![]() |
plyta glowna firmy asrock-srednia klasa czy szajs
witam
kuzynowi w niemczech siadla plyta glowna i poszedl do sklepu i kupil plyte glowna fil\rmy asrock(model chyba k266).jest to plyta pod P4. to cacko kosztowalo 50 euro,wiec nie tak duzo (chyba).ktos sie zetknal w ogole kiedykolwiek z taka firma? jakies doswiadczenia? |
Cytat:
|
Ja uzywam ASRock'a (k7s8x r.3) i nie narzekam:
tania, stabilna plytka, nie sprawia problemow |
Tansze ale oczywiście gorsze. Nie powinna sprawiać problemów. Ale w przyszłości może być trudno z aktualizacją biosu.
|
czyli na pewno bedzie to lepsze od plyty glownej firmy Medion,ktora mial predzej w srodku :)
a czyt jest to mozliwe ze komputer ktory nie grzal sie mocno(na zasilaczu) na starej plycie glownej, na nowej grzeje sie strasznie?? czy to moze zbieg okolicznosci....dodam ze na starej plycie byly powkladane 2 dodatkowe karty(LAN i jakas karta multimedialna od mediona),na nowejk tego nie potrzeba, bo lan jest wbudowany. czyli zasialcz powinien sie chyba nawte mniej grzac poniewaz ma mniej rzeczy do zasilania |
Mam złe wspomnienia z ASROCKiem, szczególnie pod socket 428. Przeciętna jakość wszystkich ASRocków.
|
Ja posiadam Asrock'a K7s8x i jestem bardzo z niej zadowolony .Płyta stabilna jak skała od dwóch tygodni komp mi chodzi non stop i żadnej zawiechy . Polecam wszystkim co nie mają zadużo kasy.
|
I ja mam asrocka K7S8X :spoko:, za te pieniądze bardzo się opłaca, a ten dla P4 też chyba nie powinien sprawiać problemów.8)
|
Cytat:
|
Bracik ma Asrcoka pod AMD i plyta się świetnie sprawuje. Można podkręciac etc.
Tylko nazwa mi się dziwnie kojarzy :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:22. |