![]() |
Siemens M55 - logo operatora.
Witam.
Telefon jest przywieziony z Niemiec i niestety widniej na nim jakies logo operatora ktorego nie da się zlikwidować. Tapety i loga w opcjach telefonu mam wyłączone, jednak logo ciągle uparcie widnieje. Jest jakiś cywilizowany sposób aby się tego pozbyć ? Nie lubię wszelakiego rodzaju tapet, chcę po prostu mieć "czysty" wyświetlacz. Dzięki za pomoc. pozdrawiam. |
nie wiem dlaczego nie idzie usunac tapety.
ja zawsze robilem tak : MENU->USTAWIENIA->WYSWIETLACZ->[KASUJ] i elegancko kasuje ale tak robilem w S55, ale zdaje mi sie ze podobne sa oprogramowaniem albo inny sposob.Stworz sobie tapete białą i wyslij jezaeli masz w kompie irDĘ albo Bluetooth |
jak nie możesz zastosować tapety z telefonu...
Zdjęcie sim-locka, a jak to nie pomoże wgranie jeszcze raz firmware. Cóż z tego, że telefon z niemiec może Ci działać z polską kartą SIM (bo tak jest :) ostatnio plusa wsadziłem do T-D1. ) ale ma on ciągle sim-locka. Jeśli na prawde nie można zastosować innej tapety w co mi się nie chce wierzyć. Mój pomysł pzredstawiłem po doświadczeniu z moją eselką45i - siemensik miał standardowo logo Plusa którego nie dało się usunąć po wgraniu firmwaru i usunięciu sim-locka logo zniknęło :) Tylko czy Tobie się taka zabawa opłaca? |
Niemieckie telefony w przeważającej większości są bez sim locków. Kupowałem juz dwa zaden nie miał.
|
Telefon nie ma gwarancji więc wszelakie kombinacje z aktualizacjami mile widziane. Podobno jest bez simlocka (działa aktualnie z POP'ie bez problemu), denerwuje mnie tylko to logo operatora. Robiłem przywracanie ustawień fabrycznych ale nie pomogło. Trzeba będzie chyba podłączyć go do kompa, tylkoże kabelka jeszcze nie mam.....
pozdrawiam. |
Mi się wydaje że wystarczy ściągnięcie nowego loga, czy coś... a jak nie to pustego...czyli np. całego białego
|
Cytat:
Chyba jednak jedynym sensownym rozwiązaniem jest zastosowanie czystej tapety......tylko kabelka brak. :smutny: pozdrawiam. |
to proponuje kup poczerwien do kompa za 20zl na allegro. Tylko nie wiem czy ma Irde telefon - chyba ma.Bo wiem ze S55 ma na bank
|
Cytat:
pozdrawiam. |
M55 nie ma BT anie Irdy.
Czy jest sim-lock sprawdzisz kodem *#0606# (karta sim wyjęta) Widze, że masz Idea a ona zapisuje Logo na karcie SIM. Wgraj do telefonu przeźroczystego GIFa i wrzuć go jako logo, a problem minie. Może jutro będe miał inne pomyśly (teraz coś mi się kręci świat dookoła i nie moge za bardzo myśleć :)) |
|
O tym samym pisałem ja :D :P
|
Jeszcze jedna sprawa, jak z tego telefonu ściągnąć przedni panel ???
Sprawdzałem kodem który podał "epol" - wielkie THX czy jest blokada sim ale nie za bardzo kumam o co tam chodzi, wyświetlają się jakieś litery z cyframi a po naciśnięciu "info" pokazał się napis "unbarred". pozdr. |
Zjęcie obudowy: wziąść telefon w prawą rękę (leworęczni w lewą) stanąć około 3 m od ściany wziąść mocny zamach i z całych sił rzucić telefon o tą ścianę. Satysfakcja gwarantowana :>
PS. Sorki ale nie mogłem się powstrzymać :spoko: Pozdro :D rcobex w podpisie masz takie samo powiedzonko jak ja miałem wcześniej pod nickiem: "Ktokolwiek wygra... my przegramy" AVP :> |
No wiesz może to i śmieszne ale za cholerę nie potrafię sciągnąć przedniego panela, poprzednio miałe Nokię 6610 i było bez problemowo a tutaj nie widzę ani zatrzasków tylko jakieś śrubki ale wątpię aby to trzeba było odkręcać...
pozdr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |