![]() |
dwie muzyczne
Taki pomysl mi przyszedl, zeby odpalic 2 karty muzyczne
mam Liva i zintegrowana slyszalem, ze da sie to zrobic w dosc prosty sposob, ale mi sie nei udalo Wiem, ze niektore programy maja w opcjach wybor kary, przez ktore (lopatologicznie) -bedzie je slychac W biosie odblokowalem zintegrowana, elegancko sie wykrywa i instaluje, przez system jest widoczna, ale nic poza dziwiekiem przy starcie windowsa nie slychac. Wybieralem w panelu sterowania domyslne uzadzenie, ale i tak nie bylo nic slychac - winamp itd. ma ktos jakies pomysly czy wskazowki??? :help: |
W winampie trzeba ustawić we wtyczkach wyjściowych z której karty ma winamp korzystać
sprawdż ustawienia głośności obydwóch kart w panelu sterowania ustaw domyślną kartę z której będziesz słyszeć wszystkie dźwięki głównie windowsa i gier sprawdź ustawienia zworek na płycie głównej odnośnie k muz i czy podłączyłeś kable do odpowiednich wtyczek |
Posiadanie dwóch kart muzycznych wiąże się z ciągłym przekładaniem wtyczek lub posiadaniem dwóch par głośników. Bo jak to inaczej rozwiązać?
pozdrowienia |
pary glosnikow mam 3
- w monitorze - w nocy, zeby nie robic za duzo chalasu, do tunera tv, albo do sluchania "klikania" ;) - wzmacniacz audio- muza, divx - domowe kino - dvd, divx niestety teraz mam ciegle przekladanie wtyczek, dlatego chce to jakos rozwiazac do zwyklej pracy z kompem i tunera chodzacego w tle (nie filmy) zintegrowana karta wystarczy |
hehe... OK!
udalo mi sie :) poprzednie mialem stery kX - moze one blokowaly. po reinstalce dalem stery creativa i jest zajefajnie Winamp chodzi na jednych glosnikach, tuner na drugich... jak ktos ma mozliwosci, to polecam :) |
A ja mam pytanie.
Mam SBLive i glosniki 5.1, chcialbym miec mozliwosc szybkiego podlaczania sluchawek/mikrofonu/sluchawek z mikrofonem. Podlaczanie ich z tylu, przepinanie wtyczek, zmienianie ustawien mi nie odpowiada. Najlepiej byloby gdybym podlaczal z przodu kompa. Wyjscia z przodu obudowy nie mam, ale to zaden problem. Domyslam sie, ze nalezy do tego wlaczyc zintegrowana karte (chyba, ze sie myle) - w instrukcji od plyty jest tylko tyle, ze panel musi byc zgodny ze specyfikacja intela :). Czy sa jakies inne rozwiazania? Moze LIVE!Drive - panel do SB? |
nie zalapalem zabardzo o co Ci chodzi z tym panelem ;)
a moze porosciej... zrob/kup przedluzki - z jednej strony wtyczka meska (do karty) a z drugiej zenska (lezaca na biorku), zawsze jest po pod reka do przelaczenia |
Ilość załączników: 1
Myslalem o kablach, ale i tak mam ich juz dosc duzo wokol kompa.
A co do panela, to chodzilo mi o cos takiego: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:21. |