Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Garfield: The Movie ... (https://forum.cdrinfo.pl/f26/garfield-movie-37866/)

AleX69 03.08.2004 11:47

Garfield: The Movie ...

Yeeeeaaaa ... dzis o 19.00 premiera :D
zobaczymy jak kondrat dal sobie rade z podkladem ... ME-OW!!!

AleX69 03.08.2004 21:52

bleeeeeeeeeee ... sux'er
nudny, brak dobrych text'ow ... b. slaby, flaki z olejem
film dla dzieci - Stuart Malutki przy Garfield'zie to perla

nie polecam, szkoda prundu :blee:

Loczek 03.08.2004 21:56

:) alex a o czym ten film jest ???

Piotr4s 03.08.2004 22:06

Widziałem program w TV jak kręcili ten film no i nie pokazali nic ciekawego. A ten co podkłada głos pod Garfielda to już tak nudno gadał, o tekstach nie wspominając. Do kina na pewno się na to nie wybiorę, a na kompie też wątpie czy oglądne :/

AleX69 03.08.2004 22:11

jakas bezdenna historia o zazdrosci - Garfield ... Odiego (nowego psa John'a) wykopuje z domu ... rusza go sumienie i idzie na poszukiwania szczeniaka ....

sralnik ... jak na druga premiere Cinepix'a po 'Pojutrze' to cienko im idzie ...

zobaczymy jaki bedzie 'Ja, Robot'

Pierwszy 03.08.2004 22:48

Cytat:

zobaczymy jaki bedzie 'Ja, Robot'
mogę powiedzieć, że filmik całkiem, całkiem :) po zobaczeniu trailera pomyślałem, że już nic głupszego nie mogli wymyśleć i nakręcić - a tu niespodzianka :spoko: chociaż wielką tego zasługą jest rola Willa Smitha. Wprowadził w to swoją szczyptę dobrej komedii :haha:

czero 03.08.2004 23:52

Dla mnie filmik byl w miare. Zadna z niego rewelacja, ale do najgorszych tez nie nalezy (widzialem gorsze) ;).

AleX69 04.08.2004 08:35

Cytat:

Napisany przez pppnet
... A ten co podkłada głos pod Garfielda to już tak nudno gadał, o tekstach nie wspominając. ...

znajomi z post-produkcji polskiej wersji opowiadali, ze Kondrat zachowywal sie jak zmanierowany gwiazdor ... jego praca jednak blado wypadla

yahol 04.08.2004 10:35

Ja, Robot - przekopiowana moja wypowiedz z innego forum (sorry):

Wasnie obejzalem, w calosci nawet, bo gdyby sie ktos pytal cholera mnie trzesla nieslychana!
Ale ab ovo, czyli od poczatku:
-tytul sugeruje, ach wrecz wrzeszczy, ze to wg. Isaaka Asimowa serii: Ja robot i Pozytronowy detektyw.
Nic bardziej mylnego, ten film oprocz tytulu i zerznietych zywcem trzech praw robotyki z Isaakiem Asimowem nie ma nic wspolnego, a spadkobiercy powinni zaskarzyc producenta o wysokie odszkodowanie.
Brednia, brednia, brednia to jedyne co sie nasuwa po obejzeniu.
Logiki - brak, bunt robotow przy 3 prawach jest nie tylko niemozliwy, ale nieprawdopodobny.
Widowisko marne, troche Harrisona "Przestrzeni, przestrzeni" troche Matrixa dla ubogich, troche efektow...wszystko.
Radze omijac te pozal sie bze - produkcje szerokim lukiem, no chyba, ze sie ma 10-13 lat i kompletny brak krytycyzmu (taki "amerykanski
a szczerze polecam ksiazke (wiecie co to jest KSIAZKA?)
Autor: Isaak Asimow
Tytul: Pozytronowy detektyw
i pozniej cala trylogia Ja, robot.
Pozdrawiam jeszcze myslacych i czytajacych.
Nie dajcie sie zwariowac.

Tak wiec oszczedzajcie slow: "dobry film", "szczypta komedii" ten film z zalozenia mial byc powazny, a wyszlo koszmarne amerykanskie dno, bzdura do potegi, kompletny idiotyzm...
....slow szkoda.

A co do Garfielda, bardzo go lubie, ogladalem w oryginale i nawet mi sie podobal, pewnie dlatego, ze niczego sie po tym filmie nie spodziewalem.

epol 04.08.2004 10:37

Chłopaki ja widziałem Garfielda w oryginalnej anglojezycznej wersji i jest nie do pobicia. Przez cały film się smiałem. Dawno nie dostałem takiej dawki śmiechu.
A co do dubbingu to może być prawda. Bo jak w radiu słyszałem urywki tego całego Konrada (Garfield) to mnie szlak tafiał, bo gość mówil bez przekonania.
Mówie wam zobaczcie sobie oryginal. Tam jest tyle tekstow i wogoole.

Cytat:

Napisany przez AleX69
Jakas bezdenna historia o zazdrosci - Garfield ... Odiego (nowego psa John'a) wykopuje z domu ... rusza go sumienie i idzie na poszukiwania szczeniaka ....

Podobny wątek byl w kreskówce/bajce, ale tylko troszke.

Mily_ 04.08.2004 10:41

A ja zobacze. Może nie w kinie ale na kompie. Zobacze i osądze.

Pozdro :>

Pierwszy 04.08.2004 12:47

Cytat:

Ja, Robot - przekopiowana moja wypowiedz z innego forum (sorry):
Za bardzo nastawiłeś się na "ekranizację" Asimova. Jak zwykle (szczególnie ostanio) amerykańcom nie wyszło jakby chciał tego autor książki, czytelnicy, znawcy gatunku... Reszta będzie zadowolona.
Tu się zgadzam - film miał być poważny a wyszła komedia.

.::piotrek::. 04.08.2004 13:05

Ja zebym mogl osadzic Garfielda musze go zobaczyc, do kina tez raczej sie nie wybiore, ale moze na kompie sie zobaczy ;)

sknerek 04.08.2004 13:38

jesli macie jakies linki zeby to sciagnac to dajcie mi znac mailem lub na gadu :>

epol 04.08.2004 14:59

Zajrzyj na www.osloskop.net

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:00.