Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak to jest z tymi pit/land jitter? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-jest-tymi-pit-land-jitter-37894/)

Zybeks 04.08.2004 10:13

Jak to jest z tymi pit/land jitter?

Jestem na kupnie nagrywary dvd. Nie pytam po raz ktorys tam jaka, bo przejrzalem rozne fora/testy itp...
Wszystko wskazuje na liteona 832s:
-cena
-mozliwosci (korekcja przy odczycie,DL, zabezpieczenia, KProbe)
Z minusow to 20% gowienka przy wypalaniu
NO I TE JITTERy powyzej normy - MASAKRA. I tu moje pytanie: Jak to sie ma do rzeczywistosci? Czy to jest tak jak z testami prockow : w sandrze celek niby dorownuje moca do pentium z tym samym zegarem, a w rzeczywistosci to g... prawda...
Jedynie te JITTERy nie daja mi spokojnie zadecydowac, bo taki pioneer to ma o 100% mniejsze JITTER.
Ech, zeby tak liteon przejal te plusy z neca 2500 i pioneera 107... PLEXTOR by sie schowal

VIZZARD 04.08.2004 15:04

Cytat:

Napisany przez Zybeks
Ech, zeby tak liteon przejal te plusy z neca 2500 i pioneera 107... PLEXTOR by sie schowal

Nooo... :D

To kup Neca i Pioneera :jupi:

Popielaty 04.08.2004 21:20

Nagrywarka DVD (jak sama nazwa wskazuje) ma służyć do wypalania płyt DVD, A nie podkładek pod kawę, tak czy nie ? Co z tego że cytuję:

-cena
-mozliwości (korekcja przy odczycie,DL, zabezpieczenia, KProbe)

jak płytki "wypalone" na Litku będą się czytały tylko w Litku ponieważ ma zaaaaaaaaaaaaaaaa***istą korekcję błędów?

Turboni 04.08.2004 21:37

no nie przesadzaj wypalilem ponad 100 plytek i tylko 1 mam jako podstawke. reszta smiga wszedzie bez zajakniecia

VIZZARD 04.08.2004 21:54

Cytat:

Napisany przez Popielaty
jak płytki "wypalone" na Litku będą się czytały tylko w Litku ponieważ ma zaaaaaaaaaaaaaaaa***istą korekcję błędów?

Nie wiem skąd ty te informacje bierzesz, ale *******isz takie dyrdymały jakich mało :tak!:

Spójrz chociaż na TEN fragment wątku o Necu :czytaj:

Zybeks 05.08.2004 09:22

No to jak z tym jitterem? BO nikt nie napisal...

Popielaty 05.08.2004 09:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie wiem skąd ty te informacje bierzesz, ale *******isz takie dyrdymały jakich mało :tak!:

Spójrz chociaż na TEN fragment wątku o Necu :czytaj:

No cóż fragment obejrzałe, poczytałem i potwierdzam że Litek ma bardzo dobrą korekcję błędów. Nie wiem o co ci chodziło z tym że <pier..................... dyrdymały>, ale dyskusja i tak jest zbędna bo znając Ciebie zaraz zacznie się niezłe ........ :)

Człowiek wyrazi swoją opinię a tu zaraz napiszą że pier......... No cóż.

VIZZARD 05.08.2004 21:57

Cytat:

Napisany przez Popielaty
No cóż fragment obejrzałe, poczytałem i potwierdzam że Litek ma bardzo dobrą korekcję błędów. Nie wiem o co ci chodziło z tym że <pier..................... dyrdymały>, ale dyskusja i tak jest zbędna bo znając Ciebie zaraz zacznie się niezłe ........ :)

Człowiek wyrazi swoją opinię a tu zaraz napiszą że pier......... No cóż.

OK! Spoko! :spoko:

Może trochę przesadziłem, ale chodziło mi o to, że czas skończyć z mitem,
że Litek
tylko on czyta nagrana prze siebie płytę :D

Potem nowi użytkownicy forum naczytają się takich tekstów i mają od razu spaczoną opinię :taktak:

:piwko2:

Popielaty 06.08.2004 20:37

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
OK! Spoko! :spoko:

Może trochę przesadziłem, ale chodziło mi o to, że czas skończyć z mitem,
że Litek
tylko on czyta nagrana prze siebie płytę :D

Potem nowi użytkownicy forum naczytają się takich tekstów i mają od razu spaczoną opinię :taktak:

:piwko2:

Zgadza się, zbyt uprościłem. Może to trochę odstraszać, lecz prawda jest taka że Litek nie robi najlepszych wypalarek DVD. Dziś właśnie byłem u kumpla, który kupił dwa dni temu LiteONA 832S (nówka ze sklepu!) i nagrywarka jest zwalona i niestety trzeba ją oddać do serwisu (kolejny przypadek?). Chyba nie po to kupuje się napęd DVD-RW aby biegać z nim po serwisach. Fakt jest taki że owszem można trafić dobry napęd tej firmy i będzie wszystko śmigało OK, lecz jest to w pewnym sensie loteria.
Pozdrowionka !

VIZZARD 07.08.2004 00:05

Cytat:

Napisany przez Popielaty
Zgadza się, zbyt uprościłem. Może to trochę odstraszać, lecz prawda jest taka że Litek nie robi najlepszych wypalarek DVD. Dziś właśnie byłem u kumpla, który kupił dwa dni temu LiteONA 832S (nówka ze sklepu!) i nagrywarka jest zwalona i niestety trzeba ją oddać do serwisu (kolejny przypadek?). Chyba nie po to kupuje się napęd DVD-RW aby biegać z nim po serwisach. Fakt jest taki że owszem można trafić dobry napęd tej firmy i będzie wszystko śmigało OK, lecz jest to w pewnym sensie loteria.
Pozdrowionka !

Z tą loterią to faktycznie prawda - rozrzut jakościowy potrafi być bardzo duży :tak!:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01.