect., ect....

Do wszystkiego trzeba mieć dystans - czego sobie i wszystkim życzę :mruga:

kiewas 27.07.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez RafeQ
Sprzedaj ojca, matkę i sąsiadkę, ale bierz jak zwierz, tylko Pionka bierz!
Polecam wszystko co szumi i kręci jak PIONEER.

:fala: :szczena: :bicz: :zespol:

Nagrywara to nie frytka, lec i kupuj tylko Litka!

RafeQ 27.07.2004 23:12

Krótka epopeja o trzech...

Sprzedaj ojca, matkę i sąsiadkę, ale bierz jak zwierz, tylko Pionka bierz!
Polecam wszystko co szumi i kręci jak PIONEER.

:fala: :szczena: :bicz: :zespol:

kiewas 27.07.2004 23:00

VIZZARD 27.07.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez G-Vader
Witam
No nie wyjątkowo , ale Vizzard...***8230;. ma racje
Pozdrawiam

:cisza:

Senk ju, senk ju :uklon:

G-Vader 27.07.2004 16:14

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie narzekaj!

Jak za tę cenę to nigdzie nie znajdziesz lepszej maszyny do wyrobu podkładek :D

Podkładka z DVD już tylko 2PLN, a z CD poniżej 1PLN - czegoż chcieć więcej? :matrix:

I to z firmowym logo Sony, TDK, Verbatim, Dysan, co tylko chcesz :tak!:

Nagrać też coś tam nagrasz, ale przynajmniej nie musisz się martwić co kupować na prezenty :haha:

Witam
No nie wyjątkowo , ale Vizzard...***8230;. ma racje
Pozdrawiam

:cisza:

Popielaty 25.07.2004 23:39

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie narzekaj!

Podkładka z DVD już tylko 2PLN, a z CD poniżej 1PLN - czegoż chcieć więcej? :matrix:

Nagrać też coś tam nagrasz, ale przynajmniej nie musisz się martwić co kupować na prezenty :haha:

No wyjątkowo się muszę z Tobą zgodzić. Z tymi prezentami to niezły pomysł :)

VIZZARD 25.07.2004 23:06

Cytat:

Napisany przez Popielaty
Jak wszyscy to ja też chcę :)
A tak na poważnie, to ja osobiście polecam ci NEC'a 2500 + bios 2k5107v2b5dl i spoko zero problemów. Liteona już przerabiałem (nawet dwa) i poza tym że robi fajne podkładki pod kawę nic więcej dobrego nie mogę powiedzieć, Jest to oczywiście tylko moja opinia, bo znając życie zaraz odezwą się fani i obrońcy (patrz sprzedawcy :) LiteOna że jakie to za***iste nagrywary DVD ta firma robi. Bez urazy oczywiście :).

Nie narzekaj!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:34.