![]() |
Jaki kodek
Mam najróżniejsze kodeki, ale na jeden film nic nie działa.Film jest na dysku twardym, a po tytule jest:"TS.Centropy.SVCD.RipSBC". Czy Ktoś wie czym to "ruszyć"?
|
zainstaluj pakiet FFDShow
"FFDShow to filtr DirectShow pozwalający na dekompresję materiałów zakodowanych w formacie DivX, XviD oraz innych zgodnych z MPEG-4. Główne cechy filtru to: szybka i sprawna dekompresja dzięki wykorzystaniu technologii MMX, SSE oraz 3DNow! szerokie grono obsługiwanych formatów (XviD, DivX wszystkie wersje, MS WMV, MPEG-1, MPEG-2) zastosowano przetwarzanie końcowe obrazu dla wyższej jakości odtwarzania zautomatyzowana kontrola jakości możliwość regulacji barwy, nasycenia i luminacji zastosowanie doświadczalnego filtru wyostrzającego wsparcie dla wielu rodzajów napisów oprogramowanie jest całkowicie darmowe - licencja GPL" |
1. Witamy na forum
2. Też polecam FFDShow jest dobry |
A jeżeli nie chesz instalowac calego packa kodeków, to użyj programu, który jest w załączniku i ściągnij odpowiedni kodek z divx.pl :)
|
Zdaje sie ze to co masz to SVCD (sadzac po nazwie), tu nie o kodek chodzi ale o odtwarzacz. Sprobuj odtworzyc to 'power dvd', albo 'media player classic'.
|
primo - grzeniu ma racje :)
secundo - wywal wszystkie kodeki (nadmiar bruzdzi i powoduje duuuze problemy) i dopiero po ich usunieciu zainstaluj ffdshow |
a ja polece K-Lite Codec Packa :P
www.k-litecodecpack.com z niego polecam instalacje nastepujacych pozycji: * Media Player Classic * DivX Pro Dec/Enc * XviD Dec/Enc * Windows Media 7/8/9 * Ligos Indeo * Indel Indeo 4.x/3.x * MPEG-2 > Ligos/Ligos * MP3/WMA/AC3/Ogg i to wszystko, reszte odznaczyc :) a przed instalka nalezaloby odinstalowac inne wczesniej zainstalowane kodeki ;) u mnie taki zestawik nigdy jeszcze nie nawalil :> :D |
jeszcze wszystko przed toba :)
ffdshow - kodek prawdziwego mezczyzny [kobitek jak sie okazuje tez] |
ja polecam "nimo codec". z ustawieniem basic. u mnie hula wszystko
|
yankee - a po co 8 kodekow jak wystarczy jeden? i w dodatku lepszy i o wiekszych mozliwosciach? tez dawno temu sie upieralem... sprobuj a sie przekonasz ;)
gumi - jak wyzej :D |
Wszelkie packi to shit.
Wystarczy ffdshow do oglądania 90% filmów. A do (s)vcd (żeby chodził w zwykłych playerkach) potrzebny jest elecard. |
Mam elecard, K-Lite Codec Pack,ściągnełam ffdshow 20040725Alpha,divX5.1. Próbowałam na Power DVD i nic
|
ja polecam to co używa GOŹDZIKOWA - etopiryna
|
Ilość załączników: 1
Nie dodam nic nowego czego nie dodaliby przedmówcy... Polecam programik, który jest w załączniku, dzięki niemu sprawdzisz jakich kodeków potrzebujesz. Odinstaluj wszystko to co masz i zainstaluj FFDShow, ac3, Xvid i to wszystko. I tutaj istotna uwaga. Ogólnie kiedyś z ffdshow było coś takiego, że trzeba było skopiować dlla msvcr70.dll do katalogu
C: \Windows\system32 [jak masz windeXP] C: \Windows\System [jak masz winde98] nie wiem czy w nowszych wersjach ffdshow jest to naprawione. W sumie jak zainstalujesz ffdshow to pomimo iż dll nie został skopiowany to ffdshow nie będzie działał. |
ja tez zawsze instalowalem ffshow, ale dostalem pottera 3 czesc z rozszerzeniem mkv i dopiero K-Lite Codec pack otworzyl
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |