![]() |
Początki nagrywania DVD - ZAŁAMKA ! DVDShrink- co i jak ?
Mam problem - nie dosyś ze moja nagrywarka Liteon SOHW1213s nie nagrywa Hawków - x 4 (tyle wiem narazie) to mam jeden(?) problem na innym nośniku nagrywałem zabezpieczony film - i udało się po kompresji- na 2 płytce chciałem zagrać DVD z dodatkami i ...nagrało mi ale przed nagrywaniem pokazał mi się winamp- po nagraniu okazało się że na DVD jest widziany jeden plik AUDIO! Nic nie zmieniałem od udanego nagrania tym samym programem. Zrobiłem to jeszcze raz i to samo. Dwie płytki w plecy :'(
Nagrywałem AutoShrinkiem- pomocy w konfiguracji ! :-o mam też AutoShrinka ale przy próbie uruchomienia mam jakiś błąd i program nie działą PROSZĘ O POMOC ! Czym to się je ?? Moze ktoś mi uprzejmie napisze jak tego używać albo wklei ti jakiś opis z innej części forum - bo ja jestem tu nowy i nie mogę się jeszcze p[rzebić przez te setki fachowych rozmów- jeszcze raz proszę o pomoc w konfiguracji...i czemu nagrało płytę z plikem audio ? :podbite: |
Wydawało mi się, że DVDShrink to raczej prosty soft w uzyciu, no ale cóż, tutaj masz linka (po ang.) http://www.mrbass.org/dvdshrink/
chyba bede musiał wrzucić jakiś opis po naszemu na stronke :idea: |
DZIĘKI za szybką odpowiedź ale ja bardzo bym prosił o jakąś podpowiedź po polsku bo u mnie z ang. pod górkę jest :zawstydz:
tzn. program nie jest trudny bo nagrałem film- ale płyty z dodatkami nie dałem rady skopiować mimo że kompresję zrobiłem OK - czy do tego programu KONIECZNIE jest potrzebne coś jeszcze czy da się palić DVD TYLKO tym programem ? i jeszcze zapytam czemu niektóre płytki po umieszczeniu w nagrywarce pokazują ikonę Audio - i plik wielkości 1.99 GB w środku Właśnie nagrałm film na takiej płytce która wcześniej pokazywała że ma jakiś plik winampa - może miałem ją wcześniej w DVD- ale skąd tam ten plik się znalazł ?? I przy okazji- czemy te DVD Hawk - x4 nagrywarka widzi jako x 2,4 ? poza tym ich nie nagrywa oczywiście :bicz: |
Cytat:
|
|
Wielke THX za te lineczki
Płytę z dodatkami nagrałem bezproblemowo ale mam pytanie (jedno z wielu :) ) jak ten program dokonuje kompresji - za pomocą jakiegoś kodeka który mam w systemie ? Jak to sprawdzić ? Oyam bo z płyty 6 GB zrobiłem kompresję do lekko ponad 4 GB i niestety nie jestem zadowolony z jakości - czy to ''zasługa'' Xvida ? Można coś ustawić w wyborze kodeka którym się to robi ? |
Cytat:
No to proszę max jakość za rozsądny czas ! A tak na początek to DVDShrink do kibla (nie chcę nikogo obrazić) bo działa długo i do d.... Jak chcesz zrobić dobrą kopię filmu i tylko filmu to rób tak : 1. na początek DVD Decrypter (menu "Mode" tryb "IFO") jak to odfajkujesz kliknij na "decrypt" i idź na papierosa. 2. Jeśli nie określiłeś katalogu to materiał do dalszej obróbki na 90% znajduje się w katalogu "nazwa_filmu" Teraz będzię potrzebny program DVD2ONE DVD2ONE niedoceniany (chyba) na tym forum a jednak 1000x lepszy od DVD Shrinka (szybkość , obsługa, jakość, funkcjonalność) Na początek w DVD2ONE proponuję ustawić wielkość generowanego filmu na np.9999 , przejść dalej wybrać ścieżkę audio i napisy Ustawienie wielkości wynikowej filmu powyżej wejściowej powoduje to że transkoder nie popsuje nam jakości materiału a jedynie wytnie niepotrzebne ścierzki audio i napisy. a zrobi to szybko (ok 8 - 15 min) Następnie trzeba zapodać DVD ReMake (za***isty program) Przy pomocy tego programu uusuniesz zbędne napisy końcowe zabierają dużo miejsca , w skrajnych przypadkach nawet 300 MB (o "Władcy Pierścieni" nie wspomnę) Jak Ci się z przodu loga producentów nie podobają to tnij ! W tym momencie musisz wybrać 111. ten film będzieszoglądał na TV max 32 cale panorama 222. ten film będziesz oglądał na TV tylnej projekcji 36 cali lub więcej ten film będziesz oglądał na plazmowym wyświetlaczu 36 cali lub więcej ten film będziesz oglądał na projektorze kina domowego ad. 111. Jeśli teraz treść filmowa mieści się na 4.7 to pal w np. NERO Jeśli jest za wielka to przepuść jeszcze raz przez DVD2ONE ale wielkość wyjściową ustaw na 4483 MB dla DVD-R i o (chyba) 8MB mniejszą dla DVD+R Na TV do 32 cali będzię super. ad. 222. Jeśli oglądasz na czymś większym to polecam zapuszczenie tego materiau na np . DVD Rebuilder Opis konfig. DVD Rebuilder znajdziesz na CDRinfo art. Duet DVD (jeśli ok. 6GB to 6 pass , więcej GB to więcej pass, 5,2 GB 3 Pass, to moje subiektywne odczucia ) Po zakończeniu procesu pal np. w NERO Ale końcowa UWAGA polecam palić tylko X1 Co by wam różni eXperci nie mówili zapis DVD x1 jest najpewniejszy . Zresztą jak nie wieżysz to poczytaj Forum. Ci co palą x4 (np) mają wiczne problemy. Życzę bezproblemowych ......... ! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48. |