![]() |
@miles
Popraw wentylację budy. Nie oczekuj cudów wydajności (nawet od sooper coolera) gdy chłodzi go powietrze o temperaturze 46* |
Cytat:
Dzięki gallus, jednak nawet ten nie pokazuje mi temp. procka :/ |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
A Ja od pory gdy kiedys pokazywaqłem temperature nic nie zrobiłem.
CO ja z tym gównem mam nie tak 71'C ciut za duzo |
gallus_anonim jaką masz zasiłke?
A procki AMD mają rózne temp krytyczne. |
Spróbuj tego
http://download.chip.pl/download_108143.html |
Ale płytkę też ma jedną z nowszych.
|
Cytat:
|
Mam jedno pytanie. Mam procesor AMD Athlon XP 2000+ i np w programie AIDA nie wyświetla mi jego temp. Dlaczego? czy on nie ma czujnika czy jak. Mój kumpel ma dużo starszego durona i nawet on ma czujnik.
|
Fabryka daje 100*
|
Jesli temp. procka nieprzekracza 60*C w stresie to nietrzeba sie martwic. oczywiscie lepiej by bylo gdyby nieprzekraczala 50*C ale jak to mawiaja starzy indianie Athlony wytrzymuja nawet ponad 80*C ;)
|
u mnie tak to wyglada na atlonie 1600 Palomino
Płyta główna 28 °C (82 °F) Procesor 50 °C (126 °F) max 58 °C ps. pracuje bez wentylatora na procku tylko sam spory radiator ! i sie tym zanadto nie przejmuje tylko mnie troche martwia napiecia ale mam na oku nowy zasilacz 360W Chiefteca . |
Jak to temperaturki pod obciążeniem, to rewelacja (aż nie chce mi się wierzyć, że to full load na chłodzeniu powietrzem). Ale jeszcze płytka może zaniżać. Za to napięcie +5V na granicy tolerancji, więc pewnie chwilami ją przekracza (ciągle przy założeniu, że podałeś wyniki pod obciążeniem).
Ja bym się rozglądał za zasiłką. BTW. Ten procek ma fabrycznie 1,5V napięcie, obniżyłeś, czy tu też zasiłka nie wyrabia? |
Cytat:
p.s w biosie zassqanym z brazilian tech mialem pamięci na 2.8 volta a vcore na 1.7 volta z fsb nominalnym 166 mnożnik 11.5 p.s2 niewyłączył się przez logitecha soft od myszki złom mój a procejk to athlon 2500 odblokowany z 39 tygodnia |
Oto moja temperatura po 10 godzinach pracy kompa i jest :spoko:
Pole Wartość Właściwości czujnika Typ czujnika Winbond W83627HF Dostęp do czujnika ISA 290h Nazwa płyty głównej MSI K7N2 Series Temperatury Płyta główna 42 °C (108 °F) Procesor 50 °C (122 °F) Maxtor 6Y080P0 36 °C (97 °F) Wentylatory Procesor 2744 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.65 V Napięcie pomocnicze procesora 1.81 V +3.3 V 3.17 V +5 V 5.13 V +12 V 12.10 V -12 V -12.03 V -5 V -5.10 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.92 V VBAT baterii CMOS 2.96 V |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:05. |