![]() |
Czy moja nagrywarka sie psuje ?
Wiec tak , kupilem wczoraj sporo plyt emtec ,high pereformance , 700 ek
I wczoraj sie wziolem za nagrywanie ,pierwsza plyta ok , na druga nagralo polowe rzeczy , na nastempną nagrlao , ale jak wchodze na plyte to pokazuje tylko zajete miejsce ,nie ma nic , i tka z kazda nastempna , No to nagralem cos na philipshie rw , i tez nie nagralo , za drugim razem dalem zeby nagrywalo nie cala plyte , nagralem jakies 300 mega , i dzialalo , po tym znowu nagralem na emtecka ,znowu puste-pelne cdki ! Czy to moja nagrywara pada ,, ? Mam dosc nowego liteona 52X32X , ma chyba dopiero 2 -3 miesiace !! Co robic ?? |
1. zmienic płyty
2. przeczyścić optyke 3. do serwisu na gwarancje |
nie oceniaj nagrywarki po jednej parti plyt
kup chociaz jedna inna i zobacz (innej firmy najlepiej jakas porzadna) niektore nagrywarki nie wspolpracuja z niktorymi plytami (czasem pomaga aktualizacja firmwaru) |
o nie nie !
Wlasnie nagrywalem inną plyte i tez nie dziala , nagrywalem tez pare razy na rw na ktore dzialalo jeszcze jakis czas temu ! |
przypiac do innego kompa i probowac nagrac cos na dobrej plytce, np na verbatimie
w miedzyczasie update firmwaru nagrywarki ;) jak nie da rady to serwis jak nagra to albo wina plyt (sprawdz wtedy jescze na tym innym kompie czy na toich plytach nagra), albo sysa - wtedy reinstalki po kolei: aspi, nero, a w ostatecznosci calej windy |
kiedyś nabyłem minty z rulonu. na 10 płyt wykrzaczyło mi 8. :)
|
sprawdz czy w tym co nagrywasz nie ma plików z dłgimi nazwami (powyżej 31 znaków jak dodrze pamiętam), moja tez nagra ale nic nie widac jak ma takie pliki a jak zmienie nazwe na krótszą to oszystko jest ok
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52. |