![]() |
AverMedia Studio i programy i male pyt o piosenke
mam karte telewizyjna AverMedia Studio i do dzis nie doszedlem do tego gdzie przechowuje ona info o programach (tzn np ze na kanale pierwszym mam Discovery i odpowiada to kanalowi S39 itd, czyli tak jak w sofcie Avera)
czy to jakis plik, czy moze klucz rejestru? co trzeba wyexportowac/skopiowac zeby po reinstalce nie ustawiac od nowa kanalow tv i radiowych ewentualnie jaki dobry player byscie polecili, ale koniecznie z obsluga pilota dolaczonego do karty (borg odpada ze wzgledu na system win2k3 na ntfs'ie, dsscaler - najlepszy z jakim dotychczas mialem do czynienia - nie rozumie pilota) a pytanie poboczne: po jakiemu "spiewaja" Ozone ta piosenke, ktorej wykonanie swego czasu prezentowal na naszym forum pajac w czerwonej pizamce || co to za jezyk - bulgarski? slowenski? polski || ? /joke ;) |
ad 2) piosenka jest po rumunśku ;)
edit Nimal , może całą płyte, bo aktualnei mam hdzies na HDD :D a tu dla lubiacych śpiewać Kod:
Miłość pod drzewem (Dragostea din tei) |
dzieki gallus - nie byle pewny, bo w googlu wyrzucalo ze co prawda sa to rumini, ale sie przeniesli do moldawii czy jakos tak :)
|
co do playera to może byc bTV Porffesional, JTV, MoreTV, ale nei jestem pewien czy będą współpracować z pilotem
A wydaje mi się, że te informacje o kolejności kanałów sa zapisywane w rejestrze gdzięś w kluczach od programu :) Pozdro |
na nowej karcie musialem zaprogramowac wszytkie stacje, znalezc czestotliwosci, nie bawilem sie w ich segregowanie...
nie wiem jak to dziala, ale po formacie i zainstalowaniu softu kanaly sa tak samo ustawione (juz maja przepisane czestotliwosci do danego nr ??? dziwne gdybym widzial gdzie jest taki plik, to bym tez posortowal :) |
Ciekawy jest ten tekst piosenki :)
|
hm, mr_spock - u mnie musze wzucic skan kanalow :| jak u CIbei zapamietuje? masz zainstalowane na innej partycji? kopiujesz jakies pliki?
gallus - potestuje, btw btv i borg to to samo ;) a borg nie lata na nt'ekach na ntsie (moze wywalic system) i jest nie rozwijany juz huhu, a szkoda, pilota ladnie obslugiwal... |
Cytat:
jeszcze jest taka opcje, ze on to bierze z moich dokumentow, bo mam na D: ale jestem przekonany na 99%, ze mimo iz nie przekierowywalem dokumentow na D: to i tak dzialalo. - postaram sie to szybko zweryfikowac chociaz z drugiej strony, to by zapamietalo kanaly po ich posortowaniu, ale po reinstalce programy czy samego win. one sa ustawione tak jak robi to program po wyszukaniu czestotliwosci (nie posortowane) - jesli sie okaze, ze to jednak w "moje dokumenty" to automatycznei bedzie odp na twoje pytanie - gdzie jest ten plik, ale wadpie |
u mniet ez moje dokumenty sa przekierowane na d i nic to nie daje :(
dziwne zeczy... |
hmm
Jaka masz karte AverMedia Studio *** ? ja mam Studio 303 |
303 zdaje sie rozni sie tylko obsluga nicamu od mojej
od jakiegos czasu nawet juz stery wypuszczaja te same do wszystkich avertv studio (kiedys byly rozne, ale nawetr jak sie instalnelo inne to dzialaly - sprawdzone co do pomysly ze moze to byc zapisane w rejestrze - szukalem i kupa, albo schowali albo jest to gdzie indziej jeszcze dziwniejsze ze przed skanowaniem i po skanowaniu wszystkie pliki w folderze instalacji sa takie same (porownywalem date i weilkosc, nie zawartosc) magia... gdzie ten programik to przechowuje? |
ja tego szukalem juz kiedys... nawet ja jakims forum sie pytalem (o ile dobrze pamietam)
i do tej pory zyje w niewiedzy ;) |
no to jest nas dwuch :D dzieki, moze ktos wie i nas uswiadomi :)
|
a moze by tak maila z pytaniem wyslac do avera? :)
|
zapytanie wyslalem, otrzymalem potwierdzenie przyjecia
czekam na info :) nie omieszkam dac Ci znac co i jak jesli czegos sie dowiem :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:23. |