![]() |
przerobka dvd na divx
Mam obraz plyty dvd w iso. W srodku sa dwa katalogi jeden to audio_ts , drugi to video_ts. Video_TS posiada takowe pliki :
VIDEO_TS.BUP VTS_01_0.BUP - VTS_05_0.BUP VIDEO_TS.IFO VTS_01_0.IFO - VTS_05_0.IFO VIDEO_TS.VOB VTS_01_0.VOB - VTS_05_0.VOB VTS_01_1.VOB - VTS_05_1.VOB VTS_05_2.VOB VTS_05_3.VOB VTS_05_4.VOB VTS_05_5.VOB Pisze to sie nie znam czy to zawsze takie pliki sa czy jak :P No i chce to przerobic na normalnego divx zeby 700 mb zajmowalo , pewnie i tak wiecej zajmije niz jedna 700 mb , w kazdym badz razie zebym mogl nagrac na normalne cdr. Nigdy tego nie robilem wiec potrzebuje pomocy fachowej jak za to sie zabrac...prosze o pomoc w miare mozliwosci jak najdokladniejsza...mile widziany screeny dotyczace konfiguracji jakiegos programu bo pewnie taki sie przyda :P Dzieki z gory PS. co najdziwniejsze moge ten obraz zajmujacy 4,5 gb ogladac na kompie a przeciez nie mam dvd :O menu dziala hehe troche zaskoczony jestem...no ale nic licze na odpowiedzi na moje pytania... |
Witam!! Zawsze są takie foldery i pliki na płycie DVD z filmem. Do konwertowania z DVD na AVI używam programu DVD Rip w wersji 1.1.4.40 (choć jest wiele podobnych programów). Można go znaleźć na jednej z płyt "Komputer Świat Ekspert" - teraz już nie pamiętam numeru wydania. Sam program ma ok. kilku MB jeśli nie mylę się. Masz tam możliwośc przerobienia z DVD na: VCD, SVCD i na AVI oraz z AVI na VCD i SVCD. Program ten także wstawia tekst do filmu, jeśli tak sobie zażyczysz.
Co do pytania z "ps." to ISO jest jednym z formatów obrazu płyty. Możesz mieć obraz płyty CD, jak i DVD. Widocznie masz u siebie na kompie wirtualny napęd i "wrzuciłeś" do niego ten obraz płyty DVD. Napęd zachował się jakby był napędem DVD i możesz dlatego odtwarzać film włącznie z przeglądaniem jego menu. Mam nadzieję że jakoś pomogłem. Narka 8-) |
Cytat:
|
wilkpak sciagnij sobie simpledivx z www.divx.pl latwiejszego narzedzia dvd2avi nie znajdziesz
|
Cytat:
|
Tak jak pisze Kilobajt - Auto Gordian Knot - program banalny w użyciu (a w zasadzie kilka programów w jednym) a efekty niesamowite :)
|
Żeby zRipowac te płyty Auto gordian knotem musisz te pliki wyciągnąc z tych obrazów i w AGK wybrac perwszy plik VOB, następnie wybrać jaki kodek, w jakiej rozdzielczośći, jaki dzwiek gdzie ma być zapisane dodac do listy zadan i nacisnąć start. Chyba prostrzego ( a dającego tak dobre efekty ) programu niema.
|
:help: Darujcie pytanie laika. Posłużyłem się programem AGK usiłując dokonać przeróbki DVD na AVI. Nie potrafię jednak uruchomić żadnego zbioru po przeróbce :help: Pozdro.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |