![]() |
5 lat gwarancji na dyski seagate !!!
Oto część maila jaki dostałem od Seagate.
" Doskonałe może być jeszcze lepsze. Zapowiedź nowej 5-letniej gwarancji. Firma Seagate jest całkowicie oddana idei wytwarzania produktów o coraz lepszej jakości, ku wsparciu swoich dystrybutorów. Dlatego też wydłużamy nasz standardowy okres gwarancji do, wiodącego w tej branży, okresu 5 lat. Nowa gwarancja obejmuje całą linię wewnętrznych napędów dyskowych dostarczanych przez kanały dystrybucji i sprzedaży detalicznej na całym świecie. Nowa gwarancja obejmuje wszystkie nasze napędy dla komputerów stacjonarnych, notebooków, serwerów klasy podstawowej i do zastosowań korporacyjnych. Nowa gwarancja, łącznie z informacją podaną przez nas w ubiegłym miesiącu o wprowadzeniu na rynek 12 nowych produktów spełniających potrzeby wszystkich aplikacji twardych dysków, naznacza Seagate jako firmę zapewniającą Twoim klientom produkty i usługi daleko wyprzedzające oferty konkurencji." Jak ktoś chce wiedzieć więcej podaje jeszcze link, są tam pytania i odpowiedzi dotyczące nowej gwarancji: http://info.seagate.com/mk/get/EMEA_...l428MMXHODODZU |
Już to było ;)
I nawet pytalem o cene tych dysków :) |
Szkoda, że nie było tego jak kupowałem swój dysk :/
|
No ja tez sie na to nie zalapalem :(
|
fajnie... ale ja przymierzam sie raczej do Samsunga, nie żebym coś mial do Seagate'a ;)
|
prawda jest taka, że seagate dostał bardzo po kieszeni wprowadzając roczną gwarancję (co było łatwe do przewidzenia).
teraz żeby nadrobić straty i wrócić do czołówki, musiał zareagować w sposób taki, a nie inny. nie ma to jak zdrowa konkurencja - zyskujemy na tym zawsze my, klienci :spoko: |
5 lat gwarancji
" Doskonałe może być jeszcze lepsze.
Zapowiedź nowej 5-letniej gwarancji. " też znalazłem informację o tym; niestety jak dotąd nie znalazłem w sprzedaży dysków z taką gwarancją; na razie maksymalnie są to 3 lata na modele serii 7 od 120GB ( 80GB ma odziwo 2 lata gwarancji ) :\ |
Cytat:
Swoją drogą 5 lat gwarancji to też good :) |
widać żywotne - dobrze wiedziałem co brałem :)
|
5 lat gwarancji ale od kiedy ?
Zapowiedź nowej 5-letniej gwarancji.
??? przeglądałem strony dystrybutorów i internetowe sklepy;niestety jak narazie w kwestii gwarancji wszystko po staremu ( tzn. 3 lub 2 lata ); jeśli znajdziesz sklep lub dystrybutora który daje 5 lat gwarancji daj proszę znać |
No to dobrze, a miałem na dniach kupić nowy dysk, teraz zastanawiam się samsung czy seagate.8-)
|
Seagate może sobie pozwloic na 5 letnie gwarancje. W końcu on zgarnął rynek po IBM i Qantumie.
|
Cytat:
|
5 lat gwar.
wreszcie znalazłem informacje o 5 letniej gwarancji na dyski Seagate :jupi:
niestety sprawa jest trochę zawiła ( daje bowiem duże pole manewru dystrybutorom ) :blee: ; dłuższą gwarancję mają dyski zakupione przez dystrybutorów po 1 czerwca br.; innymi słowy trzeba poczekać, aż wszyscy po kolei w łańcuszku dystrybucji pozbędą się dysków z 3 i 2 letnią gwarancją; znając szybkość działania naszych dystrybutorów będziemy musieli jeszcze trochę poczekać |
Ja kupiłem Samsunga 80GB 7200rpm z buforem 8MB i jestem zadowolony. :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33. |