Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ltr52327s + CloneCD lub Alcohol (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ltr52327s-clonecd-lub-alcohol-38208/)

nimal 19.08.2004 16:29

przeciez podalem winamp jako wlasnie przyklad progsa w ktorym nie nalezy wypalac audio ^_^
dla 99% nero wystarczy do wypalanie audio (np mi)
EAC + Feurio oczywiscie jest lepszym zestawem do tego celu i audiofile nie uznaja innego, ale ja po prostu nie slysze roznicy ;)
tylko nie probuj nero uzywac do zrzucania audio do mp3 (czy innego formatu) nie majac pozadnych wtyczek - te wbudowane nie sa najwyzszych lotow, lepiej uzyc EAC (tu roznice uslyszysz na pewno)

edo 19.08.2004 16:05

Cytat:

Napisany przez nimal
WalKuch - winampem tez mozesz zrzucic plyte i ja nagrac
ale nie do tego ten progs zostal stworzony - wieksze mozliwosci i lepsza jakosc wynikowa uzyskasz stosujac programy dedykowane
bedziesz pisal ksiazke w wordpadzie? a da sie, a moze retusz zdjecia w paincie? tez sie da
chodzi o to jaki wynik uzyskasz

Winamp 5.04 przy odsłuchu ostatniego utworu też robi błąd, załapuje się końcówka przedostatniego (chyba nawet w co drugiej płycie). A Windows Media Player sobie radzi, jest jak powinno. Od dzisiaj kopiuję audio przy pomocy Nero, a EAC muszę powoli oswoić :mruga:

Monter 13.08.2004 23:58

@Baku - Tu powinieneś znaleźć coś dla siebie: http://www.rarewares.org/mp4.html

bakupl 13.08.2004 23:19

Cytat:

ale nie do tego ten progs zostal stworzony - wieksze mozliwosci i lepsza jakosc wynikowa uzyskasz stosujac programy dedykowane
bedziesz pisal ksiazke w wordpadzie? a da sie, a moze retusz zdjecia w paincie? tez sie da
Dokładnie. Jak by ktoś chciał mi pomuc z EAC'iem... Mam problem ponieważ chciałbym np. rippować do MPC, a to musze mieć codeck'a exe. To jedno, a drugie to czy musze tam wpisywać komedny do rippowania (jakość itp)... bo troche czasu to potrwa czy nie ma jkiegoś w GUI dodatku umożliwiającego łatwiejsze zrippowanie.
Czemu sądzicie że w Feurio się lepiej Audio nagrywa?

nimal 13.08.2004 21:59

Loczek 13.08.2004 21:52

Cytat:

Napisany przez WalKuch
Nie wiem kim jest Nimal ale chyba nie do końca sprawdził możliwości Feurio.
Feurio doskonale zrzuca audio i to na różne sposoby .Do wave'a do mp3.Jako jeden plik,albo każdy utwór osobno .Do wyboru bitrate.Potrzebny jest tylko kodek lame lub blade.Więc pytam jeszcze raz po co komu EAC jak ma Feurio?

:) Fuerio jest dobre do nagywania audio, nero- rozne zlepki a EAC jest dobry do zrzucania audio. Chodzi o to ze kazdy z tych programow jest stworzony do konkretnych zadan.

WalKuch 13.08.2004 21:38

Cytat:

Napisany przez Loczek
Czasami ktos ma problem z oryginalem i dopiero po zrzyceniu do mp3 mozna to przegrac na inna plyte. A ze EAC jest bardzo dobry w zrzycami sciezek audio na kompa to Nimal go tu wymienil.

Nie wiem kim jest Nimal ale chyba nie do końca sprawdził możliwości Feurio.
Feurio doskonale zrzuca audio i to na różne sposoby .Do wave'a do mp3.Jako jeden plik,albo każdy utwór osobno .Do wyboru bitrate.Potrzebny jest tylko kodek lame lub blade.Więc pytam jeszcze raz po co komu EAC jak ma Feurio?

Loczek 13.08.2004 21:10

Cytat:

Napisany przez WalKuch
A EAC to niby do czego jest potrzebny?

Czasami ktos ma problem z oryginalem i dopiero po zrzyceniu do mp3 mozna to przegrac na inna plyte. A ze EAC jest bardzo dobry w zrzycami sciezek audio na kompa to Nimal go tu wymienil.

nimal 13.08.2004 21:08

EAC najlepiej zrzuca z audio na dysk, co jest pierwszym etapem kopiowania

WalKuch 13.08.2004 21:04

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie po to Ahead stworzyl Feurio, zeby kopiowac muzyke Nero!
I optymalne rozwiazanie to jak podal Nimal: EAC+Feurio.

A EAC to niby do czego jest potrzebny?

yahol 13.08.2004 13:19

Nie po to Ahead stworzyl Feurio, zeby kopiowac muzyke Nero!
I optymalne rozwiazanie to jak podal Nimal: EAC+Feurio.
A kopiowanie muzy Clonem to lekka przesada, nawet zabezpieczonej :D
Nie lubie ostatnio Clona, Alcohol tez sluzy do czego innego (do picia :D) i do kopiowania gier nie muzy.

nimal 13.08.2004 13:00

to nie sa programy do koiowania audio
wiec zdaza sie ze cos pisepsza bo zrobia... zbyt dokladna kopie (czyli obrazowo kopiuja nawet rysy ;) )
do kopiowania audio polecam duet EAC + Feurio (najlepsze progsy w swoich kategoriach)
aczkolwiek samo nero tez niezgorzej sobi poradzi ;)

edo 13.08.2004 12:38

ltr52327s + CloneCD lub Alcohol

Robiąc kopie bezpieczeństwa płyt audio (orginalnych) w CloneCD zauważyłem ciekawe zjawisko. Mianowicie po skopiowaniu niektórych płyt (np.Jon Bon Jovi "Blaze Of Glory", Aerosmith "Get A Grip", Bon Jovi "One Wild Night") otrzymałem wadliwe kopie: granica między przedostatnim a ostatnim utworem została przesunięta na końcowe fragmenty przedostatniego utworu, co owocuje tym, że włączając ostatnie nagranie musimy wysłuchać końcówkę przedostatniego :O .
Sprawdziłem także współpracę z Alcoholem - to samo. Dopiero kopiowanie przy pomocy Nero pozwoliło uzyskać bezbłędne kopie. Jeśli posiadacie Litka ltr52327s i wyżej wymienione płyty, możecie to sprawdzić u siebie. Ciekaw jestem, czy wszystkie ltr52327s tak współpracują z CloneCD? W każdym razie warto sprawdzić po stworzeniu obrazu, czy jest sens nagrywać go na płytę.
Sprawdzałem to na kilku biosach, włączając w to ostatni.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:00.