Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przerywajacy foobar (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przerywajacy-foobar-37561/)

DeDe 26.07.2004 22:43

Przerywajacy foobar

Zainstalowalem sobie foobara tak na probe i bardziej mi sie podoba barwa jest czystsza i jest glosniejszy jak narazie jest lepszy od winampa mam tylko problem bo niektore piosenki ktore odtwarza przerywaja czy to mozna zmienic moze cos w ustawieniach prosze o rade dzieki

_Neoo_ 27.07.2004 18:16

A Winampie też przerywają czy odtwarzane są bez problemu?

Może reinstala foobara tak na początek?

hands0me 27.07.2004 18:33

Popróbuj z ustawieniami wyjścia dźwięku. Zmien z Direct Sound na Wave Out. [Preferences -> Output] Jaką masz kartę dźwiękową?

pozdrawiam

DeDe 27.07.2004 22:14

w winampie nie przerywaja a karta to gforce2

_Neoo_ 27.07.2004 22:17

gforce2? a to nie przypadkiem karta graficzna?

MacGyver 27.07.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
gforce2? a to nie przypadkiem karta graficzna?

Chyba się chłopakowi pomyliło ;p a może o czyms niewiem ;)

_Neoo_ 27.07.2004 22:22

Wiesz może jesteśmy do tyłu ze sprzętem :P Może to jakaś nowa?super/hiper wypasiona karta z dźwiękiem przstrzennym i innymi bajerami ;)

MacGyver 27.07.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Wiesz może jesteśmy do tyłu ze sprzętem :P Może to jakaś nowa?super/hiper wypasiona karta z dźwiękiem przstrzennym i innymi bajerami ;)

Własnie sprawdzałem w sklepach internetowych i nie ma wzmianki o kartach dzwiękowych GF ... tylko SoundBlaster'y :ysz: ;)

_Neoo_ 27.07.2004 22:39

WIEM!! To na pewno jest karta dźwiękowa zintegrowana na karcie graficznej! Takie dwa w jednym ;) Zobacz czego to ludzie nie wymyślą :)
Mac pogoń ludzi z FBI z pionu do spraw gospodarczych, niech Tobie migiem przyniosą raporta na temat tego sprzętu ;)

MacGyver 27.07.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Mac pogoń ludzi z FBI z pionu do spraw gospodarczych, niech Tobie migiem przyniosą raporta na temat tego sprzętu ;)

Własnie wykonałem parę telefonów w tej sprawie. Jutro mam mieć raport na moim biurku ;p chyba, że Spock będzie pierwszy ;)

_Neoo_ 27.07.2004 22:48

Ehh...to KGB, zawsze przed imperialistami z USA, źle się dzieje..........;)

Loczek 27.07.2004 22:51

A jak wogóle się sprawuje ten foobar.Interesuje mnie jakosc dzwieku. Czy jest lepsza niz w winampie?

Kasprzak 27.07.2004 22:56

Jest w niektorych utworach znaczna...zalezy od bitrate`u wszystko
Nie sprawdzisz jak sie nie przekonasz. Ja mialem 2 podejscia. 1 jak odpalilem tak szybko wylaczylem - interfejs nie jest ciekawy na pierwszy rzut oka, ale potem jak odpalilem to stwierdzilem po co ma latac jakies *******y i wogole. Liczy sie tylko jakosc i przejrzystosc - a tam masz glownie okno z utworami :)
Tylko jedno mnie wnerwia - nie moge ustawic paska z glosnoscia zeby byl w foobarze :/

hands0me 28.07.2004 00:33

Jesli chodzi o jakosc dzwięku w foobarze to mam takie subiektywne odczucie że jak wybiore jako motode odtwarzania dźwięku za pomocą Kernel Streaming (oprócz tego są do wyboru jeszcze WaveOut i Direct Sound - tak jak w WinAmp) to jakość jest trochę lepsza. Na stronie foobar'a w FAQ jest o tym napisane tak:

"most of perceived "sound quality differences" between DirectSound and Kernel Streaming are related to the fact that Kernel Streaming usually bypasses windows volume control / wave volume slider"

czyli foobar2000 omija pewnie składniki windowsa które odpowiedzialne są za odtwarzanie dźwięku, w wyniku czego dźwięk jest bardziej wierny oryginałowi. to ponoć jest podobne do metody działania sterowników AISO do kart dzwiękowych, programy ktore sa kompatybilne i potrafia wykorzstywac ten standard, odwoluja sie pozposrednio do karty dzwiekowej omijajac windowsa (maja w ten sposob dostep np do wielokanalowego nagrywania jesli karta ma taka mozliwosc).

Dodatkowo foobar2000 standardowo "resampluje" dzwiek do 48000Hz (ponoc robi to lepiej niz Live albo Audigy) - po to powstała taka opcja w foobarze2000 (wg. autora). foobar2000 nie ma tez problemow z odtwarzanie dziwku 24bit/96kHz jesli ktos posiada taka karte.

Najwazniejsza zaletą foobara jest to ze wspiera on mnostwo formatow dzwiekowych i jest cala masa zapalencow ktorzy wspieraja rozwoj tego programu razem z Piotrem Pawłowskim. Zreszta przez wszstkich powazniejszych forumowiczow hydrogenaudio.org foobar uwazany jest za najlepszy odtwarzac do dzwieku (forum hydrogenaudio.org zrzesza przeroznych audiofilow i osob interesujacych sie przetwarzaniem dzwieku oraz wszelkich tworcow i developerow wszytskich formatow muzycznych)

pozdrawiam!!

Loczek 28.07.2004 09:13

Wiecie co wam powiem ten foobar jest lipny !!! przynajmnej dla mnie. Wyglada jak dupa wielblada :) anito odtwarzacz ani notatnik. Ja tam wole winampa. A ile opcji przy instalacji jakbym instalowal windowsa :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:06.