Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gadu-Gadu - problem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gadu-gadu-problem-37937/)

-Kowalik- 12.10.2004 13:08

A nie możesz po prostu w PGG wyłączyć wtyczki Banner Killer-a ?

MacGyver 12.10.2004 11:48

@Monter
Pobrałem własnie build 154 i ... problem z założeniem konta zniknął (teraz już można założyć) :) zobaczymy co z tymi resetami kompa - jak narazie OK.

...::Update::...
Dziwi mnie tylko fakt, że od czasu builda 138 (chyba) nie miałem żadnego monitu o pobranie aktualzacji ??? Sprawdzałem nawet w firewall'u i update.tmp nie był blokowany???

Monter 12.10.2004 11:27

Ostatnio klient GG nadgonił niedoróbki i pady samego protokołu i serwerów tejże sieci... Mi GG pewnego dnia się zacięło, za diabła nie chciało zalogować. Nie wiedziałem, jaka może być przyczyna, zainstalowałem więc najnowsze i o dziwo zaczęło działać. Wkurza mnie to, ponieważ nie miałem bardzo starej wersji, bo 6.0.141. No i oczywiście nigdzie żadnej informacji ani komunikatu :/
Najnowsza jaką ściągnąłem działała, ale wyleciała ode mnie po dwóch dniach. Mowa o wersji 6.0.154. Nie wiem czy inni mają ten problem, czy nie, ale u mnie ta wersja resetowała kompa. Znalazłem w sieci starsze wersje, zapodałem 6.0.149 i problem zniknął.
Za kwestie braku możliwości zakładania kont czy edycji, jak też problemy z odczytem katalogu userów, odpowiadać może wersja klienta GG. Zauważyłem, że jest to cicha metoda autora programu na zmuszanie ludzi do przesiadki na zawsze najnowszą wersję.

MacGyver 12.10.2004 11:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Akurat dwa dni temu to robiłem i nie było żadnych problemów

Ja od wczoraj niemoge założyc nowego konta. Chce sobie potestowac troche konnekta wiec potrzebne mi drugie konto.
Ale dzięki gallus'owi już je mam :piwo:
Cytat:

Napisany przez memorando
gg potrzebuje do poprawnego dzialania w systemach winxp oraz w2k najnowszych latek mi nie odpalalo gg jak dalem latki dziala

Mi GG smiga bez problemu ale ostatnio nie moge zalozyc konta.

memorando 11.10.2004 23:39

gg potrzebuje do poprawnego dzialania w systemach winxp oraz w2k najnowszych latek mi nie odpalalo gg jak dalem latki dziala

andrzejj9 11.10.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Czy u Was też są problemy z założeniem nowego konta/numerku GG ???

Akurat dwa dni temu to robiłem i nie było żadnych problemów

MacGyver 11.10.2004 21:01

Czy u Was też są problemy z założeniem nowego konta/numerku GG ???

epol 17.08.2004 10:52

Dzięki, trzeba to będzie spawdzić.

Monter 17.08.2004 10:47

Nope. Konnekt, opis projektu.

gallus 17.08.2004 10:40

KONNEKT wg mnie to nie jest to samo co Onet Konekt.... (chyba)

epol 17.08.2004 10:28

Hhhmm, ciekawe, ale może macie racje Nimal i gallus_anonim.

Monter - ten Konnekt to jest ten z Onetu??

gallus 16.08.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez epol
Nie dochodza bo druga osoba nie ma cie na liscie kontaktow. Obie osoby musza miec wpisanego rozmowce.

Nimal ma racje, nieraz linki dochodza do tych który mnie nie mają w kontaktach..... ale zmieniam na konnekta :) (chyba)

nimal 16.08.2004 17:08

epol - nie zawsze, zdazalo sie ze gadalem z kims, dodawalem go dolisty, przelaczalismy sie na widoczny i... konczylo sie ze adres szedl bez kropek...

epol 16.08.2004 16:43

Nie dochodza bo druga osoba nie ma cie na liscie kontaktow. Obie osoby musza miec wpisanego rozmowce.

Monter 16.08.2004 13:57

Jak już to Konnekt - nie dość że konfigurowac można dosłowie wszystko, masa wtyczek, łącze do serwerów GG i Tlen, można jeszcze rozmawiać po LANie (własny protokół), i łączyć się ze swoim kontem Jabber'a. Po prostu kombajn.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34.