Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skaczący obraz w filmach avi - POMOCY !!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skaczacy-obraz-filmach-avi-pomocy-38189/)

Patrix 13.08.2004 21:21

zainstaluj XviD-1.0-RC3-29022004 albo XviD-1.0-RC4-05042004, któraś z tych wersji rozwiązuje sprawe.

bakupl 13.08.2004 21:08

Cytat:

Cytat:
Napisany przez Rolins
dzieki za szybką odpowiedź. Skaczą tylko niektóre. Większość filmów jest Ok, ale czasami zdażają się takie, że wszystko się trzęsie .... ludziom latają głowy, jakby mieli parkinsona ... wszytstko drży .... Gdzieś kiedyś wyczytałem, że może to wynika z tego że jest więcej (a może mniej ??? ) klatek ....

Witam!
Jakie kodeki masz zainstalowane? Mialem podobny problem. Przyczyna okazla sie Xvid. Zainstalowalem nowszy i jest ok. Mialem zainstalowany jakis pack kodekow Kazza (nie pamietam dokladnej nazwy).
Może chodzi o K-Lite Codeck Pack? Wg. mnie to bardzo dobry zbiór kodeków... skłonny jestem powiedzieć że nie ma lepszego

DrunkenMaster 13.08.2004 10:01

Witam razem z kodekiem Xvid jest aplikacja AviC(FourCC changer) wystarczy otworzyc tym plik z filmem zmienić Xvid Na Divx ... i nie bedzie skakania obrazu Pozdrowionka

czero 12.08.2004 23:54

Ja na odwrot od powyzszych rad, skaczacy obraz zlikwidowalem wlasnie przez instalacje kaza lite codec pack i jak na razie wszystko dziala pieknie :spoko:

nimal 12.08.2004 23:34

wywalic wszystkie kodeki i zainstalowac ffdshow - wszystkie kklopoty jak reka odjal, a jak sie pobawi konfiguracja to nagle filmy zaczynaja o wiele lepiej wygladac ;)

jak obraz sie tresie to moze setunie i przestanie ;p tylko nie przecholowac bo po kilku setuniach na wyostrzenie widzenia nagle swiat moze sie totalnie rzoplynac ;p

Mr.Manson 12.08.2004 22:08

Cytat:

Napisany przez Rolins
dzieki za szybką odpowiedź. Skaczą tylko niektóre. Większość filmów jest Ok, ale czasami zdażają się takie, że wszystko się trzęsie .... ludziom latają głowy, jakby mieli parkinsona ... wszytstko drży .... Gdzieś kiedyś wyczytałem, że może to wynika z tego że jest więcej (a może mniej ??? ) klatek ....

Witam!
Jakie kodeki masz zainstalowane? Mialem podobny problem. Przyczyna okazla sie Xvid. Zainstalowalem nowszy i jest ok. Mialem zainstalowany jakis pack kodekow Kazza (nie pamietam dokladnej nazwy).

Rolins 12.08.2004 20:50

_Neoo_ 12.08.2004 20:46

Tylko niektóre filmy tak skaczą czy wszystkie, także te które przynosisz od np. kumpla? Może po prosty akurat te filmy są skopane i nic kodekom do nich......?

Jeśli nie to wywal wszystkie kodeki jakie masz, wyczyść rejestr i zainstaluj sobie ffdshow skonfiguruj go i powinno działać. NIE instaluj żadnych codeck packów, tylko zaśmiecą Tobie system i niewielki będzie z nich pożytek......

Rolins 12.08.2004 20:39

Skaczący obraz w filmach avi - POMOCY !!!!

Cześć Wam 8-)
mam taki problem ... ściągam z netu filmy, ale niestety niektóre z nich są chyba w innym kodeku. Objawem jest to że skacze mi obraz. Jakiego kodeka mi brakuje ????? Używam allplayera, i mam zainstalowane wszystkie wymagane przez niego kodeki.

pomóżcie .....

pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.