![]() |
Unknown subtittles i 32 angielskie jezyki po zenkodowaniu DVD
Nie jestem znawca technologii kodowania - ale ostatnio kolega przyniosl do mnie plytke z jednym polskim jezykiem i mozliwoscia wyboru 5 angielskich sciezek dzwiekowych - ktore oczywiscie nie dzialaja - istnieje rowniez mozliwosc wyboru 32 subtittli unknown ?! - jest to film z wesela kodowany przez jakiego magika - jak widac niestety troche oszpecony !! - czy istnieje jakis soft to wywalenia tych jezykow unknown i angielskich ?!
proboiwalem dvdshrinka ale nawet po odznaczeniu owych subtittli niestety nadal pozostaja - rowniej ifoedit pokazuje wejscia do menu - ale jestem za ciemny aby chyba sobie z tym poradzic - oczywiscie plytka dziala - kolega owy jednak mowi ze uzyskal informacje ze jest to domyslny efekt authoringu i tak musi byc !! - jakos nie chce mi sie wierzyc :) skoro czytaac to forum widze ze ludzie wydaja lepsze plytki niz producenci komercyjni :) chcemy wiec zrobic takowa plytke i zaatakowac klienta reklamacja !!! z gory dzieki Max |
W jaki sposób ten wybór 32 napisów się objawia? Jest jakieś menu czy bezpośrednio z pilota (Subtitles)?
|
tak jest w media player classic
Ilość załączników: 1
tak jest w media player classic
|
ok, wczytaj .ifo filmu głównego do IfoEdit, rozwiń VTS_*_0.IFO / VTS_PGCITI / VTS_PGC_1...
w dolnym okienku pozostałe 31 napisów powinno byc wyzerowane Kod:
Sub-picture stream 1 status.....-2147483648...[80000000] Polish |
dziwne ale tak wlasnie tam jest
Ilość załączników: 1
wszedlem na Twoja strone i wiele sie nauczylem na temat ifoedit - jeszcze powalcze - aha spotkalem sie w necie z takim problemem - nikt nie odpowiedzial nieszczesnikowi ale opisywal on swoje problemy z jakims dvdmaestro ktory rzekomo wrzuca wszystko na sile tzn 32 sciezki mimo ze naprzyklad subtittle sa tylko w jednej
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Ta płytka była składana przy pomocy DVD Maestro? Jeśli tak to jest to faktycznie uboczny efekt authoringu (widoczny tylko w niektórych programowych odtwarzaczach). PowerDVD to będzie pokazywał a chyba WinDVD już nie.
|
dzieki idej za odpowiedz
nie wiem czym owa plytka byla robiona ale jezeli nie wyglada to na blad w sztuce to nie ma sie co tego czepiac - tym bardziej ze nie odtwarzalismy tego w odtwarzaczu stacjonarnym - wiec Twoj opis calkowiecie do mnie przemawia - pliki ifo wedle opisu Kolegow sa prawidlowe - ale postaram sie mimo wszystko opublikowac ja na forum
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |