Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak skopiować CD Extra (Audio plus Data) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-skopiowac-cd-extra-audio-plus-data-3777/)

Jabba the Hutt 11.09.2001 13:41

Jak skopiować CD Extra (Audio plus Data)

Witam !

Mam problem ze skopiowaniem płyty CD Extra (5 tracków Audio widocznych w normalnym odtwarzaczu CD oraz 1 track Data widoczny w komputerze - filmik w formacie mov). Mam niestety tylko CDRW Yamaha 6/4/16 SCSI (bez DAO-RAW) oraz oprogramowanie CDRWin 3.8D i 4.0A, WinOnCD 3.8 PE a takze CLONE CD ale ten ostatni z Yamahą współpracuje tylko w prostych przypadkach. Chodziło by mi o skopiowanie 1:1 tej płytki. Może ktoś mi coś poradzi ? Jakiś sposób postępowania albo program ? Hutt Jabba

obar 11.09.2001 14:56

nie wiem co to za płytka ...ale jeśli nie jest niczym zabezpieczona ( obecnie to żadkość :)) to w locie powinno się skopiować bez problemów ...
clon obsługuje również nagrywarki bez DAO (taj wyczytłem gdzieś) emulując dao ( nie wiem czy dobrego słowa użyłem ) np. tryb SAO nie można kopiować tym psxa ale niektóre zabezpieczenia ponoć możńa...
więc jesli to prawda clonem możesz no chyba że płyta powaznie jest zabezpieczona ..

napisz co to za płyta czy to muzyczna ? czy jakaś składanka ?
z tego co piszesz wnioskuję że jest to jakieś demo producenta albo jakiegoś zespołu ?
bo chyba przeznaczone do odtwarzania w odtwarzaczach CD
a to audio to może klip muzyczny ?
najlepiej jakbyś sprawdził czy nie ma zabezpieczeń

pozdro 6

Mickey 11.09.2001 15:01

Jak nie jest zabezpieczona to daj WinOnCD na CopyCD i po sprawie, co do CloneCD to wersja 3.0.8.2 współpracuje z nagrywarką Yamahy (mam 4416S) tyle że nigdy nie kopiowałem płyt multisesyjnych poprzez CloneCD. Moja propozycja to WonOnCD CDRWINa zostaw lepiej w spokoju bo może narobić tylko bałaganu }>

Jabba the Hutt 11.09.2001 21:51

Cytat:

Mickey (11-09-2001 15:01):
Jak nie jest zabezpieczona to daj WinOnCD na CopyCD i po sprawie, co do CloneCD to wersja 3.0.8.2 współpracuje z nagrywarką Yamahy (mam 4416S) tyle że nigdy nie kopiowałem płyt multisesyjnych poprzez CloneCD. Moja propozycja to WonOnCD CDRWINa zostaw lepiej w spokoju bo może narobić tylko bałaganu }>
Płyta jest chyba niezabezpieczona. To płytka zespołu Wave World z Holandii, grającego muzykę elektroniczną (nie techno), raczej klasyczną. Wydała ją chyba jakaś mała wytwórnia. Nie jest to składanka. Ja mam już kopie CDR (wiec ktoś to skopiował ;) ] . Płyta jest w zasadzie płytą Audio z niewielkim dodatkiem w postaci teledysku w formacie mov. Clone CD skopiował ją na HDD (z CD-ROMu Teac CD-540) ale przy próbie nagrania na Yamahę, zaprotestował. Był włączony tryb SAO-RAW plus SUB i prędkość x4. CDRWIn powiedział,ze nie kopiuje płyt multisesyjnych zaś WinOnCD zrobił obraz płyty na HDD (opcja Copy CD, wybrano robienie Image) ale przy próbie wypalenia Image (zaznaczone DiscAtOnce/SessionAtOnce) najspokojniej w świecie pokazał Buffer Underrun ;), czego z zasady nie pokazuje. A była nawet zaznaczona opcja keszowania najpierw tego nagrania (innymi słowy zrobiłby jeszcze jeden obraz na HDD). No cóż popróbuję jeszcze raz WinOnCD. Może coś tam opuściłem.../ Hutt Jabba

P.S. Dzięki za zainteresowanie !

obar 11.09.2001 23:18

6
spróbuj dać bez "keszowania" czyli w locie no chyba że płyta jest porysowana że to nie przejdzie Mickey lubi WinOna i słusznie ...jeszcze wspomnij której wersji używasz ...
kiedyś również za nim przepadałem i pracowałem z większością wersji które były na rynku...nie powinno być problemów..jednak jeśli nie potrafisz sobie poradzić z Winonkiem przejdź na nero , wydaje się bardziej przejrzysty i pewnie kapniesz się od razu co masz zrobić ( dla co niektórych oczywiście nikomu nie chce zaszkodzić ) może dlatego ze przypomina bardziej explorera... no cóż ...

ja bym tak przynajmniej zakombinował wybór nalezy do Ciebie

pozdro 6

Jabba the Hutt 11.09.2001 23:54

Używam WinOnCD 3.8 PE. Jabba

bgn 12.09.2001 07:48

wez W winoncd opcje przy otwarciu Other na nastepnie Custom projekt sciagnij do okna pliki w podanej tam kolejnosci data audio i kopiuj

bgn 12.09.2001 07:50

Jabba.
Ja sie zalamalem na Wionie3.8 przez numery ktore mi robi przy kopiowaniu, aktorym nie miale ani w 3.6, ani w 3.7

berserk 14.09.2001 00:40

w locie nie przetniesz tej plytki.
bez dao-raw rowniez.
pozostaje stworzenie nowego projektu ( rada Bogdana).

berserk 14.09.2001 00:46

zle to ujalem.
bez dao-raw nie przetniesz jej, a w locie wogole nie przetniesz. miedzy sesjami audio i data wywali Ci plytke.
jezeli chcesz kopie 1:1 to nagraj u kumpla na innym sprzecie.

obar 14.09.2001 04:06

Cytat:

berserk (14-09-2001 00:46):
zle to ujalem.
bez dao-raw nie przetniesz jej, a w locie wogole nie przetniesz. miedzy sesjami audio i data wywali Ci plytke.
nawet jeśli jest nie zabezpieczona ???
czy mówisz o specyfikacji Winona ?

pozdro 6

Jabba the Hutt 14.09.2001 08:29

Cytat:

Bogdan (12-09-2001 07:48):
wez W winoncd opcje przy otwarciu Other na nastepnie Custom projekt sciagnij do okna pliki w podanej tam kolejnosci data audio i kopiuj
Ciekawe. W WinOnCD nie znalazłem opcji Custom Project :( / Jabba

bgn 14.09.2001 09:22

Cytat:

Jabba the Hutt (14-09-2001 08:29):
Cytat:

Bogdan (12-09-2001 07:48):
Ciekawe. W WinOnCD nie znalazłem opcji Custom Project :( / Jabba
Ja mal 3.7 i tak tam jest.3.8 nie zdarzylem obejrzec bo nie moglem nagrac w DAO plyty przy wylaczonym flaju i go wywalilem. Ale napewno jest moze nazywa sie mixed mode w rzeczywistosci taka plyta powstaje.Rzuc okiem a napewno znajdziesz.

bgn 14.09.2001 09:25

sorry za literówki i głupi obrazek, chyba muszę kupić sobie nowe klawisze, bo moje odmawiają posłuszeństwa i potem takie głupoty wychodzą

Mickey 14.09.2001 21:11

Cytat:

berserk (14-09-2001 00:46):
zle to ujalem.
Myliś się berserk wystarczy SAO-Raw , wiem bo kopiowałem już takie plytki a mój sprzęt ma tylko SAO !!!

Co do WinOn'a to przy wyborze projektu daj anuluj i wtedy możesz robić co chcesz czyli custom project :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17.