![]() |
No to porob wiecej testow i zobacz czy to kwestia Overburningu. Jak nadal bedzie krzaczyc to mozesz sprobowac wgrac NERO ASPI.
|
No właśnie tak....... ten sam pastel smażony w nero i w alcoholu.... ale wydaje mi się że różnica polega na tym, że plik w nero miał 700 mega a w alcoholu 650 mega... może pomoże zmiana ustawiń overburingu w nero????
|
A ten sam pastel nagrany w nero sie wywala ??
|
Ilość załączników: 1
ten skreen jest z verba pastela zachwalanej tutaj na forum, alcohol puki co nierobi błedów a jeżeli już coś knoci podczas nagrywania tzn zatrzymuje się gdzieś pomiędzy 80 a 100 % to niema czwerwonej cratki :-) ale co ja mam ze wszystkiego obrazy robić a potem dopiero smazyć????
Acohol obraz |
Cytat:
Nagraj na czyms markowym i wrzuc screena. Poki co jest raczej nieciekawie. Acha mozesz jeszcze cos takiego zobaczyc. Sprobuj nagrac jeszcze alcoholem i zobacz jakie masz zuzycie procesora i bufor w nagrywarce. Oprocz tego bardzo by pomoglo przelaczenie nagrywarki do innej jednostki np. do kolegi. |
No tak tyle że to nie jest na końcu, tylko kawałek przed, a to już error..... może ktoś ma pomysła może stary dobry denaturat i wacik do uszu :lol:
|
Ten czerwony na końcu to jest nic złego. To jest chyba od tego że nagrywasz w DAO
|
Ilość załączników: 1
No niestety.... Testy zakończone fiskiem.. obojętnie jaki nośnik, obojętnie jaka prędkość.....
Zawsze tak Samo...... (qrde jak się wstawia obrazki...) |
Jeżeli problem będzie się powtarzał, to nie ma na co czekać i oddać nagrywarkę do serwisu, puki jeszcze jest na gwarancji.
Ale potestuj jeszcze trochę, a może ktoś coś wymyśli. :-F |
dobra pierwsze poszły, dużo żółtych kwadracików ale to wina płytek jakieśtam z tesco, czerwonych kwadrcików narazie niema, krązki coraz cieplejsze.......
|
dobra ryzyk fyzyk.... zrobilem to tylko że zmieniłem SKOA na SKOA hehe zainstalowałem ASPI ale 1.8 wcześniej zrobiłem backup poprzednich....
Zabieram się do testów na patelnie idzie trylogia Indiany Jones 6 płytek..... trzymajta kciuki.... |
qrde niepamiętam ale chyba mam skoa, coś tam robilem ale jak to sprawdzic? AIDA? taśme mam właśnie udma 100, Dysk mam też nowy Udma 133 na sterownikach ATA od nvidi.... zaraz zerkne w aide..... a moze czyszczenie "oczka", ale zabilem juz jednego lg przez takie kombinacje......
|
mialem taki problem ale wystepuje na plytkach o pojemnosci 870mb wystarczy zmienic tasme na inny (najlepiej udma 100) i nagraj mniejsza predkosc (najlepiej 16x albo 20x od zalezy szybkosci dysku i ilosci ramu) i jeszcze zainstaluj windows xp sp1 to napewno ci pomoze
|
Jeżeli masz oryginalny firmware i nie jest to SK0A, to go wgraj. Tu masz linka: http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LT...6K/R48SK0A.zip
Mam ten sam model i na oryginalnym biosie - chyba SKS7 - działy się różne dziwne rzeczy. Na SK0A jest wszystko w porządku. Jeżeli to nie pomorze, to pozostaje serwis. |
qrde, zle to wrozy
przypnij jeszcze ewentualnie do innego kompa i zobacz - jak bedzie to samo to serwis (jesli masz gwarancje) lub... R.I.P. :( a jak bedzie dobrze to bedziemy kombinowac :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:44. |