![]() |
Napisy w filmie
Witam
Mam problem a dokladnie mowiac wprost chce odtwarzac napisy w filmach Divx w otwarzaczu DVD PHILIPHS LX3900, dowiedzialem sie juz ze musi byc w formacie *srt nastepnie tez przeczytalem ze musi byc to zrobione w programie Subtitle tool gdyz ma jakis tam certyfikat ISO, i to nie pomoglo , a w otwarzaczu mam wlaczana funkcje subtitle. Wiec doszedlem do wniosku ze zrobie tak aby w filmie juz byly napisy, aby nie byly one w odzielnym pliku tekstowym. Jakim programem mozna tak zrobic by napisy juz by byly w filmie, by nie trzeba bylo je dolanczac. Prosze o pomoc |
Do formatu SRT możesz przerabiać czymkolwiek (ja polecam Subtitle Workshop). Tak dla porządku: zerknąłeś do instrukcji by sprawdzić jak się włącza napisy?
Wkleić napisy na stałe możesz przy pomocy VirtualDub ale wymusza to ponowną kompresję filmu (czyli stratę jakości). Popatrz na tutoriale dotyczące przerabiania avi na vcd powinieneś znaleźć tam informacje jak wkleić napisy przy pomocy VD. |
witam!!!
mam podobny problem. kupiłem sobie niedawno odtwarzacz DVD PHILIPS DVP720 można powiedzieć że czyta wszystko, nie ma problemu z oglądaniem divx'ów no poza wyświetlaniem napisów :( ponoć miał czytać pliki w formacie srt. lub smi. zamieniałem już pliki txt. na srt. i smi. w programie SUBTITLE ale niestety nic to nie dało. może ktoś wie jak uruchomić napisy w tym odtwarzaczu??? HELP!!! także myślałem o tym aby wtopić napisy w film, znalazłem coś takigo http://divx.howto.pl/modules.php?nam...howpage&pid=27 ale wolałbym odpalić napisy bez ich wklejania do filmu. |
Samsung
Witam :)
od paru dni mam kino domowe Samsung HT-DS400 z mozliwoscia odtwarzania plików DivX...NIESTETY...rowniez w nim wystepuje problem z napisami .txt W instrukcji jest podane ze divx powinny miec napisy w formacie SMI ale nie umiem ich przekonwertowac na taki format...probowalam SubEdit...ale hmmmm...nie umiem. Czy moze ktos ma taki model i moze mi pomoc w tym temacie? :sciana: :smutny: |
witam
bardzo proste przekonwertować napisy txt. do srt. lub smi. w programie subedit: otwórz plik z napisami(druga ikonka od lewej lub menu plik bądź skrót klawiszowy Shift+Ctrl+O) następnie menu plik>eksport>SAMI(smi.)lub SubRipp(srt.) potem zapisz i gotowe :) pozdro |
Cytat:
|
proponuje nagrać plik z filmem i plik z napisami(w formacie srt. lub smi.) bezposrednio na CD nie umieszczając ich w żadnym folderze, po uruchomieniu filmu odtwarzacz powinien automatycznie wyświetlić napisy, może się zdarzyć że nie będzie czytał polskiej czcionki wtedy można zerknąć tutaj http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=11053
pozdr |
tak tez zrobilam...wczesniej juz musialam przerabiac na srt i likwidowac polskie ogonki bo odtwarzalismy na PlayStation a teraz myslalam ze bedzie latwiej a tu nic z tego :(
|
Cytat:
Dla pocieszenia dodam, że kontaktowałem się z SAMSUNG-iem i obiecują, że polskie znaki diakrytyczne będą dostępne do kńca roku, oczywiście po zmianie oprogramowania w posiadanym sprzęcie DVD. Pozdrawiam |
no tak!! rzeczywiście sorry zapomniałem tego dodać
|
dziekuje Wam slicznie-bede dalej zmieniac i probowac...bo fakt ze nazwa plikow bylainna-do glowy mi nie przyszlo, ze to moze miec znaczenie...a jesli chodzi o zmiane oprogramowania to nawet nie wiem czy moge w nim cokolwiek zmieniac i jak :( narazie to mam go 3 dni i czarna magia...i tak jestem odwazna ze sama wlaczam:)ale juz nie marudze-sprobuje sama jakos uporac sie z tym wszystkim
|
Cytat:
Teraz nic nie będziesz zmieniać brb (Brigitte Bardot :) ). W przypadku pojawienia się nowego oprogramowania będzie ono dostępne na oficjalnej stronie producenta sprzętu. Dopiero wtedy będziesz mogła go ściągnąć i wypalić na płytce zgodnie z dołączoną instrukcją. Po umieszczeniu takiej płytki w odtwarzaczu nastąpi automatyczna wymiana oprogramowania wewnętrznego. To wszystko. Pozdrawiam i życzę niezapomnianych wrażeń z oglądania filmów |
brb....to z tego co wiem zupełnie co innego znaczy i nie ma się kojarzyć z Tą Panią :) a tak wogóle to dzięki Wam...juz oglądam film z napisami!!!! tyle tylko, że nie umiem jeszcze jakoś ich wielkości i miejsca występowania ustawic... och.... starość nie radość... dzieciak pewnie by sobie z tym poradził "od kopa" :)
|
Cytat:
BRB - Be right back - Zaraz wracam BRB - Banco de Brasília BRB - Biometric Research Branch BRB - Benefits Review Board BRB - Bürger rettet Brandenburg - BRB BRB - (Bar Room Bar) (Soho) - Fluid Foundation : London Bar Guide W sprawie wielkości czcionki i pozycji to nie mogę Ci nic doradzić. To zależy od konkretnego odtwarzacza i jeśli w instrukcji nic na ten temat nie znalazłaś to znaczy, że to nie jest możliwe. Pozdrawiam |
Cytat:
i już siedzę cicho bo Ktoś się zdenerwuje, że nabijam tylko posty....i mnie wywali pozdrawiam również :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |