![]() |
Neostrada problem
Mam pytanie do wszystkich posiadaczy ***8222;Neostrady***8221;, którzy mają na komputerach system Win 2000. Zainstalowałem aplikację dołączoną do zestawu startowego bez problemu. Niestety po wyłączeniu komputera i później po jego ponownym włączeniu (podczas uruchamiania) pojawia się niebieski ekran z komunikatem błędu ***8222;STOP***8221; zgodnie z poleceniem trzeba zrestartować komputer i dopiero wtedy uruchamia się bez problemu. Czy to jest normalny objaw czy brakuje jakiegoś elementu w systemie. Do tej pory takie komunikaty nie występowały. Nie ma takiego problemu jeżeli przed zamknięciem odłączymy modem na pasku zadań przy zegarze klikając na ikonę ***8222;odłącz lub wysuń urządzenie***8221; i wypinając wtyczkę z portu USB. Oczywiście trzeba ją później podłączyć po uruchomieniu okien. Bardzo będę wdzięczny za rady i sugestie.
|
Ilość załączników: 1
A jaki to błąd stop??? Chodzi mi o oznakowanie tego błędu.
Jeśli nie wiesz o jakie oznakowanie mi chodzi popatrz na przykładowy obrazek. |
Miałem podobny problem i rozwiązałem go w ten sposób że najpierw wywaliłem z dysku i z rejestru ten cały program (Vanado) dołączony do Neostrady Plus, a zainstalowałem ponownie tylko sam modem już na nowych serownikach z tej strony i zgodnie z opisem który jest tu zamieszczony i teraz działa super ;)
http://turbokrecik.neostrada.pl/index.htm |
Trzy pierwsze wiersze komunikatu:
STOP: 0x0000000A (0x0000036B, 0x00000002, 0x000000000, 0x8042CFD0) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Adress 8042CFD0 base at 80400000, DataStamp 3ee6c002 ***8211; ntoskrnl.exe Jeżeli chodzi o nowe sterowniki z podanej strony to wyczytałem, że są 45 dniowe a później trzeba wykupić licencję. |
@JackW, zobacz tutaj:
http://support.microsoft.com/default...d=kb;pl;314063 Może coś Ci pomoże, jak nie to poszukaj czegoś na ten temat w serwisie www.neostrada.info i na forum tegoż serwisu. |
Oczywiście wzawaim temat aby nie zakładać nowego :)
Dobra to ja mam inny problem, ale to nie u mnie, tylko o kuzynki, mam jej podłączyć neo+ 128kbps. Wszystko jest podłączone poprawnie, ona uzywa Win'a98 przechodze do pierwszej rejestracji, mam już pobrane ID i PIN, które mam wpisacw kroku nr.1 robie to klikam dalej i w tym momecie gasną lampki na Modemie i jest już koniec instalacji.... :\ i to jest właśnie ten problem, o co chodzi co zrobić żeby one nie gasły i było wszystko :spoko:, bo jeżeli ja tego nie zrobie to konstyltant TP powiedzialze przyśla montera, ale wiadomo ile na nich trzeba czekac... Więc czekam na odpowiedzi, Dzieki :) -edit- A modem to Sagem F@st 800 |
chyba sprawa się wyjasniła, konsultant stwierdził, że zasilacz jestzbyt słaby, no faktycznie ja tego nie sprawdziłem, a okazuje się że zasilacz ma 230v procek 1,4Ghz 128MB RAM, GF2 to cięzko aby się to wszystko utrzymało... :)
|
Cytat:
moj kuzyn mial dokladnie taki sam komunikat,ktory pojawil sie przy instalce xp.i za kazdym razem w tym samym miejscu. po pzretestowaniu wszytskiego co sie dalo.... okazalo sie ze zepsuta jest plyta glowna. po wymianie wszystko ziala jak nalezy. |
Cytat:
Ja nie wymieniałbym płyty tylko z powodu uszkodzonego USB - wyłączyłbym je i kupiłbym karte PCI USB 2.0 ;) no ale jeśli padło co innego to fakt, może trzeba było wymienić |
nie wiem co bylo dokladnie uszkodzone,ale nie dalo sie zainstalowac win xp.
|
Podepnę się jak już jest o błędach. Z czym związany jest ten komunikat:
Aplikacja inicjowana 0xc(0c0000005). Jak stwierdzic o jaką aplikację chodzi?? Może lamerskie pytanie, ale naprawdę nie wiem. Dodatkowo wyskakuje ciągle brak pamięci wirtualnej. Mam Windowsa Xp. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24. |