Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   praca przez net (https://forum.cdrinfo.pl/f5/praca-przez-net-37962/)

mr_spock 06.08.2004 09:32

praca przez net

Ilość załączników: 1
Wczoraj przegladalem ogloszenie o prace na stronie mojego miasta i
natrafilm na cos takiego:

"PRACA z internetem w zaciszu domowym.
Proponuję Ci sprawdzoną metodę zarabiania przy pomocy Internetu. Praca nie jest żartem czy też głupią ofertą. Jest to uczciwa praca (o którą trudno w dzisiejszych czasach). Cała praca jest wykonywana w Twoim własnym domu. Sam ustalasz swój własny rozkład i działasz na własną rękę. Wszystko, czego potrzebujesz to komputer i dostęp do internetu. Więc dlaczego nie spróbować? Liczę na lojalnego współpracownika. Napisz do mnie adres: **********, a prześlę Ci dokładne informacje na ten temat."

z ciekawosci napisalem pod wskazany adres, a po kilku godz dostalem dokument w ktorym wszystko bylo opisane...

po zapoznaniu sie z lektora (takiej propagandy dawno nie widzialem) napisalem odpowiedz, w ktorej zawarlem swoje obiekcje i uwagi na ten temat.
Jakas pani, zapewniala mnie, ze nie jest naciagaczka (jak ja wczesniej nazwalem;) ) a ten system naprawde dziala...
Podobno to tez nei jest piramidka, system argentynski, ani nic w tym stylu.

Wg mnie mocno naciagana sprawa :blee:

co o tym myslicie?

Air 06.08.2004 10:08

No super robota jeżeli w trzy miesiące zarobił na 1/4 własnościowego mieszkania :jupi: !!

Aż szkoda to czytać, moim zdaniem kolejni naciagacze.

MacGyver 06.08.2004 10:20

Co to kolejny SPAM :ysz:
Dla mnie z jednej strony wygląda to wyśmienicie (tyle zarobić w taki krótki okres) ale jednak z drugiej to mi śmierdzi jakimś naciąganiem...
A tego dokumentu to az mi się czytać niechce (20 stron) ... więc tylko przejżałem

gallus 06.08.2004 10:21

Ja przeczytałem do połowy i simierdzi mi to jakimś PICEM :)

mr_spock 06.08.2004 10:24

Cytat:

Napisany przez Air
No super robota jeżeli w trzy miesiące zarobił na 1/4 własnościowego mieszkania :jupi: !!

Aż szkoda to czytać, moim zdaniem kolejni naciagacze.

no, a autor tego textu zarobil 40zl na czytaniu maili... i twirdzil, ze to malo

:boks:

gdyby nie tajemnica korespondencji i jakies zasady moralne, to bym wam pokazal dyskusje, jaka przeprowadzilem z osoba ktora mi to wyslala...

MacGyver 06.08.2004 10:36

Cytat:

Napisany przez mr_spock
gdyby nie tajemnica korespondencji i jakies zasady moralne, to bym wam pokazal dyskusje, jaka przeprowadzilem z osoba ktora mi to wyslala...

... i mówi to agent KGB ;p ;) :spoko:

rosol 06.08.2004 11:25

Chłopaki to jest pic na wode!! Widziałem to u kolegi ze 2 lata temu !!! On tez nie wierzył i spróbował. I co?? .......... Stracił tylko pieniądze i czas.

epol 06.08.2004 11:44

UU jakoś nie chce mi się tego czytać. Jednak nie wierze w to. W Polsce jest pełno naciągaczy.

Mily_ 06.08.2004 11:57

dla mnie to kolejny przekręt...

MacGyver 06.08.2004 12:04

Kumpel miał coś podobnego ale chodziło o jakieś ankiety (za każdą 200 zł) - ale dobrze, że zrezygnował bo by pewnie tylko na tym stracił ... naciągacze :sciana:

prometeusz 06.08.2004 12:17

przeleciałem szybko, ale końcówka była najlepsza:

NIE ODWIEDZAJ MNIE I POZOSTAŁYCH OSÓB W NASZYCH DOMACH !!!
Wyobraź sobie, że dziennie ten artykuł czyta kilkaset lub więcej osób. Niech tylko 10% z nich postanowi to uczynić. Musielibyśmy w swoich mieszkaniach/domach przygotować specjalne poczekalni

oj przydały by się odwiedziny ale panów policji ^_^

imola 06.08.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez prometeusz
przeleciałem szybko, ale końcówka była najlepsza:

NIE ODWIEDZAJ MNIE I POZOSTAŁYCH OSÓB W NASZYCH DOMACH !!!
Wyobraź sobie, że dziennie ten artykuł czyta kilkaset lub więcej osób. Niech tylko 10% z nich postanowi to uczynić. Musielibyśmy w swoich mieszkaniach/domach przygotować specjalne poczekalni

oj przydały by się odwiedziny ale panów policji ^_^

To samo zauważyłem, przecvzytałem całość i jest to SCIAEMA :cisza: :klnie: LIPA i zwykłe oszustwo. To kolejna bzdurna piramidka czy łańcuszek tylko przybrane w jakieś brednie o wielopoziomowym marketingu. Tak to można coś sprzedawac ale nie jakieś rapory za 20 zł które można odrazu kasować, wrzucić do kosza. Raporty wyslili tylko po to żeby nie wysyłac samych pieniędzy za nic.
Ciekawe czy ktos się jescze na to nabiera.

mr_spock 06.08.2004 13:35

Cytat:

Napisany przez MacGyver
... i mówi to agent KGB ;p ;) :spoko:

wolimy rozwiazywac nasze "problemy" po cichu :niepow:

||

javor 06.08.2004 14:03

Ostatnio coraz więcej takiego syfu jest niestety :/ i nie tylko na kompach tylko jeszcze w skrzynkach :/
Czy oni się nie uspokoją wreszcie? Skąd oni mają kasę na opłaty pocztowe? (tu akurat mówię o tym co zastajemy w skrzynkach takich na klatce schodowej :D)

mr_spock 06.08.2004 15:03

hehe...
wlasnie dalej przegladam te ogloszenie i znalazlem cos takiego:

"OSOBY POSZUKUJĄCE PRACY - UWAGA NA OSZUSTÓW INTERNETOWYCH!
Mieszkam w Gdyni, poszukuje pracy, widząc oferty typu: chcesz zarobić w domu z własnym dostępem do internetu skorzystałam nie raz i wysłałam po dalsze informacje, aby móc zacząc pracować. A tu niespodzianka, to wielka ściema - dla idiotów - owszem oferują zarobek, ale najpierw trzeba wykupić Program 21,a potem może zarobisz? Chętni proszę bardzo, niech się nabierają, ale Ja wolę dziecku kupić mleko, niż dać się wykiwać przez naciągaczy internetowych. CZYTELNICY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ! O PRACĘ TRUDNO, ZAROBIĆ CIĘŻKO, ALE TAKICH ŚCIEMNIACZY TO WYWALIĆ - TU LUDZIE SZUKAJĄ PRACY - I NIE MAJĄ PIENIĘDZY ABY PŁACIĆ ZA PROGRAMY KTÓRE MOŻNA SOBIE WSADZIĆ W......"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18.