Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada na PCM'ce (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-pcmce-37451/)

rosol 23.07.2004 20:15

Neostrada na PCM'ce

Mam założoną PCM'ke na linii to znaczy na modemie osiagam tylko 31.200 bps. Założyłem sobie neostrade i czekam juz 4 dni na skrosowanie łączy. Tymczasem pan z Telepunktu powiedział ze juz powinno być.
Czy ta PCM'ka nie przeszkadza neostradzie ??
Pozdrawiam

*Vojtas* 23.07.2004 20:58

Wejdz na tą stronę: Neostrada. Pod sprawdz możliwość instalacji kliknij w link przez strony www w oknie które się otworzy wpisz swój numer telefonu i kliknij w sprawdz. Napisz jaki jest wynik.
pozdr.

rosol 23.07.2004 22:19

Jestem w zasięgu instalacji. Mam juz modem i podpisalem umowe, mam wszystko aktywowane, tzn. skrosowane lacze, bo sprawdzali w BOK'u a i tak mi nie dziala. Przy zakładaniu nowej linii pociagneli mi kable od sasiada i zalozyli urzadzenie PCM. Nie wiedziałem ze to bedzie kolidowac z neostrada, dlatego sie pytam czy z tym moze byc problem.

*Vojtas* 23.07.2004 22:41

A jak zakładali PCM to wiedzieli że podpisałeś umowę na neostrade? Nie chcę cie martwić ale PCM to wąskie gardło (bardzo wąskie). Z tego co ja się dowiadywałem żeby mieć neo trzeba być w tkz. torze naturalnym (wszystko po kablu). Zorientuj się o co biega. Jeżeli neo zadziała ci na PCM'ie to daj znać (ale mam obawy że nie zadziała).
Telekomunikacja Polska :bicz: skąd ja to znam.
pozdr.

rosol 23.07.2004 22:45

Czytalem na neostrada.net ze na linii z PCM'ka nie chodzi neo. Chcialem sie upewnic na forum, bo wiem ze duzo ludzi tu bywa. W poniedzialek sciagne monterow i jak wszystko pojdzie dobrze to napisze jak sie sprawy potoczyly.

*Vojtas* 23.07.2004 22:59

Czyli standard telepunkt swoje a monterzy swoje. Jak przyjadą to możesz im skopać d..y :worek_tre (w moim imieniu również bo mam podobny problem). Tyle tylko że ja już dałem sobie spokój (przynajmniej na jakiś czas) jade na radiówce i jest ok.

nara.8)

kodziu 23.07.2004 23:25

No to pa... :D

rosol 26.07.2004 20:07

Dzisiaj rozmawialem ze znajomymi monterami i powiedzieli ze nie mieli jeszcze wniosku o podlaczenie mnie do punktu dostepowego na centrali. Sami zadzwonili do pionu glownego pytajac sie o moj wniosek, odpowiedzieli im ze wniosek sie zagubil i trzeba czekac .... hehe telekompromitacja .... jutro uderzam na pion glowny .... ile do cholery mozna czekac ??!! 2 tygodnie ??!!

_Neoo_ 26.07.2004 20:34

2 tygodnie....2 miesiące.......tyle ile trzeba ;)

A tak na poważnie to chyba nie ma się co dziwić. Telekomuna zawsze miała burdel i nic się nie zapowiada żeby szybko coś się zmieniło :(

rosol 26.07.2004 22:58

Zgadzam sie z Toba i chyba to sie nigdy nie zmieni ...
A co do tej PCM'ki zapomnialem napisac ... Jesli ma sie znajomego montera to nic nie stoi na przeszkodzie aby neostrada chodzila na PCM'ce !!

*Vojtas* 27.07.2004 07:46

Cytat:

Napisany przez rosol
A co do tej PCM'ki zapomnialem napisac ... Jesli ma sie znajomego montera to nic nie stoi na przeszkodzie aby neostrada chodzila na PCM'ce !!

Słyszałem o tym "triku"|| polega on na tym że przepną kable w centrali|| w taki sposób ze ty będziesz miał tor naturalny a np. twój oczywiście niczego nieświadomy sąsiad :D (lub inny kolo który nie podpisał umowy na neo) PCM'a||. Też miałem taką propozycje (niestety pojawiły się jeszcze inne problemy techniczne).
pozdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:55.