![]() |
Flash
Siemka
znalazłem na pewnej stronie taki zegar (zdjęcie poniżej). Jest on zrobiony we flashu. I pytanie: czy moge go sobie ściągnąć i wrzucić jako element pulpitu? Jak tak to proszę o instrukcję. pozdro :banan2: |
zdjecia nie widze ;) chyba jeszcze go nie ma :)
ale domyslam sie o co chodzi tak, mozesz - wlaczasz activdestop, wchodzisz w ustawienia sieci web we wlasciwosciach pulpitu i wskazujesz plik html w ktorym jest odwolanie do pozadanegoprzez Ciebie fklasha |
Sorki ale mam problemy i nie wstawie zdjęcia. Zresztą na stronie http://fotoiris.pl/ jest ten zegar. I jak mam to wstawić. Mam XP
|
a nie napisalem? || potrzebujesz plik swf oraz kawalek kodu trony odpowiedzilany za lokalizacje tego pliku na stroni (wyswietl zrodlo strony-> ctrl+F -> .swf -> kopiujesz tekst od <obejct> do </obeject> w ktorym jest podane dane o pliku -> robisz dokument html i w jego tresci wspawiasz skopiowany kod -> w elemntach sieci web na pulpicie dodajesz wyswietlanie tego pliku html
najlepiej wyglada na jednobarwnych tlach :) wtedsy mozesz zdefiniowacw pliku html kolor tla na identyczny z pulpitem i nawet nie widac ze ten elemant jest "obcy" |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:09. |