Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gry z PC na PS1 możliwe...?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gry-pc-ps1-mozliwe-37646/)

gallus 07.08.2004 12:10

Ja znalazłem jakiś emulator PS2, moge go wrzucić na FTP i zapodać linka, ale nie wiem czy moge, bo to nie zależy odemnie :)

Berion 30.07.2004 19:46

@/\/\cDrive
CPU od PS2 (EmotionEngine - Ke?) to totalny freestyle. "Blokowa" struktura procesora. Z GameCube'm też nie tak łatwo - PowerPC. Ehhh... ja się z tego też niezbyt cieszę. Niestać mnie na 3 systemy w domu. Kiedys liczyłem, że w taką Zelada'ę (Wind Waker), czy HALO pogram na Emu... Ehhhh... ... ...

/\/\cDrive 30.07.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez Berion
@/\/\cDrive
Za dwa trzy lata powiadasz? Nie sądze, raczej za 4/5! Prędzej zrobią dobry emu X-Box'a niż PS2 (cpu oparty na badziewnych x86, n-vidia - jest bardziej "kompatybilny")

Masz racje, nie wziołem pod uwage X'a.

Berion 30.07.2004 11:26

@Milly666
Nie istnieje emulator PS2, to jest taki, który by odpalał gry (conajmniej <20fps/s, gfx bez znacznych przekłamań, dźwięk). Jedynie dema (nie gier a specjalnie tworzone przez zapaleńców - *.elf).
@/\/\cDrive
Za dwa trzy lata powiadasz? Nie sądze, raczej za 4/5! Prędzej zrobią dobry emu X-Box'a niż PS2 (cpu oparty na badziewnych x86, n-vidia - jest bardziej "kompatybilny")
@Piterniel
Te wymagania są żałosne. Nawet na takim PC animacja nie sięga nawet piętnastu klatek.
@kraluk
Najlepszy jest VGS (+patch do XP). Emuluje najwięcej i najlepiej. Niestety poważną jego wadą jest brak "obsługi" ISO. Skazany jesteś jedynie na napęd. Musisz mieć w miarę czystą płytę, inaczej gra będzie się co chwilę przycinać co doprowadza do szewskiej pasji:). Drugi w kolejce jest ePSXe. Obsługuje najwięcej gier. Czyta takie formaty jak: *.ISO, *.BIN/CUE, *.IMG *.NRG "Chodzi" na plugin'ach, więc będziesz musiał ich poszukać odpowiednich dla swojego komputera (+ konfiguracja). Trzeci to Bleem! Nie wiele obsługuje. Poza tym musisz dobrze wypalić CD-Key'a inaczej nie ruszy.
@@ndy
"Bzdury na patyku" - nie wierz nikomu kto wygaduje takie bzdety...

coby6 29.07.2004 23:43

Polecam Emurayden jest klonem Vgs'a ;poprawiono kilka błedów i jest kompatybilny z win xp .

REi 29.07.2004 20:41

Cytat:

ePSX, chyba, nie sprawdzałem ale powinien działać w trybie zgodności
Dokladniej to 'ePSXe' - 'enhanced PSX emulator' i dziala bez zgodnosci a co do VGS to trzeba sciagnac 'XP patch' taki dodatkowy exek przez ktorego sie emu odpala.

[EDIT]
link -->http://www.aldostools.com/vgsvideopatchxp.zip

gallus 29.07.2004 19:14

ePSX, chyba, nie sprawdzałem ale powinien działać w trybie zgodności :)

kraluk 29.07.2004 19:08

A ja na chwilę zejdę z tematu. Znacie jakiś działający emulator PSX działający na XP Pro SP1a??? Ja już próbowałem bleem!'a i Virtual Station'a i na XP nie działa... :(

/\/\cDrive 29.07.2004 16:35

Emulatory są ale ni takie które wykorzystują w pełni moc PS2, zresztą dopiero wyszedł emu Dreamcasta ale itak potrzebuje silnego kompa, więc taki solidny emulator PS2 wyjdzie najwcześniej za jakieś 2-3 lata.

epol 29.07.2004 14:29

Widziałem kiedyś emulatoa PS2. Chodziło na nim tylko pare wybranych gier. A wymaganie byly duże.

Piterniel 29.07.2004 13:38

CPU Min 2,0 GHZ (Pentium 4 HT)
Grafika R9500 > (FX`y nie są polecane bo leżą tutaj :D)
Pamięci min 512 (najlepiej w DUAL`u) 2X256
Dysk 7.200 8MB Cache lub jakiś SCSI lub RAPTOR :) (mile widziany RAID)
Szybki CD-ROM ;)

To są minimalne wymagania o jakiś kiedyś czytałem .... :D

Mily_ 29.07.2004 13:33

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Chyba takowy nie istnieje, wszyskie które sa nie oferuja odpowiedzniej płynności gry (niestety)

Pytałem się bo kumpel mówił że jest takowy ale ma podobno kosmiczne wymagania. Nie wiem czy mówił prawde czy nie i dlatego chciałem się dowiedzieć

gallus 29.07.2004 13:20

Cytat:

Napisany przez Mily666
A znacie jakiś dobry emulator PS2?

Chyba takowy nie istnieje, wszyskie które sa nie oferuja odpowiedzniej płynności gry (niestety)

REi 29.07.2004 13:16

Z PC na PS1 mozna bylo "przerobic" FF VIII bo to byla jesna plyta z "emulatorem" a pozostale 4 to zwykla gra z playa.

Mily_ 29.07.2004 13:13

A znacie jakiś dobry emulator PS2?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:06.