Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z LiteOn'em 832s (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-liteonem-832s-38148/)

VIZZARD 12.08.2004 21:38

Cytat:

Napisany przez tymancjo
dotychczas uzywalem starego teaca 4x4x32 )

Niezły z niego był herbatnik, no nie? :taktak:

Łza się w oku kręci :D

wiesmus 12.08.2004 20:18

plytka do liteon

najlepsze plytki do tej marki nagrywarwek to Platinum 8x DVD+R od Ricoh Japan, minus wypada slabiej jak to bywa z liteonami nie lubia minusow.

Blue_ray 11.08.2004 23:20

Litek 832s

Witam all :)

Też niedawno zakupiłem LiteOn'a 832s, a do tego płytki MediaStore DVD-R x4 i ...... qpa! Po zaktualizowaniu oprogramowania nagrywarki do wersji VS0A - dalej qpa. Po nagraniu pierwszej płytki z prędkością x4 nawet nagrywarka nie chciała jej odczytać. Po zmniejszeniu prędkości do x2 Litek czytał (choć z oporami) DVD-ROM - nie. O wynikach testów poprawności nagrania tej płyty (KProbe) nawet nie wspominam - jeden wielki błąd! (nie kupujcie! - w każdym razie ja nie polecam)

Ale teraz jest OK :)

Wypalam na Verbatkach +R x4 Advanced AZO (płyty sprzedawane po 10 szt. - w przeliczeniu jedna za 3.89) (zmiana book type na DVD-ROM) - i jest naprawdę super! Testy OK - i wszędzie chodzi!

Wniosek: LiteOn'y wymagają dobrych nośników DVD, natomiast tryb pracy (master, slave) jest chyba bez znaczenia. U mnie chodzi bardzo dobrze na slave pod w2k3. Co do płyt CDR - to pali dobrze wszystkie.

Pozdrawiam

tymancjo 11.08.2004 22:25

Niop, CD nagrywa normalnie, wiec moze to i plytki (tylko czemu jak robilem info z pustym napedem to tez mi tak pisal) w kazdym razie jak tylko "wstanie nowy dzien" to pedze kupic inne nosniki.

Dziekuje za podpowiedzi, i wybaczcie takie blahe zagadnienie, ale jak ktos cos przywiezie ze sklepu a to na sile nie chce dzialac tak jak ma to krew zalewa (a pozatym to ja jestem zielony w kwestiach nagrywania dotychczas uzywalem starego teaca 4x4x32 ).

Pozdrawiam serdecznie.

VIZZARD 11.08.2004 22:07

Cytat:

Napisany przez tymancjo
Witam wszystkich,

Szukalem po necie ale jakos nikt nie opisuje takiego problemu jaki mnie trapi, mianowicie wspomniana nagrywarka (liteon sohw832s) chodzi niby ok ale predkosc wypalania dvd to 2x w kazdym sofcie jaki znalazlem (nero, alcohol ...) mam plyty BENQ (jakies tam DVD-R) kombinowalem z sterami z aspi z przelanczaniem jej na inny kanal (master i slave itd) i nic tylko 2x.

Moze macie pojecie czemu tak jest?? Czy to moze byc narzucone przez nosnik (watpliwe bo wlasciwosci nagrywarki tak sa opisane przy testach nawet bez plyty w napedzie) czy sprzed moze byc uwalony?

z gory dziekuje za pomoc
TymancjO

a P.S. chodze na XP pl SP1 Athlon plyta z VIA.

Nic ci nie da żadna zmiana :nie:

Jeżeli to BenQ DVD-R jakieśtam bez opisu prędkości takie białe z wierzchu i jeszcze dałeś za nie poniżej lub około 2PLN

To nie łudź się one mają index x2 :taktak:

Chyba żebyś zmieniał w opcje w OP, ale nie polecam

Niektórzy białej gorączki dostają jak słyszą o płytkach DVD BenQ :D

Co nie mensir67pl :>

imek1 11.08.2004 21:50

zaktualizuj BIOS nagrywarki

tymancjo 11.08.2004 21:07

Nie omieszkam sprobowac.

smykus_likas 11.08.2004 20:38

Zmien plyty.

tymancjo 11.08.2004 18:56

Problem z LiteOn'em 832s

Witam wszystkich,

Szukalem po necie ale jakos nikt nie opisuje takiego problemu jaki mnie trapi, mianowicie wspomniana nagrywarka (liteon sohw832s) chodzi niby ok ale predkosc wypalania dvd to 2x w kazdym sofcie jaki znalazlem (nero, alcohol ...) mam plyty BENQ (jakies tam DVD-R) kombinowalem z sterami z aspi z przelanczaniem jej na inny kanal (master i slave itd) i nic tylko 2x.

Moze macie pojecie czemu tak jest?? Czy to moze byc narzucone przez nosnik (watpliwe bo wlasciwosci nagrywarki tak sa opisane przy testach nawet bez plyty w napedzie) czy sprzed moze byc uwalony?

z gory dziekuje za pomoc
TymancjO

a P.S. chodze na XP pl SP1 Athlon plyta z VIA.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12.