![]() |
Czym czytacie płyki, czy macie oddzielne DVD oprocz nagrywarki?
Czy uzywanie nagrywarki DVD do wszystkiego jest dobrym pomysłem? Jezeli nie to jaki naped polecacie ktory bedzie czytał +R oraz +RW, ew +R9, domyslam sie ze z minusem nie ma problemow i wszystkie co sa na rynku czytają.
|
Cytat:
|
Ja używam na maxa :). Nie poto wydalem wtedy 450zl na naped aby on sie teraz lenil nie :D
Pozdrawiam |
Cytat:
|
odstawiłem na półke CD-ROM Teaca jeszcze na gwarancji a w jego miejsce znalazł się nowiutki DVD-ROM Litka i teraz on będzie wszystko mielił.
Dlaczego? Bo czyta wszystko nawet płyty chodnikowe ;) i ma super korekcje błędów co już zdążyłem zauważyć. Nagrywarka LG CD-R(W) służy mi praktycznie tylko do nagrywanie albo w innych przypadkach kiedy trzeba coś nią odtworzyć, skopiować itd. Czytnikami pożerami płytki, nagrywarkami nagrywamy co przedłuża także ich żywotność, jakość itd. To moja zasada :) Pozdrawiam. |
Jak w podpisie ;-)
|
Do wypalania używam NEC'a 2500
Do odczytu DVD Liteona JLMS XJ-HD165H Moim zdaniem należy oszczędzać nagrywarkę i po to kupiłem oddzielny napęd. |
a jak katuje nagrywarke jak ma pasc to niech padnie bo od czego jest gwarancja
|
Obecne nagrywarki mają przeciętną żywotność (MTBF) 70000 h. tj 8 lat po 24h dziennie. Nie ma uzasadnienia używanie dwóch oddzielnych napędów. :taktak:
|
a ja lg 4521b (combo) oraz litka 812@832 i do tego dwie stacjonarki sony,philips
oraz hitacza w laptopie :) Cytat:
|
Wypalanie - Nec 2500
Odczyt - DVD-Rom LG :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:01. |