![]() |
Mail i spam
Ciągle na moją skrzynkę przychodzą wiadomości od nieznanych mi ludzi m.in. (Isaac Small, Dario Oneil, Ben Pate i wiele innych) Ich listy zawierają link do stron erotycznych, z lekarstwami i ziołami oraz pełno załączników. Jak się ich pozbyć? żeby już nie przychodziły? Używam Outlooka Express.
|
zainstaluj sobie jakiegos spam killera lub w ustawieniach konta na serwerze wlacz spam assasin'a lub cos takiego.
|
http://xp.net.pl/art/spam+doom.html ;) też walcze ze spamem...wiem, że do Bata to był jakiś plugin anty spamowy. Może by tak się na niego przesiąść ;)
|
zrob sobie w Outlook'u regule. One w wiekszosci maja takie same tytuly, wiec zaznacz, ze maila o takim tytule (lub nadawcy) sa usowane, albo przenoszone do jakiegos folderu
Ja tak zrobilem, przez pewien okres ich nie czytalem (outlook ich nie otwieral) i przestaly przychodzic W szczytwonym okresie dostawalem po kilkadziesiat dziennie |
KarolluZ - koniecznie! jak sie przesiadziesz to bedziesz sie zastanawial jak mogles kiedykolwiek korzystac z czego tak prymitywnego jak outlook - to jak przesiadka z seiczento do mercedesa :)
Burak - google nie gryzie :) wpisz outlook antyspam i wybieraj :) albo jeszcze leiej przesiadka na thebata! |
w the bat! jest wtyczka antyspamowa - BayesIt!
|
Raczej przesiadaki robić nie chce! Właśnie jest dużo ich około 5 dziennie! I każdy z innych adresów
|
Ilość załączników: 1
5 dziennie? duzo? ^_^ dorobek z tego tygodnia masz w zalaczeniu z tego tylko okolo 1 lub 2 musialem zaznaczyc jako JUNK (czyli smieci) reszte sam rozpoznal
edit - bywalo gorzej w okresach epidemii wirusow btw - kolega ma firme hostingowa, kiedys sciagal przy mnie po weekendzie emile - kolo 5000 o laczniej objetosci 100MB, z czeko tylko kilka porzadanych - reszta spam :P ale to extremalny przypadek ;) |
Cytat:
|
może spróbuje! ALe wątpie
|
Mi przychodzilo ok. 20 dziennie niechcianych wiadomosci, a teraz po zmianie e-mail'a przestal niepotrzebny spam przychodzic :jupi:
Ja zrobilem przesiadke z IE na FireFoxa i niezaluje, teraz jeszcze mysle czy nie wyprobowac The Bat, tylko nie wiem czy warto ??? |
No właśnie zależy kto jak i do czego używa poczty... Przy częstej korepondencji i dużym stopniu nieuświadomienia ludzi (w kwestii wirusów i wyciągania danych z książki adresowej a potem rozsyłania na nie spamu) przychodzi dzień w którym masz dość ciągłego kasowania niechcianej poczty, ustawiania paru nowych reguł dziennie czy uzupełniania BlackListy na serwerze poczty... W takim dniu przesiadasz się na TheBAT ;)
A tak swoją drogą kolejny raz możemy podziękować M$ za wpadkę w Outlook - co za bzdura ustawienie jako domyślnej funkcji dopiswania każdego adresu na jaki odpowiemy do książki adresowej ?? Trojany z tego korzystają ile wlezie, bo 90% użyszkodników tej opcji nie wyłącza i kolekcjonuje adresy... |
To może zmień adres :D
|
Cytat:
W sumie najlepsze rozwiązanie. załóż sobie konto na O2.pl i będziesz miał bardzo pojemną skrzynkę :> |
tle że ten adres mam wszędzie podany. Dosłownie wszędzie!!!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:40. |