![]() |
Powiadają, że mam napędu używać! Dylemat? :-)
Witam serdecznie,
Pytanie jest proste. Mam aktualnie nagrywarkę CD-RW Lite-On LTR-40125 i napęd DVD również niezwyciężonego Lite-On'a o numerku LTD-165H ... Ponieważ trafem cudu trafi do mnie nagrywarka DVD-RW oznaczona jakże ślicznym numerkiem SOHW-812S (to też Lite-On, a jak!) to trapi mnie mały dylemat, czy zamienić tylko CD-RW na DVD-RW, czy może zostawić CD-RW i DVD-RW? To tak w ramach oszczędnościowych działam, coś tak czuje :D BTW: Nie chce nadwyrężać zbytnio SOHW-812S :haha: Z góry dzięki za pomoc ... |
Ja mam dwa napędy: CD-RW (Samsung, taki mi dał serwis :( ) i DVD-RW (LiteOn 832S). Więc do nagrywania i odtwarzania płytek CD używam Samsunga a do DVD LiteOna :D
|
Ja mam również obydwie i na Twoim miejscu zostawiłbym dwie wypalarki. Gdzieś czytałem że nie zawsze zwykłe cdr dobrze się nagrywają w nagrywarkach DVD. Nie wiem czy to prawda, ale wolałem nie ryzykować i mam dwie nagrywary.
|
ja tez mam dwa litki
jeden CD-RW drugi DVD-RW zawsze bezpieczniej ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, no dobra dobra ...
Wtedy CDRW by działała jako czytnik i nagrywarka CD. A co z napędem DVD, nagrywarka DVD musiałaby czytać płyty DVD, zamiast jej poprzednika, czyli LTD-165H - niby to takie proste, ale jak przyjdzie co do czego to nie wiem co wybrać :( RATUNKU, czekam na opcje ;) |
naped DVD-RW jako czytnik i nagrywarka DVD
naped CD-RW jako czytnik i nagrywarka CD a jaedno i drugie jako nagrywarka CD hjak potrzebujesz duuuuzo kopii zapasowych tego samego ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09. |