![]() |
Lite-ON SOHW 832S
Witam!
Niedawno kupiłem nagrywarkę DVD Lite-On 832S, lecz napęd ten ma wgraną najstarszą wersję BIOSu, a ja chciałbym posiadać najnowszą likwidującą kilka błędów... W jaki sposób mam zrobić aktualizację?? Proszę o dokładną instrukcję |
1. wchodziasz na liteonit.com
2. szukasz biosu do swojej nagrywarki 3. sciagasz 4. rozpakowujesz 5. odpalasz *.exe 6. zgadzasz sie na update 7. restart 8. wykrywa nowy sprzet 9. dziala 10. no chyba prosciej sie nie da |
o prosciej juz sie nie da masz racje.
|
Tylko tyle?? I to wszystko odbywa się z poziomu Windows XP?? A ja myślałem, że ta aplikacja to BIOS, i że jeszcze potrzebuję programu do flashowania... Napisałeś tak, bo już to robiłeś?? czy też tak Ci się tylko wydaje, że tak się powinno robić?? Rozumię, że napęd muszę mieć podłączony jako jedyny jako master??
|
wejdz na strone LiteOn'a : www.liteonit.com ,sciagasz najnowszy firmwere do 832S i wsio http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-832S
pozniej wystarczy ze klikniesz na sciagniety pliczek i dalej juz z gorki :] taaaak,to naprawde bardzo skomplikowana operacja :] |
Nie musi byc on jedynym napędem na "pomocniczym kanale" i ustawionym na "master"?? Bo mam jeszcze jeden napęd na tym kanale... Lite-On jest "Slave"...
|
nie,nie musi
chyba za duzo sie naczytales na temat dosowego flashowania :]]] |
Cytat:
podalem ci najprostszy sposob łopatologicznie P.S. linkow to mi sie wstawiac nie chcialo :spoko: |
Spójrzcie na: http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-2.html
Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie?? |
grrrr ale jestes uparty,ile razy trzeba ci tluc ze nie musi byc sam i za kazdy z nas czasami robil cala operacje kilka razy dziennie
|
Cytat:
|
Dobra, dobra, chciałem się tylko upewnić... mam tę nagrywakę od wczoraj, a przecież takie "eksperymenty" są powodem do utraty gwarancji... Tylko po co na cdrlab.pl pisali takie rzeczy??
|
Cytat:
napiszmy mu ze nikt tego nigdy nie robil i nie bedzie bo straty morane, finansowe i psychiczne beda tak wielkie, ze na wet w zyciu po smierci bedziemy odczuwac ich skutki @mateusz_se TO ROB TAK JAK JEST NAPISANE TAM I SIE GŁUPIO NIE DOPYTUJ gwarancje tracisz jak przerabiasz na inny model, ale jak powrocisz to i tak ci tego nie udowodnia !!! :klnie: |
Spkojnie... Niedługo wychodzę, a jak wróce, to się wezmę az upgrede...
|
Cytat:
Bo jak ty nie wyjdziesz, to ktoś tu wyjdzie Z siebie :sciana: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18. |