![]() |
EAC - brak rozpoznawania utworów
Witam
Problem w Tym że po zgraniu z CD na HDD do formatu CUE i potem z powrotem na CD nagrany nie jest rozpoznawany w bazie ODDB (chyba tak sie to zwie). Jak temu zaradzic aby mial identyczny numer jak oryginal ? A może ten program tego nie potrafi czy tylko ja nie wiem co zrobic? Licze na waszą pomoc. Niedoświadczony audio user. |
Zaznacz w ...EAC/F9/Narzędzia ->Odtwórz kody UPC/ISRC przy generowaniu arkusza dyrektyw.
nagrywarka musi umieć nagrywać takie kody... EAC/F10/Zapis/Nagrywarka potrafi zapisywac kody UPC/ISRC ..myślę że to będzie to :) Alternatywa to kopiowanie w trybie RAW np.w CloneCD tryb ten pozwala na zapisywanie kompletnej informacji z podkanałów, włączając w to cyfrowe sygnatury, dane CD-Text, ISRC, numery katalogów, odstępy (ang. gaps), indeksy i inne. |
Opcje te miałem zaznaczone.
Logicznie rozumując domniemam że informacja ta powinna być zawarta w pliku CUE tak ? Jeśli tak to w moim pliku CUE nie ma żadnych numerów tylko numer track, tytuł autor i itp. Pole index ma zawsze wartość 01. Czy możesz zerknąć na postać swojego pliku CUE czy masz tam takie informacje bo nadal nie wiem co jest nie tak ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:52. |