![]() |
Dynamiczna zmiana IP
Vitam
Tak jak w temacie, gdzieś ostatnio na google.pl natrafilem na stronke o tym, ale niestety nie moge już tego znaleść :|, najbardziej interesująmnie programy do tej czynności. Pozdrawiam :) |
Ilość załączników: 1
Hm... nie ma mozliwosci zmiany ip. Ale tobie chodzi chyba oprogram ktory wyswietla aktualne ip. Jesli o to biega to w zalaczniku masz maly ale fajny program ktory pokazuje aktualne ip.
|
|
Dzięki za zainteresowanie, ale chodzi mi o program który zmienia losowo IP...
|
Cytat:
Oczywiście że jest taka możliwość. A serwery PROXY ? Łączysz się przez niego i masz zupełnie inne IP. |
Cytat:
|
Co robi? Zmienić IP możesz przy rozłączeniu się z netem tylko jeśli twój ISP nie dał Ci stałego adresu IP. Wytłumacz może dokładnie co chcesz osiągnąć.
|
A nie jest to utrudnione przypadkiem. No bo neo ma zmienne ip. Czy nie trzeba podac aktualnego ip chcac korzystac z proxy??? Moze jest jakis program ktory aktualizuje nasze ip jesli ono sie zmienia.
|
Przy korzystaniu z proxy nie trzeba podawać własnego ip. Wpisujesz adres proxy w3cache.tpnet.pl:8080 do przeglądarki i działa. Aktualizować ip przy pomocy dyndns.org musisz tylko jeśli chcesz postawić serwer na komputerze.
|
Ja nie mam neo+, ale chciałbym być widoczny pod innym ip i o tym właśnie czytałem, ale nie wiem gdzie to było, pamientam ze podawali trzy programy do tego :)
|
Zdaje sie ze to moze byc np. Steganos Internet Anonym
Oficjalna strona www.steganos.com Chyba mozna sciagnac 7-mio dniowe (chyba) demo |
Coś mi się wydaje że masz racje, chyba jednym z programów który był tam opisywany był Steganos Internet Anonym...
|
Steganos Internet Anonym robi co trza, zmienia IP non-stop więc o to mi chodziło, teraz za każdym sprawdzeniem IP mam inne, więc jeszcze raz dzięki pablocoo :piwo:
PS. TUTAJ dokładniejszy link do programu i znalazłem jeszcze coś takiego Complete Anonymous Web Surfing --| EDIT |-- A jednak nie jest tak pieknie, bo niestety TA stronka wyświetla mój prawdziwy ip i proxy który się zmienia :| |
Cytat:
Checking 200.81.31.206:3128 live proxy; RT: 1700.71 ms Argentina Checking 200.43.240.10:3128 live proxy; RT: 2118.39 ms Argentina Checking 200.45.71.52:8000 live proxy; RT: 11660.67 ms Argentina Checking 203.55.103.162:3128 live proxy; RT: 483.64 ms Australia Checking 203.101.85.97:8080 live proxy; RT: 484.98 ms Australia Checking 80.121.233.206:8000 live proxy; RT: 470.12 ms Austria. |
Są także inne progsy...:
Ghost Surf albo Getanonymouse . Ale myslę że Steganos jest najlepszy ...tylko strasznie zwalnia szybkość łącza. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |