![]() |
czy dobrze wypalona?
Ilość załączników: 1
wreszcie dorobilem sie nowej nagrywarki i postanowilem wziac sie powaznie za archiwizacje roznych rzeczy. jak widac na zalaczonym obrazku wypalona przeze mnie plyta dostala 98.1 pkt., ale bledy c1 wygladaja dosc paskudnie, jak oceniacie? sprzet: lite-on cd-rw sohr5238s (firmware: 4so4), plyta: sony Supremas x48 (http://cdrinfo.pl/software/stronapl....eid=3327050353). nagralem 644mb danych, disc-at-once, X24.
|
Eee, nie tak źle. Może jak byś wypalił 32 lub 16 było by lepiej. 24X to wg mnie nie za dobra prędkość do nagrywania.
|
@tot przy prędkości 16x powinna ta płyta wypaść lepiej test
|
i wszystko jasne, dzieki.
|
Jakie wy mieliście najlepsze wyniki?
Heh, ja się pochwale. Płyta Verbatim Metal Azo - Błędy C1 - 741, Średnio 0,196 no i oczywiście zero błędów C2. |
No wydaje mi się że najlepszy wynik miałem na płycie Verbatim Super Azo Crystal C1 638, średnio 0,15:)
|
BenQ, średnia błędów C1 0,09, wszystkich raptem 408 :jupi:
|
A co sadzicie o tej CD, jest to Dysan Black, date nagrania widać na screenie, płyta została wyciągnieta z koperty i przetestowana, spróbuje ją jeszcze przeczyścić preparatem i ponownie przetestowac
|
błędy C1 ujdzie w tłoku
C2 pełna dyskwalifikacja (powinnno być zero) |
A oto test po przeczyszczeniu CD, dziwne błedy C2 wzrosly a C1 zmalały ???
|
Moze przy czyszczeniu ją troche porysowaleś i dlatego więcej C2 a C1 mniej bo przeczyściłeś.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13. |