Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   siemens i simlock (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siemens-simlock-37823/)

memorando 02.08.2004 12:12

siemens i simlock

potrzebuje zdjęcie simlocka z siemensa mc 60 może ktoś poda kod na zdjęcie mi go?? imei podam na pw pozdrawiam

epol 02.08.2004 17:35

Tak nie da rady. Siemens strzeże tych kodów jak oka w głowie. Jedynie można po kablu.

Troche źle sie wyraziłem. Kodem idzie, ale jest to cholernie dorgie w granichach 50-100zł.

memorando 02.08.2004 18:01

Cytat:

Napisany przez epol
Tak nie da rady. Siemens strzeże tych kodów jak oka w głowie. Jedynie można po kablu.

Troche źle sie wyraziłem. Kodem idzie, ale jest to cholernie dorgie w granichach 50-100zł.

witam epol a może coś na lewo zalatwisz po koleżeńsku?;)

epol 02.08.2004 18:31

Bardzo bym chciał Ci pomoc, ale nie posiadam takiego generatora :( Ja to robie "po kablu".

Loczek 02.08.2004 23:04

A pamietacie byl kiedys na forum link do stronki on-line gdzie wybierales model i generowal ci kody. pamietam ze byly tam modele siemensa.

sayan 02.08.2004 23:08

Cytat:

Napisany przez Loczek
A pamietacie byl kiedys na forum link do stronki on-line gdzie wybierales model i generowal ci kody. pamietam ze byly tam modele siemensa.

ale nie do tego modelu Siemensa, wiem ze tam był do ST55 ale tego napewno nie bylo..

memorando 03.08.2004 08:19

jak ktoś pomoże zabulę mu albo niech nawet poda mi adres dobrego zakladu od zdejmowania lokow w poznaniu i po kosztach;)

CIAPEK 03.08.2004 08:41

Cytat:

Napisany przez memorando
jak ktoś pomoże zabulę mu albo niech nawet poda mi adres dobrego zakladu od zdejmowania lokow w poznaniu i po kosztach;)

przeprowadziłeś się ze Szczecina? :)
Memo pójdź sobie do serwisu, albo kup kabelek łączący fona z PC i jaazda.

P.S.
Jak tam moja płytka? :>
Pozdrawiam!

memorando 03.08.2004 08:49

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
przeprowadziłeś się ze Szczecina? :)
Memo pójdź sobie do serwisu, albo kup kabelek łączący fona z PC i jaazda.

P.S.
Jak tam moja płytka? :>
Pozdrawiam!

Tak wyprowadzilem się:) Mieszkam z żoną :) Ciapek prezecież dałem posta o ślubie mogłeś się domyślić:)
p.s daj adres domowy pojadę do chociczy jutro i wyślę ci tą verbcię stary dysk poszedł do kartonu i musialbym znaleźć teraz mam świeży system więc proszę tylko o adres domowy i rano wyślę z poczty odprowadzając żonkę:)
memorando@wp.pl

epol 03.08.2004 11:44

No memorando jak już ktoś radził możesz kupić sobie kabelek lub jeśli znasz się na elektornice to możesz sobie go sam zrobić i po krzyku :)

memorando 03.08.2004 14:31

Cytat:

Napisany przez epol
No memorando jak już ktoś radził możesz kupić sobie kabelek lub jeśli znasz się na elektornice to możesz sobie go sam zrobić i po krzyku :)

epol przepraszam za pytanie ale wysłałbyś mi ten kabel za pobraniem?? w poznaniu będę dopiero w niedzielę bo zalatwiam sprawy związane ze ślubem wiesz jaki jest kościół w polsce a muszę się śpieszyć bo 30 października muszę mieć ślub choćbym musial księżom dawać lapowki więc jak istnieje możliwość dam ci na pw adres i proszę odpowiedz pozytywnie z opisem jak potem kablem zdjąć loka pozdrtawiam memorando:)

epol 04.08.2004 12:41

Hhhhhmmmm,
ja osobiście mam "zbudowany" układ na MAX232 pod ktory można podpiąć prawie każdy fon (jest potrzebna mała przeróbka i wtyczka).
Z drugiej storny na allegro dostaniesz kabel do MC60 już za 10zł link to nie widze sensu składac tego ukladu jeśli potrzebujesz go tylko do jednego telefonu.
Przy zdejmowaniu sim-locka pomoge.

memorando 04.08.2004 15:03

Cytat:

Napisany przez epol
Hhhhhmmmm,
ja osobiście mam "zbudowany" układ na MAX232 pod ktory można podpiąć prawie każdy fon (jest potrzebna mała przeróbka i wtyczka).
Z drugiej storny na allegro dostaniesz kabel do MC60 już za 10zł link to nie widze sensu składac tego ukladu jeśli potrzebujesz go tylko do jednego telefonu.
Przy zdejmowaniu sim-locka pomoge.

a może jednak się skusisz na wyslanie mi kabelka do zdejmowania loka z mc 60 siemensa?:) zassalem jakiś soft ale wymaga kabelka to jakaś freia czy coś takiego:)

epol 04.08.2004 15:25

Aktualnie czekam na kabelek dla kuzynka (to ten z linka). Jeśli nalegasz to moge Ci go wyslać (bardzo nie lubie wypisywac blankietów za pobraniem :)) Jednak z allego dostaniesz go szybciej. A ten gośc jest sprawdzony. Robilem u niego już dużo razy zakupy.

Aaa sciagłes Freie. Jest to naj progam do Siemensów. Sprawdz jaką masz wersje softu w MC60. Komenda *#06# i nacisnij na Info.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:10.