![]() |
Cytat:
Ale o >TXT to raczej narazie chyba :( PhilipsLX3900-3950_1250_v6_Mtz Firmware suitable for these languages: English, Croat, Czech, Hungarian, Polish, Romanian, Slovak, Slovene and Serbian. lub to ma chyba .TXT http://lx3900.w.interia.pl/LX3900D_mod05_Jaszczurek.zip poczytaj TO : http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t...er=asc&start=0 |
Witam!! Jakiś czs temu kipiłem kino domowe Philips LX 3900SA. Od tego czau poszukuje oprogramowanie rzby odczytywało mi napisy *.txt. Bardzo prosze pomurzcie. A ten soft na polskie znaki nie działa. Włączam Nero robie dysk z danymi i wypalam. Jak wsadze do dvd to pisze nieznana plyta. Pomurzcie. Prosze
|
ehh dzieki ed :) czyli teraz wystarczy nagrac na plytke i wprowadzic do dvd ???
|
Cytat:
czy odpowie :idea: 8 ) http://www.softwarepatch.pl/plik/258..._LX3900SA.html |
marconio prosze CIe o wstawienie jeszzce raz tego linku bo wystepuja jakies problemy
|
Hej mam prosbe moze mi ktos dac link do tej aktualizacji bo nie zdolalem jej sciagnac a ze strony philipsa jakos nie moge znalesc
|
phil 3900
Ten soft od marconio naprawdę działa!!!Duże i wyraźne napisy z polską czcionką!Dzięki wielkie!!!Tym razem odczekałem do końca i nie zwaliłem napędu,a warto było!!!Pozdrawiam!!! ||
|
Oddałem do serwisu.Po miesiącu oddali naprawione.Kwota do zapłaty 750zł!Na szczęście miałem jeszcze gwarancję.Pozdrawiam.
|
Lx 3900sa
Mam Ten Sam Problem.
JeŻeli Ci Ktos PomÓgŁ To Prosze WyŚlij RozwiĄzanie I Do Mnie. Pozdrawiam Jakub. |
Ludzie,pomocy!!!W czasie wgrywania softu wylaczyli mi na chwile prad!!!W trakcie,gdy na wyswietlaczu bylo erease.Teraz dvd wogole sie nie odpala,cos tam w nim slysze,ale nic na wyswietlaczu,na nic nie reaguje.Czy mozna cos jeszcze z tym zrobic? :smutny:
|
witka czy ktos moze mi podac adres nowy do tego firmware'u, opisac proces instalacji i czy musze jakos specjalnie konwertowac napiski?
z gory dzieki i pa :) |
Dzięki za informacje
Zrobiłem jak radziłeś i jestem mile zaskoczony, polskie ogonki nareszczie widoczne, napisy są czytelniejsze i ikonki ustawień wyyglądają lepiej. Jeszcze raz dzięki :) to jest firmware do lx3900sa, który poprawnie wyświetla polskie znaki. Trzeba plik .bin nagrać na płytę i płytę włożyć do odtwarzacza. Po update wszystko chodzi cacy!!!! Pozdrawiam forumowiczów. Marek N.[/QUOTE] |
Witam serdecznie, mam nadzieję, że moja pomoc okaże się przydatna.
Wczoraj zakupiłem zestaw Philipsa lx3900sa. Oczywiście Pan z obsługi technicznej sklepu zapewniał mnie, że odtwarza divX'y bez problemu a tekst trzeba przekonwertować na SubRip czyli *.srt. Nazwa filmu i napisów musi być jednakowa. Wszystko pięknie, ściągnąłem darmowy program SubtitleTool, przekonwertowałem plik tekstowy na subrip, nazwałem pliki tak samo i nagrałem na płytkę. Po włączeniu kina pełna radość - film i napisy pracują, tyle że bez polskich znaków. Znowu zacząłem szperać w internecie i znalazłem!!!! http://fuc.dvhk.pl/redirect.php?dlid...df947ac370ec30 to jest firmware do lx3900sa, który poprawnie wyświetla polskie znaki. Trzeba plik .bin nagrać na płytę i płytę włożyć do odtwarzacza. Po update wszystko chodzi cacy!!!! Pozdrawiam forumowiczów. Marek N. |
Kono domowe PHILIPS LX3900SA czyta napisy z plików:
.srt i .sub (nazwa musi być taka sama jak nazwa filmu) Ponieważ nie wyświetla polskich liter (ogonków) ja robię to tak, że w pliku z rozszerzeniem .srt zamieniam poliskie litery z ogonkami na litery bez ogonków, a drugi z rozszerzeniem .sub pozostawiam z ogonkami z myślą o wymianie oprogramowania w DVD na takie które bedzie czytać polskie litery. Przykładowo wygląda tak: ---------------- plik.srt ---------------- 1 00:00:24,520 --> 00:00:27,240 Zagadki w Historii. Prowadzi Peter Gray. 2 00:00:28,640 --> 00:00:31,720 Co prawda, nikt nie moze dowiesc ich istnienia... ------------------- plik.sub ------------------- {613}{714}Zagadki w Historii.|Prowadzi Peter Gray. {716}{812}Co prawda, nikt nie może|dowieść ich istnienia... {817}{891}...para-rządowa organizacja|znana jako Faceci w Czerni... ================================================== ===== Jest jeszcze jeden problem w moim DVD czasami nie wyświetla pełnego napisu i nie ma tu znaczenia jego długość. Czy u kogoś też to występuje czy to tylko "moja" dolegliwość? Pozdrawiam ================================================== ===== Cytat:
|
zmiana rozszerzenia to niestety nie wszystko... Musisz przekonwertować do formatu SubRip. Zdaje się, że plik z napisami musi mieć taką samą nazwę (nie licząc rozszerzenia) co film (choć może mi się pomyliło z DVP640)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53. |