![]() |
Cytat:
|
dlatego mam nawet stacje na stare dyskietki i nie zaluje, ze jej nie wyrzucilem.
Fajnie ,ze wszystko skonczylo sie OK |
Yo ;D
Stare komputery są jak stare wino? :) |
... no nareszcie, udało się rozpakować, bgn trafiłeś w dziesiątkę, po prostu potrzebowałem 16-bitowego systemu. Rozpakowałem w Dos-ie, nawet Windows 3.11 nie przeszkadzał. Koleżanka cała szczęśliwa, ja dostałem 6-pack Kilkenny :) , a tobie i Pedrosowi serdecznie dziękuję.
|
... jak tylko całkiem polegnę, podeślę Wam to nieszczęsne archiwum (narazie walczę).
|
Lharza tez mam.Przylaczam sie do propozycji Pedrosa.
Jesli nie jest to tajne, to podeslij i bedziemy sie w trojke meczyli. ( jakie Amipro tez sie znajdzie) |
... kurde, jestem w połowie drogi (chyba), to jest podwójne archiwum, najpierw jakiś ćwok spakował lha-arcem (dzięki Pedros za podpowiedź :) ), a potem zip-em, wystarczyło podglądnąć pod F3. Rozpakować nadal nie mogę (przynajmniej w DOS-ie pod Me i Win98 ). Dosowego LHARC'a mam, ale nie potrafi rozpakować, może Winda przeszkadza?, za radą bgn'a idę szukać starego złoma z czystym dosem, dam znać jak poszło.
|
Cytat:
Tar chyba niewiele pomoże. Proponuje pkunzip, ale pod czystym dosem 16 bit ( jakis stary komp 486). Mam te starocie ,tj.dosowskie pakery, jesli bedziesz zainteresowany do wyslij do mnie e-maila,to ci podesle pocvzta, bo pliki nie sa zbyt obszerne ( jak to w dosie bywalo). Mam tez pkzipfix, ktory teoretycznie naprawia uszkodzone archiwum ( chociaz nigdy mi nie bylo potrzebny) |
Proponuję spróbować pod Linuxem. Tar - to jeden z formatów archiwizacji właśnie pod linuxem. Jeśli nie ma kłopotów z jakością owego problematycznego archiwum, to powinno dać się wejść do niego z poziomu Midnight Commandera (najechać na plik no i Enter). Może się uda. Powodzenia.
|
Spróbuj jeszcze dos-owym rarem i może... norton commanderem (choć skoro wincommander nie rozpoznaje...)
no i oczywiście jeszcze LHARC-em. Acha - arj-ów dosowych też było kilka (na pewno dwie) wersje. Jakby co i nie boisz się naruszenia praw autorskich to dawaj to na maila i powalczymy razem |
Niechcialbym krakac ale czasami takie komunikaty winzip daje jak archiwum jest uszkodzone.
Powodzenia. |
Też nie mam pomysłu, ale najpierw przegraj to na dysk 10 razy i na CD 10 razy, bo jak Ci coś padnie.... :)
|
... sprawdziłem dosowym arj, pkunzip także, niestety nie dają rady, idę szukać w necie TAR'a, o takim pakerze niesłyszałem, może on pomoże. Myślę. że archiwum nie jest uszkodzone, bo któryś z pakerów chyba by o tym zameldował (sprawa jest poważna, bo to praca magisterska koleżanki z pracy napisana w AmiPro, a egzemplarz papierowy zaginął :'( ). Narazie dzięki Sid.
|
przetestuj ARJ, TAR i pkunzip - nie mam pojecia skad to sciagnac, ale ta trojca rozpakowywala wszystko, jesli to bylo w 1993 to jest spora szansa ze ten zip sie po prostu kiedys ****... przy przenoszeniu z dyskietki na dyskietke i nic ci juz nie pomoze :-(
powodzenia |
Nieznany format *.zip
Mam stare archiwum z 1993 roku, spakowane zipem, niestety nie mogę go rozpakować. WinZip, WinRar i Windows Commander zgodnie meldują, że jest to nieznany format zip i nie potrafią go rozpakować. Podejrzewam, że to archiwum powstało w DOSie zważywszy na rok produkcji (może win 3.1 ?). Macie pomysły czym to rozpakować ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:36. |