Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siemens M55 - logo operatora. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siemens-m55-logo-operatora-37464/)

rcobex 24.07.2004 09:16

Siemens M55 - logo operatora.

Witam.

Telefon jest przywieziony z Niemiec i niestety widniej na nim jakies logo operatora ktorego nie da się zlikwidować. Tapety i loga w opcjach telefonu mam wyłączone, jednak logo ciągle uparcie widnieje. Jest jakiś cywilizowany sposób aby się tego pozbyć ?
Nie lubię wszelakiego rodzaju tapet, chcę po prostu mieć "czysty" wyświetlacz.
Dzięki za pomoc.

pozdrawiam.

Kasprzak 24.07.2004 09:58

nie wiem dlaczego nie idzie usunac tapety.
ja zawsze robilem tak :
MENU->USTAWIENIA->WYSWIETLACZ->[KASUJ] i elegancko kasuje
ale tak robilem w S55, ale zdaje mi sie ze podobne sa oprogramowaniem

albo inny sposob.Stworz sobie tapete białą i wyslij jezaeli masz w kompie irDĘ albo Bluetooth

CIAPEK 24.07.2004 10:00

jak nie możesz zastosować tapety z telefonu...
Zdjęcie sim-locka, a jak to nie pomoże wgranie jeszcze raz firmware.
Cóż z tego, że telefon z niemiec może Ci działać z polską kartą SIM (bo tak jest :) ostatnio plusa wsadziłem do T-D1. ) ale ma on ciągle sim-locka.
Jeśli na prawde nie można zastosować innej tapety w co mi się nie chce wierzyć.
Mój pomysł pzredstawiłem po doświadczeniu z moją eselką45i - siemensik miał standardowo logo Plusa którego nie dało się usunąć po wgraniu firmwaru i usunięciu sim-locka logo zniknęło :)
Tylko czy Tobie się taka zabawa opłaca?

Air 24.07.2004 10:03

Niemieckie telefony w przeważającej większości są bez sim locków. Kupowałem juz dwa zaden nie miał.

rcobex 24.07.2004 10:03

Telefon nie ma gwarancji więc wszelakie kombinacje z aktualizacjami mile widziane. Podobno jest bez simlocka (działa aktualnie z POP'ie bez problemu), denerwuje mnie tylko to logo operatora. Robiłem przywracanie ustawień fabrycznych ale nie pomogło. Trzeba będzie chyba podłączyć go do kompa, tylkoże kabelka jeszcze nie mam.....

pozdrawiam.

bakupl 24.07.2004 10:14

Mi się wydaje że wystarczy ściągnięcie nowego loga, czy coś... a jak nie to pustego...czyli np. całego białego

rcobex 24.07.2004 10:21

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
jak nie możesz zastosować tapety z telefonu...
Zdjęcie sim-locka, a jak to nie pomoże wgranie jeszcze raz firmware.
Cóż z tego, że telefon z niemiec może Ci działać z polską kartą SIM (bo tak jest :) ostatnio plusa wsadziłem do T-D1. ) ale ma on ciągle sim-locka.
Jeśli na prawde nie można zastosować innej tapety w co mi się nie chce wierzyć.
Mój pomysł pzredstawiłem po doświadczeniu z moją eselką45i - siemensik miał standardowo logo Plusa którego nie dało się usunąć po wgraniu firmwaru i usunięciu sim-locka logo zniknęło :)
Tylko czy Tobie się taka zabawa opłaca?

Tapety mogę zmieniać bez przeszkód, kwestia tylko że jak wyłączam opcję tapet na dobre widnieje na wyświetlaczu to nieszczęsne logo operatora. Jak wybiorę inne logo z listy to obydwa nakladają się na siebie.
Chyba jednak jedynym sensownym rozwiązaniem jest zastosowanie czystej tapety......tylko kabelka brak. :smutny:

pozdrawiam.

Kasprzak 24.07.2004 11:07

to proponuje kup poczerwien do kompa za 20zl na allegro. Tylko nie wiem czy ma Irde telefon - chyba ma.Bo wiem ze S55 ma na bank

rcobex 24.07.2004 12:36

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
to proponuje kup poczerwien do kompa za 20zl na allegro. Tylko nie wiem czy ma Irde telefon - chyba ma.Bo wiem ze S55 ma na bank

Ten model nie ma podczerwieni.

pozdrawiam.

epol 24.07.2004 23:09

M55 nie ma BT anie Irdy.
Czy jest sim-lock sprawdzisz kodem *#0606# (karta sim wyjęta)
Widze, że masz Idea a ona zapisuje Logo na karcie SIM. Wgraj do telefonu przeźroczystego GIFa i wrzuć go jako logo, a problem minie.
Może jutro będe miał inne pomyśly (teraz coś mi się kręci świat dookoła i nie moge za bardzo myśleć :))

wiele 25.07.2004 15:53

Opis jak to zrobić jest tutaj --> http://board.fks.pl/viewtopic.php?t=1380

Pozdrawki

epol 25.07.2004 17:12

O tym samym pisałem ja :D :P

rcobex 27.07.2004 11:17

Jeszcze jedna sprawa, jak z tego telefonu ściągnąć przedni panel ???
Sprawdzałem kodem który podał "epol" - wielkie THX czy jest blokada sim ale nie za bardzo kumam o co tam chodzi, wyświetlają się jakieś litery z cyframi a po naciśnięciu "info" pokazał się napis "unbarred".

pozdr.

Mily_ 27.07.2004 11:22

Zjęcie obudowy: wziąść telefon w prawą rękę (leworęczni w lewą) stanąć około 3 m od ściany wziąść mocny zamach i z całych sił rzucić telefon o tą ścianę. Satysfakcja gwarantowana :>

PS. Sorki ale nie mogłem się powstrzymać :spoko:

Pozdro :D

rcobex w podpisie masz takie samo powiedzonko jak ja miałem wcześniej pod nickiem: "Ktokolwiek wygra... my przegramy" AVP :>

rcobex 27.07.2004 11:33

No wiesz może to i śmieszne ale za cholerę nie potrafię sciągnąć przedniego panela, poprzednio miałe Nokię 6610 i było bez problemowo a tutaj nie widzę ani zatrzasków tylko jakieś śrubki ale wątpię aby to trzeba było odkręcać...

pozdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58.