![]() |
Trzask w czasie 00:00
Od jakiegoś czasu podczas przegrywana płyt audio dosyć często pojawia się trzask w czasie 00.00.
Nagrywarka LiteOn półroczna ***8211; wsześniej działała bez zarzutu. |
A czym nagrywasz?
|
pamientam ze qmpel miał kiedyś coś podobnego, wystarczyło przestawić napęd w tryb PIO i uruchomic kompa ponownie i wszystko śmigało.
Jeżeli nie pomoże to podaj więcej szczegułów. |
a czy przypadkiem pio nie zwalnia transferu??? Miałem taki problem, męczyłem się i męczyłem aż wymęczyłem przestawienie track-at-once na disc-at-once w nero, dlatego pytam czym nagrywa...
ps. jestem totalnym lamerem.... |
Trzask pojawia się na wierzy ? czy na kompie ?
Jaką masz wierze (jeżeli na wierzy) ? Jaka prędkość nagrywania? Jaki tryb ? Jaki BIOS ? Jakie Oprogramowanie ? ASPI zainstalowane ? Zainstaluj ASPI Włącz DMA jeżeli nie jest włączone Nagrywaj w DAO Zamykaj nośnik po zapisie Nagrywaj 4x-12x |
Nagrywaj w DAO (disc at once) a będzie wszystko w porządku. DMA zostaw włączone.
|
Mialem podobny problem ze starsza nagrywarka, pomoglo mi zmniejszenie predkości nagrywania, wczesmiej mialem LG 32/10/40, normalnie audio nagrywalem predkoscia 32x i pojawialy sie trzaski, gdy nagralem 16x lub 12x, zadnych trzaskow nie bylo...Srpoboj zmniejszysc predkosc nagrywanej CD.
|
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście według uznania ;) |
to wszystko zależy od wybredności odtwarzaczy ...niektóre tolerują tylko te nagrane x8 , a niektóre łykają wszystkie prędkości. Oczywiscie to też zależne jest od "inności" płytek. Tak więc nie ma ogólnej reguły.
|
Cytat:
własnie... mam starą wieże aiwa, jak nagrywam plytki audio z predkosciami w granicach 40x to wogule niedzialają, jak w granicach 30x to dzilaja ale sie zacinają, jak 20x to slychac trzaski a jak w granicach 10x to jest git.... analogicznie z rw, wniosek taki ze bespiecznie jest chyba wolniej... Inaczej jest z nowym discmanem ktory niema żadnych problemów tytle tylko że RW ciężko przyswaja.... ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:35. |