![]() |
2 systemy na 1 bootujacej plycie?
Witam!
No wlasnie czy da sie umiescic np. win98 i winxp (lub winxp i 2k3) na jednej bootowalnej plycie tak zeby dalo sie wybrac ktory sys chcemy zainstalowac? |
Da sie i sam jestem zainteresowany jak?? IWem że należy użyć EasyBoot, ale mi się nie che kombinować :D
|
Kod:
http://www.ezbsystems.com/dl1.php?file=ezb5_en.exe |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Coś mi świta, że ściągnąłem to (patrz załącznik) jakiś czas temu z forum.cdrinfo, ale nie potrafiłem znaleźć tego posta... (może było to inne forum...) cóz, nieważne :) enjoy! |
Ten sposób znam, ale wolałbym zrobic to wszystko EasyBootem, bo będzie ładniejsze menu, a ten tekst to jest z ksiązki ABC nagrywania płyt CD :D
|
Właśnie zainstalowałem sobie VMware oraz EasyBoot i zaczynam kombinowanie :). A tak BTW czy nie macie dużego obrazka jakiejś czachy [patrz flagi pirackiej], bo fajnie by wyglądała w tle ;)
|
Cytat:
Może to.. |
@Maciej...no prawie ;) Mi chodziło o coś takiego... taką flagę piracką, ktoś miał tego gifa w avatarze ;) Tylko by mogło to być ciutke większe ;)
|
Cytat:
|
Nic ciekawego nie moge znaleść...:(
Poszukaj samemu... http://www.alltheweb.com/search?cat=...flag&rys=0&o=0 ................:) |
Maciej.... życie mi uratowałeś....szkoda tylko, że już wszystko zrobiłem :). Ale to jeszcze popieszcze szatę graficzną. Otóż zamieszczam Wam screen'a z mojego wielobootowalnego CD :). Oczywiście wszystko testuje na VMware i nawet działa.
Od razu w programie dołączony jest obraz dyskietki startowej windy98se i boot sektor z windy 2000. Wszystko by było cacy, ale dopiero po stworzeniu iso i odpaleniu go w VMware zobaczyłem, że obraz dyskietki startowej z windy98se jest po angielsku. Więc to nie problem naprawić. Natomiast mam problem z windą XP. Niby wszystko w porządku ale zobaczcie screena z komunikatem. I jeszcze jedno, podczas bootowania XP nie mam poskiej czcionki, ale to pewnie wina, że nie przegrałem kilku plików ;). Ogólnie jazda na całego. Spoko programik. :spoko: edit: XP już sięnormalnie bootuje, bo zapomniałem kilku plików dodać ;). Co do Ghosta i Partitiona to działają prawidłowo. Jeszcze tylko dodam kilka rzeczy już wszystko będzie dopieszczone i gotowe :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:01. |