![]() |
Problem z laptopem;(
Witam wszystkich:)
Mam problem z moim laptopem. Otóż mam ASUSa, który działa bardzo wolno. Ma 128 MB pamięci RAM i procesor Celeron 2000. Wszystkie programy wczytują się bardzo wolno i długo się włącza mimo, że dysk nie jest w ogóle zapchany i nigdy nie był. Mam kilku znajomych, którzy mają takie same modele ASUSa i wszystko chodzi im szybciutko. Czy ktoś wie co można z tym zrobić?? Pozdrawiam |
Jaki system?
Moze defragmentacja, scandisk, RegCleaner, aadware, skaner antywirusowy. Jezeli nie to reinstall |
Cytat:
|
widze ze pamiec RAM wspoldzielona z karta graficzna :( niedziwie sie ze to "muli" proponuje rozbudowac ram min do 256 MB szczegolnie gdy pracujemy pod systemem Windows XP proponuje zajrzec do konfiguracji BIOSU zalezy od "goracych przyciskow": F1; del; F10; F2 na pewno przy starcie pisze musialbys zajrzec w zaawansowanych opcjach ustawien na ile ustawiono na udostepnienie karcie graficznej pamieci z RAM'u mozliwe ze jest tez cos wylaczone np UDMA; DMA; Prefetch Mode kazdy producent zawsze ma swoje jakies dodatkowe "ustawienia" mozliwe ze tez tak moze mulic z braku: driverow plyty najczesciej to uklady SiS lub Intel zalecane sa instalacje driverow z plyty choc juz moga istniec nowsze ver do tego laptopa dostarczone od producenta. a Najwazniejsze mozliwe ze tez powinno sie zauktualizowac BIOS laptopa sprawdzajac model i ver BIOS'a. Wiekszosc sterownikow Windows z serii XP na pewno ma wbudowane choc niekoniecznie "wyciskajace" ostatnie poty ze sprzetu tzw sterowniki "uniwersalne" ale w miare zgodne :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:52. |