Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   dwie muzyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dwie-muzyczne-37454/)

mr_spock 23.07.2004 23:00

dwie muzyczne

Taki pomysl mi przyszedl, zeby odpalic 2 karty muzyczne
mam Liva i zintegrowana

slyszalem, ze da sie to zrobic w dosc prosty sposob, ale mi sie nei udalo

Wiem, ze niektore programy maja w opcjach wybor kary, przez ktore (lopatologicznie) -bedzie je slychac

W biosie odblokowalem zintegrowana, elegancko sie wykrywa i instaluje, przez system jest widoczna, ale nic poza dziwiekiem przy starcie windowsa nie slychac.
Wybieralem w panelu sterowania domyslne uzadzenie, ale i tak nie bylo nic slychac - winamp itd.

ma ktos jakies pomysly czy wskazowki???

:help:

Arnold 24.07.2004 00:11

W winampie trzeba ustawić we wtyczkach wyjściowych z której karty ma winamp korzystać
sprawdż ustawienia głośności obydwóch kart
w panelu sterowania ustaw domyślną kartę z której będziesz słyszeć wszystkie dźwięki głównie windowsa i gier
sprawdź ustawienia zworek na płycie głównej odnośnie k muz i czy podłączyłeś kable do odpowiednich wtyczek

Macio.Men 24.07.2004 00:38

Posiadanie dwóch kart muzycznych wiąże się z ciągłym przekładaniem wtyczek lub posiadaniem dwóch par głośników. Bo jak to inaczej rozwiązać?

pozdrowienia

mr_spock 24.07.2004 00:46

pary glosnikow mam 3
- w monitorze - w nocy, zeby nie robic za duzo chalasu, do tunera tv, albo do sluchania "klikania" ;)
- wzmacniacz audio- muza, divx
- domowe kino - dvd, divx

niestety teraz mam ciegle przekladanie wtyczek, dlatego chce to jakos rozwiazac
do zwyklej pracy z kompem i tunera chodzacego w tle (nie filmy) zintegrowana karta wystarczy

mr_spock 24.07.2004 15:07

hehe... OK!
udalo mi sie :)

poprzednie mialem stery kX - moze one blokowaly.
po reinstalce dalem stery creativa i jest zajefajnie
Winamp chodzi na jednych glosnikach, tuner na drugich...
jak ktos ma mozliwosci, to polecam :)

Joe_Doe 31.07.2004 12:39

A ja mam pytanie.
Mam SBLive i glosniki 5.1, chcialbym miec mozliwosc szybkiego podlaczania sluchawek/mikrofonu/sluchawek z mikrofonem. Podlaczanie ich z tylu, przepinanie wtyczek, zmienianie ustawien mi nie odpowiada. Najlepiej byloby gdybym podlaczal z przodu kompa. Wyjscia z przodu obudowy nie mam, ale to zaden problem. Domyslam sie, ze nalezy do tego wlaczyc zintegrowana karte (chyba, ze sie myle) - w instrukcji od plyty jest tylko tyle, ze panel musi byc zgodny ze specyfikacja intela :). Czy sa jakies inne rozwiazania? Moze LIVE!Drive - panel do SB?

mr_spock 31.07.2004 12:48

nie zalapalem zabardzo o co Ci chodzi z tym panelem ;)

a moze porosciej... zrob/kup przedluzki - z jednej strony wtyczka meska (do karty) a z drugiej zenska (lezaca na biorku), zawsze jest po pod reka do przelaczenia

Joe_Doe 31.07.2004 13:12

Ilość załączników: 1
Myslalem o kablach, ale i tak mam ich juz dosc duzo wokol kompa.
A co do panela, to chodzilo mi o cos takiego:

Ormianin 15.09.2004 09:34

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Myslalem o kablach, ale i tak mam ich juz dosc duzo wokol kompa.
A co do panela, to chodzilo mi o cos takiego:

Ten panel to niewypal... lacza nie pasuja do kazdej specyfikacji karty... lepsza jest zwrotnica (widzialem takie w sklepach RTV - komputerowych), lezy takie male pudelko obok Ciebie i przelacznik, klik - sluchawki, klik - glosniki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:21.