![]() |
Jaka płyta
:|
Spaliła mi się płyta główna i potrzebuję dobrać najbardziej optymalną zarówno pod względem wydajności jak i ceny . Płyta ma być dostosowana pod następujące podzespoły : Procesor : Intel Pentium 4, 2.4 GHz, 533 FSB, 1MB cache (Prescott). Grafika : WinFast Geforce4 TI4400 128DDR Dźwięk: Soundblaster Live 1024 PCI 5.1 Pamięć : 512MB DDR Kingston PC266 Stacja dyskietek : FDD 1,44MB Samsung Modem : Fax/Modem Asmax Surfer V90 PCI wew. Dwa dyski twarde po 80GB Western Digital WD800JB 7200obr DVD-ROM: LG 16X DRD-816OB Nagrywarka : LiteOn DVD LDW-811S Zasilacz : Chieftec ATX 420W Komputer używany jest praktycznie do wszystkiego od pracy biurowej poprzez filmy , nagrywanie i granie Proszę o pomoc w doborze najbardziej optymalnej płyty , w miarę możliwości taniej i niezawodnej ( poprzednio miałem Abita ) |
No to jak poprzedni miałeś ABITA i ci dobrze się pracowało to kup sobie ABITA
|
Co znaczy dla Ciebie tania?
Polecam płytę Asusa, którąś z serii P4P 800. Ma ona więcej niż potrzebujesz, ale to chyba na jej plus. Sam taką posiadam i jak narazie mnie nie zawiodła. |
Cytat:
Co sądzicie o : Gigabyte GA-8IPE1000-G |
Może coś z MSI ?
dobre i solidne ...:) http://www.msi-polska.pl/program/pro...AME=Socket 478 ....................:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40. |