Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Litek 166S czy 167T Co wybrać ?? DVD-Rom (https://forum.cdrinfo.pl/f15/litek-166s-czy-167t-co-wybrac-dvd-rom-37890/)

joolo 04.08.2004 01:38

Litek 166S czy 167T Co wybrać ?? DVD-Rom

Który "Sziton" lepsiejszy - tzn. którego byście wybrali z tych 2-ch i dlaczego ? Pisze sziton, bo 1-wsza przezemnie (osobiście wybrana) CD-RW to LiteOn, który sie "zawiesił" ^_^ po półrocznym rzężeniu. To który modelik lepiej wybrać ?? Zdecydowałem się ponownie na tą firme, bo nic lepszego teraz chyba nie ma.. najwyżej potem będę żałował, ale pomóżcie w wyborze - dacie radę ? . :help:

VIZZARD 04.08.2004 01:59

Cytat:

Napisany przez joolo
Który "Sziton" lepsiejszy - tzn. którego byście wybrali z tych 2-ch i dlaczego ? Pisze sziton, bo 1-wsza przezemnie (osobiście wybrana) CD-RW to LiteOn, który sie "zawiesił" ^_^ po półrocznym rzężeniu. To który modelik lepiej wybrać ?? Zdecydowałem się ponownie na tą firme, bo nic lepszego teraz chyba nie ma.. najwyżej potem będę żałował, ale pomóżcie w wyborze - dacie radę ? . :help:

Jasne, że damy radę! :taktak:

Pierwsza rada to zerknij TU i wszystko jasne! :>

BTW: wstaw tylko swój nick :tak!:

joolo 04.08.2004 16:34

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jasne, że damy radę! :taktak:

Pierwsza rada to zerknij TU i wszystko jasne! :>

BTW: wstaw tylko swój nick :tak!:

OK, dzięx, ziomuś. Już przeszukiwałem forum wcześniej i gdybym znalazł jednoznaczną odpowiedź (kilku osób), to bym nie pytał. No, ale może jestem jakiś "lewy" i dalej ch**a wim, gojściu. Jakbym miał nick np.: "zuza" to byś mi pewnie lizał (xxxx) :tak!:. Dobra - nevermind (Sam coś wybiorę),:spoko: bYe! .

VIZZARD 05.08.2004 01:26

Cytat:

Napisany przez joolo
OK, dzięx, ziomuś. Już przeszukiwałem forum wcześniej i gdybym znalazł jednoznaczną odpowiedź (kilku osób), to bym nie pytał. No, ale może jestem jakiś "lewy" i dalej ch**a wim, gojściu. Jakbym miał nick np.: "zuza" to byś mi pewnie lizał (xxxx) :tak!:. Dobra - nevermind (Sam coś wybiorę),:spoko: bYe! .

A wiesz, że zuza to nawet ci pasuje :taktak:

A tak na poważnie to kup Liteona 167, a jak będzie to i nawet 168, a co! :taktak:

joolo 05.08.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A wiesz, że zuza to nawet ci pasuje :taktak:

A tak na poważnie to kup Liteona 167, a jak będzie to i nawet 168, a co! :taktak:

Nie schlebiaj sobie, :boks:

Chromole LiteOn, a zwlaszcza wypalarki, ktore (haha), jak się zgrzeją, to cza trzymać 30 min. z otwartą tacką, żeby można było nagrać następne DVD :podbite:

VIZZARD 05.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez joolo
Nie schlebiaj sobie, :boks:

Chromole LiteOn, a zwlaszcza wypalarki, ktore (haha), jak się zgrzeją, to cza trzymać 30 min. z otwartą tacką, żeby można było nagrać następne DVD :podbite:

Nie schlebiam sobie tylko tak się zastanawiam o co ciebie idzie ???

Najpierw piszesz - Co wybrać Liteon nr 1 czy Liteon nr 2, a potem: "Chromole Liteon"

Widać u ciebie pierwsze zalążki schizofrenii :tak!:

Cytat:

Napisany przez joolo
zwlaszcza wypalarki, ktore (haha), jak się zgrzeją, to cza trzymać 30 min. z otwartą tacką, żeby można było nagrać następne DVD :podbite:

Sam założyłeś temat o napędach DVD, a teraz *******isz od rzeczy o nagrywarkach - no to jeszcze raz cię zapytam - po co ci ten temat?

Wszyscy się już przekonali, że pisać umiesz - egzamin zaliczony

A co do wypalarek Liteon - to nikt nie twierdzi, że to kolejny z cudów świata, ale te swoje wiadomości to chyba z kompostowni bierzesz :taktak:

Jak ktoś ma piekarnik w kompie - to zawsze będzie tak miał - a jak nie wierzysz to zapytaj kolegę slawekj'a - on jest specjalistą jeżeli chodzi o warunki wypalania :mruga:

Bądź pozdrowiony bracie i nad tym co napisałem " ... pomyśl - jeśli potrafisz!" :idea:

joolo 06.08.2004 00:42

Podsumowując: no comments, doktorq :spie:

VIZZARD 06.08.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez joolo
Podsumowując: no comments, doktorq :spie:

I tak niech zostanie - :spie:

:glaszcze:

CIAPEK 13.08.2004 23:52

Witam wszystkich.

A ja nadal nie wiem, przeszukając z lekka forum jaki model jest aktualnie lepszym wyborem?
Wszędzie taki chaos ;)
Czy DVD LiteOn SOHD-167T czy DVD LITE-ON x16 XJ-HD166S.
Na komputroniku może ktoś wie jaki to model? --> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2655 , ale zdaje mi się że ten XJ.

Zakupuje sobie na dniach czytnik DVD, na nagrywarke DVD jeszcze do końca nie moge sobie pozwolić i nie jest mi tak potrzebna, a DVD czymś trzeba czytać bo to coraz bardziej popularniejszy format, a w domu czytnika DVD brak :|

I napiszcie jak się ma czytnik DVD i odtwarzanie na nim wszelkich płyt łącznie oczywiście z fimami do Celerona 566 MHz, 192 MB RAM.

Pozdrawiam i dziękuję z góry.

joolo 14.08.2004 01:59

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Witam wszystkich.

A ja nadal nie wiem, przeszukając z lekka forum jaki model jest aktualnie lepszym wyborem?
Wszędzie taki chaos ;)
Czy DVD LiteOn SOHD-167T czy DVD LITE-ON x16 XJ-HD166S.
Na komputroniku może ktoś wie jaki to model? --> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2655 , ale zdaje mi się że ten XJ.

Zakupuje sobie na dniach czytnik DVD, na nagrywarke DVD jeszcze do końca nie moge sobie pozwolić i nie jest mi tak potrzebna, a DVD czymś trzeba czytać bo to coraz bardziej popularniejszy format, a w domu czytnika DVD brak :|

I napiszcie jak się ma czytnik DVD i odtwarzanie na nim wszelkich płyt łącznie oczywiście z fimami do Celerona 566 MHz, 192 MB RAM.

Pozdrawiam i dziękuję z góry.

Z szyderczej wypowiedzi doktorka wynikałoby że 166S lepsiejszy, ale tego ja, osobiście nie potwierdzam, bo nie wiem, poza tym mam inny kłopot teraz z DVD (ale to nie temat na forum) :( więc się szitonami nie będę już zajmował. Dołóż 2 jawki i Qp Pionka 107D, bo nie wiem, czy tu sie czegos na ten temat dowiesz. O.K. Kończę (przecież już wiecie, że umię pisać). cYa! :spie:

CIAPEK 14.08.2004 09:48

dvd/vcd to najprężniej ostatnio działający dział forum CDRinfo, ale jednak czasem ciężko uzyskać tu pomoc, szkoda bo zależy mi, jeszcze dziś kupowałbym sprzęt.

Czekam... :( choć XJ własnie ten 66S padnie moim łupem

piotrek123 14.08.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
dvd/vcd to najprężniej ostatnio działający dział forum CDRinfo, ale jednak czasem ciężko uzyskać tu pomoc, szkoda bo zależy mi, jeszcze dziś kupowałbym sprzęt.

Czekam... :( choć XJ własnie ten 66S padnie moim łupem

Kupuj XJ-HD166S, mam go i nie mam żadnych powodów do narzekań, wszystkie płyty odczytuje bez problemów.8-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26.