![]() |
Jak skopiować CD Extra (Audio plus Data)
Witam !
Mam problem ze skopiowaniem płyty CD Extra (5 tracków Audio widocznych w normalnym odtwarzaczu CD oraz 1 track Data widoczny w komputerze - filmik w formacie mov). Mam niestety tylko CDRW Yamaha 6/4/16 SCSI (bez DAO-RAW) oraz oprogramowanie CDRWin 3.8D i 4.0A, WinOnCD 3.8 PE a takze CLONE CD ale ten ostatni z Yamahą współpracuje tylko w prostych przypadkach. Chodziło by mi o skopiowanie 1:1 tej płytki. Może ktoś mi coś poradzi ? Jakiś sposób postępowania albo program ? Hutt Jabba |
nie wiem co to za płytka ...ale jeśli nie jest niczym zabezpieczona ( obecnie to żadkość :)) to w locie powinno się skopiować bez problemów ...
clon obsługuje również nagrywarki bez DAO (taj wyczytłem gdzieś) emulując dao ( nie wiem czy dobrego słowa użyłem ) np. tryb SAO nie można kopiować tym psxa ale niektóre zabezpieczenia ponoć możńa... więc jesli to prawda clonem możesz no chyba że płyta powaznie jest zabezpieczona .. napisz co to za płyta czy to muzyczna ? czy jakaś składanka ? z tego co piszesz wnioskuję że jest to jakieś demo producenta albo jakiegoś zespołu ? bo chyba przeznaczone do odtwarzania w odtwarzaczach CD a to audio to może klip muzyczny ? najlepiej jakbyś sprawdził czy nie ma zabezpieczeń pozdro 6 |
Jak nie jest zabezpieczona to daj WinOnCD na CopyCD i po sprawie, co do CloneCD to wersja 3.0.8.2 współpracuje z nagrywarką Yamahy (mam 4416S) tyle że nigdy nie kopiowałem płyt multisesyjnych poprzez CloneCD. Moja propozycja to WonOnCD CDRWINa zostaw lepiej w spokoju bo może narobić tylko bałaganu }>
|
Cytat:
P.S. Dzięki za zainteresowanie ! |
6
spróbuj dać bez "keszowania" czyli w locie no chyba że płyta jest porysowana że to nie przejdzie Mickey lubi WinOna i słusznie ...jeszcze wspomnij której wersji używasz ... kiedyś również za nim przepadałem i pracowałem z większością wersji które były na rynku...nie powinno być problemów..jednak jeśli nie potrafisz sobie poradzić z Winonkiem przejdź na nero , wydaje się bardziej przejrzysty i pewnie kapniesz się od razu co masz zrobić ( dla co niektórych oczywiście nikomu nie chce zaszkodzić ) może dlatego ze przypomina bardziej explorera... no cóż ... ja bym tak przynajmniej zakombinował wybór nalezy do Ciebie pozdro 6 |
Używam WinOnCD 3.8 PE. Jabba
|
wez W winoncd opcje przy otwarciu Other na nastepnie Custom projekt sciagnij do okna pliki w podanej tam kolejnosci data audio i kopiuj
|
Jabba.
Ja sie zalamalem na Wionie3.8 przez numery ktore mi robi przy kopiowaniu, aktorym nie miale ani w 3.6, ani w 3.7 |
w locie nie przetniesz tej plytki.
bez dao-raw rowniez. pozostaje stworzenie nowego projektu ( rada Bogdana). |
zle to ujalem.
bez dao-raw nie przetniesz jej, a w locie wogole nie przetniesz. miedzy sesjami audio i data wywali Ci plytke. jezeli chcesz kopie 1:1 to nagraj u kumpla na innym sprzecie. |
Cytat:
czy mówisz o specyfikacji Winona ? pozdro 6 |
Cytat:
|
Cytat:
|
sorry za literówki i głupi obrazek, chyba muszę kupić sobie nowe klawisze, bo moje odmawiają posłuszeństwa i potem takie głupoty wychodzą
|
Cytat:
Co do WinOn'a to przy wyborze projektu daj anuluj i wtedy możesz robić co chcesz czyli custom project :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17. |