Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   question (https://forum.cdrinfo.pl/f5/question-38025/)

DJ_Sivy 07.08.2004 21:59

question

mam takie male smieszne pytanko
w jaki sposob mozna przegrac kasete audio na kompika?
probowalem podlaczyc magnetofon pod wejscie line in, a potem pod mic. najpierw probowalem nero wave editora, potem goldenwave'a. uzywalem najpierw magnetofonu, potem walkmana. i przy kazdej probie dzwiek byl prawie nieslyszalny, a po podglosnieniu wiecej szumow niz co warte. ponadto w jednym kanale obcina mi dolna czesc przebiegu. po prostu slow brakuje.

czy ktos z was moze kiedys probowal zrobic podobny manewr ze skutkiem pozytywnym.
jestem wdzieczny za wszelkie wskazowki
pzdr

gallus 07.08.2004 22:06

Ja robilem takie cuda i to jeszcze nie dawno :) poprostu podłanczałem pod wejscie line-in magnetofon od dośc starej wieloczęściowej wieży Grungig, która miała bardzo dobrze czytającą głowice :), i zgrywałem dźwięk programem nero wave editor do pliku wave, później dziliłem go programem wave knife, i oczyszczałem rużnymi programami do obróbki audio.

DJ_Sivy 07.08.2004 22:27

ale podlaczales wyjscie sluchawkowe czy glosnikowe pod wejscie w kompie.
a tak a propos tak z ciekawosci te rozne programy do obrobki to maja jakies nazwy? (jakis przyklad)

Loczek 07.08.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez DJ_Sivy
a tak a propos tak z ciekawosci te rozne programy do obrobki to maja jakies nazwy? (jakis przyklad)

Trzeba podlaczyc pod wejscie mikrofonowe.

DJ_Sivy 07.08.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez Loczek
Trzeba podlaczyc pod wejscie mikrofonowe.

to bardzo ciekawe stwierdzenie, tylko ze nie napisales co podlaczyc pod wejscie mikrofonowe - takie male przeoczenie.
teraz pracuje nad tym zebym sprobowac pod wyjscie glosnikowe sie podpiac trzymcie kciuki coby mi karta sie nie zjarala

gallus 07.08.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez DJ_Sivy

Podłanczałem pod wyjście głośnikowe, a z programów to najwięcej używałem Nero Wave Editora i jego filtrów, a reszty niestety nei pamientam, ale raczej były to darmowe progZy :)

Loczek 07.08.2004 22:41

Najprosciej jest podlaczyc lead in (w wiezy) -> wejscie mikrofonowe. Ja tak zawsze robilem.

DJ_Sivy 07.08.2004 22:48

ludzie oglaszam konkurs:
"kto pierwszy znajdzie w wiezy wyjscie lead in to stawiam browara"

po pierwsze primo slowo in sygnalizuje ze mamy na mysli wejscie, a my w tym przypadku potrzebujemy <u>wyjscia</u> sygnalu
po drugie primo slowo "lead" znaczy prowadzic a w sprzecie audio jesli sie juz spotykamy to z wejsciem line in (tzw. liniowym)
po trzecie primo szkoda slow

dzieki gallus
koledze loczkowi takze dziekuje - przynajmniej ten problem przysporzyl mi powodow do usmiechu :)

gallus 07.08.2004 22:54

Wiesz każdemu zdaża się pomylić - nawet Loczkowi, bo on chyba tez jest człowiekiem ;) [joke], a twoja odpowiedź oznacza że się udało??

DJ_Sivy 07.08.2004 22:58

na razie nie zanosi sie na sukces

Loczek 07.08.2004 23:00

Powiedz mi tylko cwaniaczku jak udalo cie przegrac kasete jak wtyczke wkladales do wyjscia glosnikowego w kompie. To dopiero jest wyczyn.

DJ_Sivy 07.08.2004 23:03

bardzo prosze kolege loczka o pujscie zobaczyc czy nie ma go gdize indziej. jezeli mam na mysli wyjscie glosnikowe a przegrywam kasete na kompa to wyjscie to jest umieszczone albo w wiezy, magnetofonie, albow w walkmanie, ewentualnie innym odtwarzaczu. nikt nie napisal ze wkladal wtyczke w wyjscoe glosnikowe w kompie

god help me - i'm talking with moron

Loczek 07.08.2004 23:05

Tosie zdziwisz to jest fragment twojej wypowiedzi "probowalem podlaczyc magnetofon pod wejscie line in". Oby jak najmniej takich pajacow jak ty.

DJ_Sivy 07.08.2004 23:11

masz szczescie ze tu nie wypada flugac bo oczy by cie zabolaly. jesli ktos pisze ze chce podlaczyc cos pod wejscie to zapewne jest mowa o wyjsciu tego urzadzenia. jesli mowe ze chce podlaczy magnetofon pod wejscie line in to znaczy ze chce polaczyc jego wyjscie sluchawkowe albo glosnikowe z wejsciem w kompie. tego prosciej si enie da wytlumaczyc, ale mozesz napisac ksiazke "elektronika dla kretynow" albo z "elektronika na opak", "101 sposobów zeby nie dzialalo"

moze ktos kreatywny podpowie mi dlaczego pojawia mi sie skladowa stala na jednym wejsciu, albo jeszcze lepiej jak ja usunac

Loczek 07.08.2004 23:16

Pros Boga o rozum moze za drugim razem ci go da bo za pierwszym to zupelnie o tobie zapomnial. Koncze pisz co chcesz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00.