Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   *.mov na *.avi albo *.mpeg (https://forum.cdrinfo.pl/f13/mov-avi-albo-mpeg-37898/)

killer83 13.08.2004 01:32

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Działa, działa. Pliki które ktoś ci podaje jako załącznik na tym forum ściągaj za pomocą jakiegoś download managera FlashGet, GetRight itp. Jeżeli ściągasz bezpośrednio za pomocą przeglądarki to archiwum bardzo często z niewiadomych przyczyn ulega uszkodzeniu.

Fajne że w końcu ci się udało!
pozdr.

mhm, dobrze wiedzieć, DZIEKI JESZCZE RAZ ZA POMOC!!!
... też sie ciesze :)

*Vojtas* 12.08.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez killer83
w sumie to co mi dałeś nie działa... "nieoczekiwany koniec archiwum"

Działa, działa. Pliki które ktoś ci podaje jako załącznik na tym forum ściągaj za pomocą jakiegoś download managera FlashGet, GetRight itp. Jeżeli ściągasz bezpośrednio za pomocą przeglądarki to archiwum bardzo często z niewiadomych przyczyn ulega uszkodzeniu.

Fajne że w końcu ci się udało!
pozdr.

killer83 12.08.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez Ufil123
Ciekawe od dłuższego czasu przerabiam mov na mpg 1i2 z pomcą TMPGEnc Plus i wszystko idzie bez problemu!!!!!ciekawe jaki to plugin znalazłeś że nie idzie (buhhha)

dorzucam ci mój!!!!wrzuc go do głównego katalogu TMPGEnc!!!!

pozdro

w sumie to co mi dałeś nie działa... "nieoczekiwany koniec archiwum", ale ściągłem sobie to z osiołka, nie szło od razu podac nazwe tego pluginu???
NO, TERAZ MOGE NAPISAĆ: DZIIEEEKKKIIII

Ufil123 11.08.2004 15:39

Ilość załączników: 1
Ciekawe od dłuższego czasu przerabiam mov na mpg 1i2 z pomcą TMPGEnc Plus i wszystko idzie bez problemu!!!!!ciekawe jaki to plugin znalazłeś że nie idzie (buhhha)

dorzucam ci mój!!!!wrzuc go do głównego katalogu TMPGEnc!!!!

pozdro

killer83 11.08.2004 10:39

Zainstalowałem Quick Time Alternative i ffdshow, ale niestety to samo... robie tak jak jest napisane na stronie: otwieram program, wybieram plik, convert a file, output type (AVI), browse, convert i... wyskakuje tabelka Conversion info, chwila... i ramka o errorze... może brak mi jakiegoś kodeka??? (film avi leci normalnie [przez Allplayera i inne], mov też [przez Quick time movie].

nie wiem co jeszcze mam napisac, plik mov jest wielkości ok 12 mega, dla próby zmieniłem zeby przekonwertowało z mov na bmp no i wyszło około mnóstwa obrazków ;)

pozdro

*Vojtas* 10.08.2004 15:04

No i co ja mam ci powiedzieć. Z ciekawości (bo nie jest mi potrzebny) ściągnąłem ten program i bez problemu prze konwertowałem plik *.mov na *.avi (w dodatku z dźwiękiem). Proponuje zainstalować Quick Time Alternative i ffdshow. Daj więcej informacji to może coś poradzimy.

pozdr.

killer83 10.08.2004 11:35

Cytat:

Napisany przez comptom
i dopiero teraz powinno byc to:
DZIEKI :jupi:

no niestety, nie bedzie "jupi" bo dalej nic z tego, ale juz mi sie tym zwraca... dlatego nic nie pisałem...
pluginu do TMPGEnc szukałem, znalazłem ale to nie to (jakiś inny), ale nie ważne, a z programem który zapodał mi Vojtas to jest tak: z dźwiękiem sie nie da robić, ale to jest małe piwo, bo go pominołem (na stronie jest opisany ten problem) za to przekonwertowanie w ogóle nie chce ruszyć, wyskakuje niezwykle rzetelna informacja:

Error creating the output AVI file

<żygi>

comptom 09.08.2004 12:34

killer

i dopiero teraz powinno byc to:
DZIEKI :jupi:

Ufil123 05.08.2004 07:04

można skorzystać też z TMPGEnc - wystarczy załadować mu plugin, który znajduje się na stronie domowej tego programu :-)

*Vojtas* 05.08.2004 00:49

Cytat:

Napisany przez killer83
czym zamienić pliki o rozszeżeniu mov (to pliki z aparatu cyfrowego...) na avi albo mpeg...???
VD ani TMPGEnc tego nie trawią...

Loknij tutaj: http://www.videohelp.com/mov2avi.htm

Cytat:

Napisany przez killer83
Dzieeekiiii !!!

Nie ma za co ;)
#edit: Cierpliwość jest cnotą.

pozdr.

killer83 05.08.2004 00:25

Dzieeekiiii !!!

killer83 04.08.2004 11:57

*.mov na *.avi albo *.mpeg

czym zamienić pliki o rozszeżeniu mov (to pliki z aparatu cyfrowego...) na avi albo mpeg...???
VD ani TMPGEnc tego nie trawią...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:26.