![]() |
Jaka grafe wybrac??
no mam maly problem bo kupuje sobie grafike i zastanawiam sie nad GF4MX440 firmy MSI 64MB DDR a ATI RADEON 9200se 128MB sa ogolnie w podobnej ceni tylko ze GF ma wyzsze taktowanie rdzenia a takze pamieci.
na pamieci jest roznica 4009GF) = 333(Ati) a rdzen 270(GF) = 200(Ati). co wybrac?? chyba ze cos innego proponujecie w podobnej cenie. |
Ja bym tego Ati 9200se nie tknął nawet kijem
On ma jeszcze 64bitową pamięć. Teraz min to 128bit. |
Pomimo iz preferuje karty ATi to w tym wypadku zgadzam sie z epol'em - o ile masz tylko taki wybor to bierz GF4MX440.
|
Ale ten GF4 MX440 bierz w wersji 128-bitowej.
Jesli to ten sam GF co ma bracik to się ciesz. Jemu karta kręci się wyśmienicie. |
A ja powiem że to już pare razy było. A tak ogólnie to Radeona
|
Kup GeForce 6800 Ultra :D... a tak serio to np. GeForce FX 5700... Starczy na jakiś czas :) Jak masz więcej kasy to np. 5950
|
tak wiec mowicie ze lepiej wziasc GF??
no to pewnie tak zrobie dzieki |
Osobiscie wzial bym GF ;p
|
Ja mam GeForca i jestem naprawdę zadowolony. Chyba najlepszy, chociaż nie wiem jak jest z Radeonami.
|
Ale nie uruchomi się nowych gier na GF4 440 mx z powodu braku sprzętowego Pixel i Vertex Sherdera (Radeon 9200se takowy posiada ) . Na tym GF nie odpali się Silent Hill 3 ani Sprintel Cell 2 (nie mówie tu o softowej emulacji Pixel i Vertex Sherdera ).Jestem za Radkiem 9200se.
|
Chociaż ten radek jest do d....py bierz go. Na tym GF nie pograsz w np prince of persia czy gre alias bo wymaga ona pixel i verex shadera którego gf nie ma. jeżeli nie grasz to oczywiście Gf. Moim zdaniem kupując tąkarte tracisz tylko nie potrzebnnie kase. Pozbieraj troche i kup coś lepszego. Chociażby GF 4 TI
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:33. |