![]() |
program do ograniczani pasma.
witam.
hccialbym sie dowiedziec czy istnieje taki program, ktory umozliwia sterowanie przepustowoscia lacza. hcce zrpobic tak zeby overnet mogl sciagac pewlna predkoscia ,ale przy kiku KB uploadzie... teraz jak dam upload na 4 KB to mi obcina download do 16 KBa hccialbym miec tak zed bede mial upload 4 KB ale transfer ok 30... |
|
Cytat:
Na pewno może być np. to co podałeś. |
Netlimiter dobry ale jak go zastosujesz to i download ci troche spadnie. A to dlatego ze jak ustawiasz ograniczenie w overnecie, emulu czy czymś innym to tylko na dane wysyłane do ściągającego a nie na to co ty wysyłasz przy ściąganiu. Wiec jak potraktujesz go netlimiterem lub podobnym porogramem to spowolni się (normalnie nie spowialniany) wysyłanie danych przy downloadzie. Najbardziej to widać przy dużych prędkościach. Mam nadzieje ze nie zamotałem zabardzo :D
np: ściągasz po lanie plik z prędkością 8MB/s ale jednocześnie są tez wysyłane dane do nadawcy okolo 160KB/s. Teraz obetnij upload do 1KB/s to zobaczysz co sie stanie z downloadem :D |
ale mi chodzi tylko o to zeby overneta "spowolnic".reszta moze sobie smigac bez ograniczen.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:17. |