Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wisła w TVN (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wisla-tvn-38015/)

baca 07.08.2004 16:02

Wisła w TVN

Jak to jest, że TVN bez wpływów z abonamentu jest w stanie wykupić transmisje meczy Wisły i nie tylko, a TVP ściągając haracz od nas nic nie potrafi? Po co ten abonament, który i tak jest marnowany? Co Wy na to?

CIAPEK 07.08.2004 18:24

TVP - układy, polityka, ogromna kasa

TVN - komercja, marketing, który myśli i stąd kasa i ogólne plany z transmisją meczu.

Nieoficjalnie i może oficjalnie wiem, że i tak Polsat wymiata. U nich jest tzw. "bawmy się"

Jan Nagawiecki 08.08.2004 01:46

Abonament

undefined
Cytat:

Napisany przez baca
Jak to jest, że TVN bez wpływów z abonamentu jest w stanie wykupić transmisje meczy Wisły i nie tylko, a TVP ściągając haracz od nas nic nie potrafi? Po co ten abonament, który i tak jest marnowany? Co Wy na to?

Jakto bez wpływów?? A kto masowo oglada TVN z anteny naziemnej ? NIKT!! Ci co oglądają mają kabel albo CYFRĘ i bulą abonamencik .. NO i tak dalej ,aż do kieszeni TVN . Proste. TVP powinna wziąć "za pysk" kablówki i cyfrówki i stamtąd ściągać swoją "dolę" za dystrybucję polskich programów. Jak widać rządzą tym ludzie bez kompetencji i chęci podejmowania jakichkolwiek działań bo im chyba tak dobrze ! Dookoła społeczeństwo o tymmówi , prasa pisze , dyskusje , ploty itd. , a nic się nie zmienia ! Beznadzieja.. Jann

Eliasz 08.08.2004 13:15

No, co do TVN'ow (TVN i TVN7) to są dostępne już tylko dla osób ze zwykłymi siatkówkami oraz dla płacących abonament(jeszce do końca wakacji dostępne za pomocą zwykłych satelit).
Drugą sprawą są też reklamy. Czasami już po 3 minutach od rozpoczęcia filmu puszczają reklamy, a przecież biorac taki mecz to oglądalność jest bardzo duża więc stawki za czas trwania reklam też są ogromne.

To tylko takie moje przemyślenia, nie wiem jak jest w rzeczywistości i nie zastanawiałem się nad tym dłużej, być może się myle, no ale ;p

-Kowalik- 08.08.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez baca
TVN bez wpływów z abonamentu

A po co im wpływy z abonamentu ?!
Człowieku, oni jadą na reklamach, popatrzile tego w TVN-ie a ile w TVP.
Jak sam nazwa mówi TV KOMERCYJNA, a za TVP płacisz bądź nie - abonamencik.

47 09.08.2004 00:50

Cytat:

Napisany przez Jan Nagawiecki
undefined

Jakto bez wpływów?? A kto masowo oglada TVN z anteny naziemnej ? ...

Ja ???
Pozdro

kraluk 09.08.2004 11:03

Cytat:

A kto masowo oglada TVN z anteny naziemnej ?

Ale idiotyzmy piszesz. 3/4 mojego miasta i duża część Polski (nie wszystkich stać na tv cyfrową i kablową) ogląda TVN z anteny naziemnej... A kase TVN bierze przedewszystkim z reklam, a nie z jakiś abonamentów. Pomyśl coś, abonament w tv kablowej kosztuje średnio 50 zł (przynajmniej w moim mieście). Każda stacja tv, która idzie przez kablówkę czy przez tv cyfrową chce coś z abonamentu, poza tym firma, która utrzymuje satelity czy te kable też chce zarobić.

pablocoo 10.08.2004 16:28

Hej!
Jest moze jakas mozliwosc obejrzenia tego meczu gdzies w internecie?
Ja niestety mieszkam w takim miejscu gdzie nie lapie TVN'u a szkoda byloby przepuscic taki mecz no nie?

Eliasz 10.08.2004 18:05

Ciekawem, może bedzie transmisja na jakiejś zagranicznej stacji, może na ZDF albo jakiejś włoskiej albo niemieckiej stacji

Jan Nagawiecki 12.08.2004 22:33

Cytat:

Napisany przez kraluk
Ale idiotyzmy piszesz. 3/4 mojego miasta i duża część Polski (nie wszystkich stać na tv cyfrową i kablową) ogląda TVN z anteny naziemnej... A kase TVN bierze przedewszystkim z reklam, a nie z jakiś abonamentów. Pomyśl coś, abonament w tv kablowej kosztuje średnio 50 zł (przynajmniej w moim mieście). Każda stacja tv, która idzie przez kablówkę czy przez tv cyfrową chce coś z abonamentu, poza tym firma, która utrzymuje satelity czy te kable też chce zarobić.

Biedaku ! Figę zrozumiałeś z tego co przeczytałeś ! Właśnie o to chodzi , że kablówki i satelity ściągają pieniądze i muszą ( mam nadzieję ) coś oddać "publicznej" TV ! Ile razy mamy płącić za oglądanie programu ? A co do tego "3/4" twojego miasta to gadasz głupoty jak stodoła - najbiedniejsi to właśnie ci , którzy są SKAZANI na kablówkę bo mieszkają w osiedlach gdzie już dawno niema czynnych AZART'ów bo nikt o to nie dba. A z naziemnej TV np. TVN jest pożytek dla marginesu oglądających . Co do wszechświata i głupoty to radzę Ci dokładniej przeglądnąć się w lustrze. JN

szafran1988 12.08.2004 23:22

Lepiej najpierw zastanow sie kogo wyklinasz :bicz: bez wyzwisk. Kraluk troszke wiecej tu jest niz ty wiec troche wiecej szacunku

47 13.08.2004 02:22

???
Cytat:

Biedaku ! Figę zrozumiałeś z tego co przeczytałeś ! Właśnie o to chodzi , że kablówki i satelity ściągają pieniądze i muszą ( mam nadzieję ) coś oddać "publicznej" TV ! Ile razy mamy płącić za oglądanie programu ? A co do tego "3/4" twojego miasta to gadasz głupoty jak stodoła - najbiedniejsi to właśnie ci , którzy są SKAZANI na kablówkę bo mieszkają w osiedlach gdzie już dawno niema czynnych AZART'ów bo nikt o to nie dba. A z naziemnej TV np. TVN jest pożytek dla marginesu oglądających . Co do wszechświata i głupoty to radzę Ci dokładniej przeglądnąć się w lustrze. JN

W wiekszości wioch w Polsce nie ma kablówki, wiec jak odbierają TVN ??? Z anten naziemnych ??? Wiec to bedzie jakieś parnaście milionów odbiorców, ale to dla Ciebie pewnie margines który mozna spokojnie sobie odpuścić. 10M w tą czy w tamtą co za róznica. Jednym słowem :banan3: kolego.
Pozdro

nimal 13.08.2004 07:53

nie no - an kolega to chyba jakas prowokacja :| ladne bzdury powipisywal :| i jeszcze ludzi poobrazal :|
swoja droga - wole reklamy i wolny wybor czy ogladam czy nie niz nakaz placenia za wielkie g***o oferowane przez TVP, ktorego i tak nie ogladam

Jan Nagawiecki 13.08.2004 09:36

Cytat:

Napisany przez szafran1988
Lepiej najpierw zastanow sie kogo wyklinasz :bicz: bez wyzwisk. Kraluk troszke wiecej tu jest niz ty wiec troche wiecej szacunku

Zastanów sie TY drogi kolego ! Na forum można być od "zwsze" co nie uprawnia do obraźliwych cytatów wobec innych , a ja nie mam zamiaru dać się bezkarnie i biernie traktować per "głupek" .To zwykłe chamstwo .Ktoś kto operuje tego typu zwotami w pierwszym kontakcie z drugim człowiekiem nie powinien być lepiej traktowany niż on to robi. Epitety zastępują argumenty więc widać , że jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej milczeć.
Pomijając epitety to zapoznajcie się koledzy trochę dokładniej z "mapą " dostepu do TVN naziemnej i trochę dokładniej w intencje tego co napisałem .
Jeśli w dyskusji ma dominować pyskówka i przerost formy nad treścią to lepiej nie piszcie już więcej na to forum . Cześć. :niepow:

pawelblu 13.08.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez Eliasz
...Czasami już po 3 minutach od rozpoczęcia filmu puszczają reklamy, a przecież biorac taki mecz to oglądalność jest bardzo duża więc stawki za czas trwania reklam też są ogromne...

Hehehe. Podejrzewam ze z reklamami to moglby tyle samo zarobic TVP co i TVN. Przeciez przerwa trwa 10 min (czy 15), a meczu (w trakcie) nie przerwie soltysik z usmiechem pedofila i powie a teraz to, na co wszyscy panstwo czekali czyli reklamy, albo dokonczenie tej akcji po przerwie reklamowej :)

Powiem szczerze - co jak co, ale IMO transmisja meczu jest bardziej "oplacalna" dla telewizji publicznej (nie chodzi mi tu o wymiar finansowy tylko o ogolny rozrachunek biorac pod uwage rowniez zadowolenie widzow). Widac to zreszta po komentarzach - telewizja publiczna ma obowizek relacji z waznych wydarzen (a ten mecz chociaz pilki noznej nie lubie byl waznym wydazeniem), a TV komercyjna nie ma takiego obowiazku. Wystarczy popatrzec na to jakie sa reakcje na temat decyzji TVP, a watpie zeby byly podobne wobec TVNu gdyby nie kupil praw transmisji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52.