![]() |
question
mam takie male smieszne pytanko
w jaki sposob mozna przegrac kasete audio na kompika? probowalem podlaczyc magnetofon pod wejscie line in, a potem pod mic. najpierw probowalem nero wave editora, potem goldenwave'a. uzywalem najpierw magnetofonu, potem walkmana. i przy kazdej probie dzwiek byl prawie nieslyszalny, a po podglosnieniu wiecej szumow niz co warte. ponadto w jednym kanale obcina mi dolna czesc przebiegu. po prostu slow brakuje. czy ktos z was moze kiedys probowal zrobic podobny manewr ze skutkiem pozytywnym. jestem wdzieczny za wszelkie wskazowki pzdr |
Ja robilem takie cuda i to jeszcze nie dawno :) poprostu podłanczałem pod wejscie line-in magnetofon od dośc starej wieloczęściowej wieży Grungig, która miała bardzo dobrze czytającą głowice :), i zgrywałem dźwięk programem nero wave editor do pliku wave, później dziliłem go programem wave knife, i oczyszczałem rużnymi programami do obróbki audio.
|
ale podlaczales wyjscie sluchawkowe czy glosnikowe pod wejscie w kompie.
a tak a propos tak z ciekawosci te rozne programy do obrobki to maja jakies nazwy? (jakis przyklad) |
Cytat:
|
Cytat:
teraz pracuje nad tym zebym sprobowac pod wyjscie glosnikowe sie podpiac trzymcie kciuki coby mi karta sie nie zjarala |
Cytat:
|
Najprosciej jest podlaczyc lead in (w wiezy) -> wejscie mikrofonowe. Ja tak zawsze robilem.
|
ludzie oglaszam konkurs:
"kto pierwszy znajdzie w wiezy wyjscie lead in to stawiam browara" po pierwsze primo slowo in sygnalizuje ze mamy na mysli wejscie, a my w tym przypadku potrzebujemy <u>wyjscia</u> sygnalu po drugie primo slowo "lead" znaczy prowadzic a w sprzecie audio jesli sie juz spotykamy to z wejsciem line in (tzw. liniowym) po trzecie primo szkoda slow dzieki gallus koledze loczkowi takze dziekuje - przynajmniej ten problem przysporzyl mi powodow do usmiechu :) |
Wiesz każdemu zdaża się pomylić - nawet Loczkowi, bo on chyba tez jest człowiekiem ;) [joke], a twoja odpowiedź oznacza że się udało??
|
na razie nie zanosi sie na sukces
|
Powiedz mi tylko cwaniaczku jak udalo cie przegrac kasete jak wtyczke wkladales do wyjscia glosnikowego w kompie. To dopiero jest wyczyn.
|
bardzo prosze kolege loczka o pujscie zobaczyc czy nie ma go gdize indziej. jezeli mam na mysli wyjscie glosnikowe a przegrywam kasete na kompa to wyjscie to jest umieszczone albo w wiezy, magnetofonie, albow w walkmanie, ewentualnie innym odtwarzaczu. nikt nie napisal ze wkladal wtyczke w wyjscoe glosnikowe w kompie
god help me - i'm talking with moron |
Tosie zdziwisz to jest fragment twojej wypowiedzi "probowalem podlaczyc magnetofon pod wejscie line in". Oby jak najmniej takich pajacow jak ty.
|
masz szczescie ze tu nie wypada flugac bo oczy by cie zabolaly. jesli ktos pisze ze chce podlaczyc cos pod wejscie to zapewne jest mowa o wyjsciu tego urzadzenia. jesli mowe ze chce podlaczy magnetofon pod wejscie line in to znaczy ze chce polaczyc jego wyjscie sluchawkowe albo glosnikowe z wejsciem w kompie. tego prosciej si enie da wytlumaczyc, ale mozesz napisac ksiazke "elektronika dla kretynow" albo z "elektronika na opak", "101 sposobów zeby nie dzialalo"
moze ktos kreatywny podpowie mi dlaczego pojawia mi sie skladowa stala na jednym wejsciu, albo jeszcze lepiej jak ja usunac |
Pros Boga o rozum moze za drugim razem ci go da bo za pierwszym to zupelnie o tobie zapomnial. Koncze pisz co chcesz.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00. |