![]() |
Cytat:
P.S. no mozlwie jeszcze nie doszedlem do siebie po łykendzie :jupi: ale naedytuje sie dzisiaj |
icemac >>> To Ty pewnie o innych gazetkach piszesz ;)
Np. w CHIPie znajduje się zazwyczaj sporo dość ciekawych informacji i tekstów. |
co narzekacie na gazetki jest w nich duuuuuzo fajnych nikomu nieprztdatnych obrazkow (50% zajetosci) a drugie 50% to jeszcze bardziej fajoskie reklamy :D
|
Kolejny argument dlaczego przestałem dość dawno kupować PCWK ...
Phi, żałośni kretyni ;) |
Byłem w zeszłym tygodniu w Niemczech i wpadł mi do ręki numer Computer Bild (Komputer Świat) z testem nagrywarek DVD i wygrał LiteOn 832S a ostatni był Plextor nie pamiętam jaki model, Nec 2510A był chyba 3 albo 5 a Benq 1600 zajął 4 miejsce i co na to powiecie :spoko:
|
Gazetki są fajne jak się dopiero zaczyna zabawy z kompem, bo czasem uda im się napisać sensowne porady itepe. Jednak testy to jest coś, co od dawien dawna we wszystkich gazetach należy omijać szerokim łukiem. Najczęściej są to przedruki z zachodnich "braci" tych gazet, a nawet jeśli nie, to wygrywa w teście ten sprzęt czy program, którego w danym numerze najwięcej reklam można znaleźć :P
W polsce poza bodajże Chipem żadna z redakcji nie ma sprzętu pomiarowego. Kiedyś specjalnie spytałem kilka gazet mailowo o szczegółowe parametry pewnego testu, tzn warunki pomiaru itepe... Odpisali, że... nie wiedzą (sic!), bo testy odbywały się w zachodnim labolatorium (czyli po prostu przedruk arykułu z tłumaczeniem i zmianami dostosowującymi tekst do naszego kraju). I tyle... Poza tym w testach dane opracowuje się na podstawie JEDNEGO EGZEMPLARZA, a jak wiadomo nie jest to obiektywna metoda. Sprzęt można poznać tylko w działaniu, najlepiej u kogoś, i nie u jednej osoby. Stąd zbieranie opinii przez wszelakie forum dyskusyjne wydaje się najlepszą metodą. I tyle... A co do szaleństwa DL to mi również nie zaszkodzi jego brak, na podobnej zasadzie jak istnienie lub nie gniazda słuchawkowego w napędzie ;) Jak się już pojawią płytki i ceny spadną, wyjdzie do tego czasu masa innych napędów, szybszych, i mam skromną nadzieję - bardziej dopracowanych ;) Póki co przeraża mnie to, iż jeden napęd coś czyta a nie nagra, drugi nagra a nie czyta, a syf już kompletny i porażka kiedy napęd nie potrafi odczytać płytki którą właśnie sam nagrał... :O |
Ja kiedys "namiętnie" kupowalem takie gazetki jak CH(L)IP, PC(W)K, itp... ale jakies 2 lata temu zaprzestalem. Powodem tego bylo, ze doroslem troche do kompa, sam zaczalem testowac i sie orientowac... i doszedlem do wniosku ze wiekszosc tego co tam pisza to bednie... poza tym mialem juz stale lacze i zaczalem szperac po necie... a tam bylo zupelnie co innego niz w prasie :D Zaczely sie grupy, fora, opinie innych normalnych userow... i powiem ze byly bardziej trafne i wiarygodne niz gazetki... :D Dlatego tez dalej podazam sladami forów i grup... oczywiscie czasami z dystansem, ale zawsze wole poczytac opinii kilki(nastu) userow, niz test jakiegos goscia, ktory dostal za to kase... :D
A co do zestawienia... ogolnie sux... i popieram zdanie moich przedmówców :D pozdro! |
No cóż.....
Kolejny triumf geniuszu komputerowych guru :uklon: lub dla miłośników innego gatunku: Zespól PCWK znowu błysnął! :> |
hehe nie ma to jak komputer swiat :D
jeszcze troche i PCWK dogoni go swoimi smiesznymi testami :) |
Hmmm no moze masz racje z tym ze Dl jest wazniejszy niz wypalenie plytki o 2 min krocej.A co do Dl to jak plytki zaczna kosztowac kolo 7 zl to wyjda juz kolejne ngrywarki po 200-300 zlotych z duzo lepszymy parametrami zapisu DL i nie tylko.Wtedy kupie druga nowa nagrywarke a ta oddam na PCK:P Cya!
|
Cytat:
|
kto da kase, ten jedzie :) tak sie robi i w PCWK, CHIPie i wszystkich innych...
ostatnio byl test Firewalli w CHIPie... poprzednio (jakis rok temu) zwyciezyl zdecydowanie Kerio, tym razem Kerio jak dobrze pamietam na lokacie 5. a na podium Norton i Outpost (ten drugi wtedy byl gdzies niezauwazalnie nisko); i wiadomo ze wychodza nowsze wersje software'u, no ale taka zmiana to "lekka" przesada... to co sie dzieje w testach software'u tyczy sie rowniez hardware'u :( przykre, ale prawdziwe.... |
Ktos musi plexa promować, padło na PCWK. Plex robi całkiem porządne sprzęty tylko ceny mają z kosmosu i to jest główna wada, bo rozwiązania techniczne ani trwałość nie są przełomowe a tylko przodujące.
Do testów w gazetach trzeba podchodzić z dużą rezerwą i to się tylko potwierdza. Najlepszem testem jest codzienne użytkowanie. |
to nie zart to poprostu byc moze tekst sponsorowany :)
ale tak to bywa - kto nie sypnie ten :niepow:
|
Akurat obsluga Dl dla mnie tez nie jest wazna.Uwazam ze to narazie niepotrzebny dodatek.Ale fakt nie zgadzam sie z tym zestawieniem...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35. |