![]() |
Tworzenie własnego Lektora do Filmu !! !! !!
Witam chce stworzyc sobie wlasnego lektora do filmu z napisami w jaki sposob to mam zrobic i jakie programy maja mi w tym pomoc. Przykladowo posiadma film w formacie avi z napisami i chce te napisy zastapic wlasnym glosem na przyszlosc w jaki sposob to zrobic i co mi w tym pomoze .
Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC !! !! !! !! |
1. ogladajac film przeczytac wszystkie napisy nagryuwajac glos przez mikrofon na dysku
2. w programie do edycji audio wprowadzic niezbedne poprawki (np niewyrazne kwestie zastapic na nowo nagranymi) 3. masz wybor - albo nagrywanie z punktu drugiego robisz w ustawieniu "what you hear" i wtedy masz gotowa sciezke dzwiekowo, albo ze zrodla "microphone" i wtedy musisz mixowac 4. za pomoca virtualduba wyciagasz dzwiek z filmu (zapisze ci do wava) 5. wczytujesz wava do progsa do wieloscizkowej edycji audio, importujesz tam tez nagrny przez sibie glos (chyba ze nagrywales what you hear - wtedy pomijasz ten punkt) i dopasowujesz obie sciezki 6. calosc zapisujesz 7. znowu odpalasz virtual duba i wczytujesz tam film 8. usuwasz z filmu orginalna sciezke dzwiekowa i wczytujesz dzwiek zrobiony przed chwila 9. zapisujesz calosc (obraz z opcja direct stream copy, dzwiek jak chcesz) tak naprawde to sie nameczysz a efekt bedzie raczej mierny jak chcesz sie bawic to w vdubmodzie masz np mozliwosc zapisu kilku streemow dzwieku a tak zupenie na boku - nie ten dzial |
Tekst ocenzurowny, wiecej bledow orto - nie mogles zrobic? /ThanatoS
|
Cytat:
Jakże wdzięczny Ci jestem, że "który" napisałeś prawidłowo. A może zrobimy zrzutkę na Słownik ortograficzny dla Kolegi? |
A ja proponuję użyć Syntalk'a ;p || ;p - Jego głos ubarwi nawet najsmutniejszy film :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58. |