![]() |
Trojan? Co to moze byc?
Dziwna rzecz mi sie stala. Pewnie trojan, ale Panda nie zareagowala. Aktualizowana codziennie :(
Musialem cos zlapac... screen [ http://kasprzak2.250free.com/cdrinfo/coto.JPG ] |
Może spróbuj przeskanować system Ad-aware. Według mnie powinno pomóc.
|
a może wyczyść całego cache przeglądarki i wtedy zobacz jak to wszystko wygląda, a jak nie pomoże to przeskanuj HDD skanerami on-line :)
Powodzenia a Mily666 powiedziałby FORMAT C: |
Jeśli na trojany to ja polecam jedynie SpyBot. Niesamowity programik :)
|
a najlepsze to ze to tylko pod Operą!
Dziwne. Zrobie formata. Niechce mi sie bawic. |
Cytat:
:haha: ^_^ :spoko: |
Tak tak format najlepszy na wszystko ;p
|
Jestes pewien ze to trojan ?? jesli masz takie podejrzenie w systemie w indows serii NT wpisz netstat -an tryb polecen (ms-dos) sprawdz otwarte i ustanowione "porty po restracie i odpalonym pc-cie nie laczac sie ani przez gg czy inne komukatory to samo dotyczy E-mail; WWW itd all "wylaczone" jesli posiadasz port ktory sie polaczyl i ustanowil polaczenie to jest sygnal ze cos sie polaczylo "bez Twojej wiedzy. jesli uzywasz windowsa z serii NT (4.0; 2000;xp; 2003) do neta nie musisz uzywac konta z prawem administratora :) a jesli polaczyles sie z portem 53 (serwer'y DNS to akurat to nie jest "zagrozeniem" ale inne porty owszem
P.S. Trojan najczesciej to program ktory otwiera port bez wiedzy uzytkownika sluzy najczesciej do sprawdzenia "tylnymi drzwiami" co posiadamy oraz podsluch uzytkownika co robi jakie zainteresowania itd ..... :) |
A tam Format C: jest dobry na wszystko.
|
Taaa jasne, najlepiej to na łatwizne pójść :>
|
Cytat:
Pozdro :> |
Cytat:
Ad-ware nie pomoże... Ustaw dobrze opcje w XPantispy + kasowanie cookie i zainstalowanych programów (w opcjach internetowych). 8 ) |
nie ma to jak format c: zawsze pomaga choc potem stawiac wszystko od nowa ..... czasami sama przyjemnosc.
|
Cytat:
Jak masz czas... Dla mnie stwianie prawie 140GB + pliki w ściaganiu = horror. 8 ) |
mam backupa na plycie z nowym systemem i programami co mi sa potrzebne i sie tym nie martwie. ale jak masz postawic 140gb to jednak troche juz czasu zajmuje
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44. |